Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Munkahelyi zaklatás ellen mit lehet tenni?
Munkahelyemen egy kollégám elég kitartóan csapta a szelet nekem. Amióta megmondtam neki, hogy legyünk csak barátok azóta egyszerűen nem lehet vele együtt dolgozni mert elég bunkó.
Szerintetek mit lehet tenni ebben a helyzetben? legyek csak passzív és várjam meg míg abbahagyja?
Privát válaszokat is várok.
NOrmális tanácsokra van szükségem. A viccelődők kíméljenek!
nem tudom, hogy meg lehetne-e vele beszélni, mivel bunkó, ezért sértődöttség van benne. Ennek mit lehetne mondani?
Szólnék a főnöknek, megfognám a gigáját, elveretném.
Miért nem lehet megérteni, hogy nem?
Én első körben kihagynám a jogi utat.
Kinek hiányzik az ügyvéd, az eljárás.
Ha közös a főnökötök akkor vele négyszemközt beszéld meg hogy valahogy segítsen feloldani a problémát. Ha van közös munkátok, ne kelljen együtt dolgozni, ha közel ültök egymáshoz ültessen távolabb, és ha szükséges esetleg beszéljen a fejével. Megjegyzem, azért a te részedről is van felelőtlenség, hogy egy ideig kapott visszajelzést (gondolom), aztán mégsem kell, ejtve lett és most zavar.
Ha viszont a főnököd nem tud hatékonyan segíteni, akkor még mindig elkerülhető az ügyvéd, ha van a cégnél etikai felelős akinél (akár névtelenül) is lehet jelenteni sérelmeket, a cég becsületével ellenkező eseteket. Ez ugyanis kezelhető az etikai felelősök bevonásával is. Ez adott esetben lehet kijelölt felelős, a cég jogi képviselője, ha van ilyen. Ha netán mégse lenne, de van jogász a cégnél, akkor vele konzultálni a főnököd után.
És ha ezek egyike sem vezet célra, akkor természetesen tedd meg a szükséges lépéseket. Jogod van a nyugodt munkalégkörhöz.
És legközelebb tartsd magad a szabályhoz, hogy: Házinyúlra nem lövünk.
Egyébként vele próbáltál már beszélni? Mert az legyen az első lépcső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!