Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van ilyen? Ez lehetséges? (többi lent)
Az eljegyzás, házasság egy akaratkinyilvánítás, lényegében a legnagyobb, ceremonizált szerelmi vallomás.
És te nem nyilvánítod ki. Miért nem? Mert nem akarod a dolgot. Miért nem akarod..? - kattog a nő agya, érthetően. Fordított esetben ez hogyan festene? Megkéred a kezét, mire ő nemet mond, de hozzáteszi: "De szeretlek! Nekem így jó, ahogy van!" Mit éreznél?
Szóval ebből baj lehet.
De ne csüggedj. Még egy-két év és elveszíted, utána mindjárt lesz indíttatásod feleségül kérni, csak már késő lesz. Akkor majd talán valaki mást. Vagy mást sem. Mindenki a maga boldogságának a pogácsa. ;)
Én személy szerint nem vagyok házasság párti, de ha a párom megkérné a kezem, nem mondanék nemet, mert tudom, hogy azzal megbántanám. Megtenném, az Ő kedvéért és ITT a lényeg. Ha neki ez fontos és te szereted, akkor megteszed az ő kedvéért. Ha nem teszed meg, az számára annyit jelent, hogy nem elég fontos neked és ezzel a történet végére is értek. Egy házasságpárti nő vár egy ideig, de nem a végtelenségig. Előbb-utóbb megunja és keres egy olyan férfit, aki megteszi neki azt, amire vágyik.
Ajánlom, hogy nézd meg a "Nem kellesz eléggé" című filmet. Kicsit lányos, de nagyon jól bemutatja ezt a helyzetet. 26N
Minden bizonnyal szeret a párod, különben nem lenne még mindig veled, viszont mindkettőtök másra vágyik, így az egyikőtöknek engednie kell, vagy vége a kapcsolatnak.
Vagy te fogadod el, hogy ő házasságot szeretne és elveszed, vagy ő mond le a vágyáról érted... Tehát itt most az a kérdés, hogy melyikőtök hoz "nagyobb" áldozatot a kapcsolatért és hogy meg tudjátok e tenni.
Lehet, hogy most barátnőd lemond a házasságról, de akkor is benne lesz a tüske, hogy valami miatt (ami biztos az ő hibája) nem akarod elvenni és ez ellen nem tudsz semmit se tenni, a nők így működnek. Tudjuk, hogy nem kellene, de kombinálunk, ezért kell a többségnek bizonyosság.
Én mint korábban írtam, nem vagyok házasság párti, nem szeretnék férjet, de megértem, hogy van, akinek ez fontos. Ha a párom boldogsága azon múlna, hogy aláírok egy hülye papírt (ami lényegében nem kötelez semmire, ugyan úgy megy tovább az élet), akkor megtenném. Ennyi. Van aki képes áldozatokat hozni és van aki nem. Hogy miért neked kellene? Nos, szerintem neked nem okozna akkora lelki törést és álmatlan éjszakákat az a papír, mint a barátnődnek a hiánya.
Te döntesz, hogy mennyi fontos neked Ő. 26N
Szerintem ez attól függ hogy párod is hasonlóan gondolkozik-e vagy sem.Ha házasság párti,akkor lehet hogy kiakad,és ne adj isten elválnak Útjaitok.Nem lehetséges hogy azt hiszi hogy megakarod kérni a kezét,de csak később,Ő pedig nem nyaggat??
Én kiakadnék a barátnőd helyében,szerintem ha szereted,5 éve együtt vagytok,és minden okés,akkor mitől félsz?Mert szerintem egyfajta félelem van benned,ami miatt nem szeretnéd megkérni a kezét,elkerülve a csalódást..De lehet csak nekem jön ez így le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!