Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tennél ha a csajod/pasid...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél ha a csajod/pasid egyik napról a másikra megvakulna?

Figyelt kérdés

Képes lennél kitartani, vagy elhagynád, ettől rosszembernek éreznéd magad? Maradnál vele, nem számítana semmi, vagy egyszerűen nem tudnál így mellette maradni?

Kort és nemet is légyszi!

Ja és őszinteséget, és komoly átgondolás után adott válaszokat kérnék csak, ne csak rávágd, gondold is át mi mit jelent, mi mivel járna stb!

2012. dec. 28. 01:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ha egy pár egy ekkora traumát átvészel, akkor gyakorlatilag bármit. Én kitartanék a végsőkig, és valószínűleg nagyon nehéz lenne. Nem biztos, hogy végig tudnám csinálni.

24/N

2012. dec. 28. 01:24
 12/25 A kérdező kommentje:

8-as, senki nem pontoz le, éppen ez az, hogy ez nem csak szerelem kérdése, és ezért írtam, hogy átgondolt választ kérek mindenkitől, nem "Rómaeó és Juliásat", hanem reálisat!

Meg kell élni, munka, életmódvltás, globálisan változik minden, stb stb. sokmindent át kell értékelni gondolni, feláldozni. Erre nem mindenki képes, és az sem biztos, hogy mindkét félnek jó ez így, helyzetfüggő is. Ezért bonyolult, és ezért nem pontoz le senki, csak aki nem gondolja át, vagy nem őszinte! Lehet nagy szája valakinek, míg nem kerül ilyen helyzetbe!

2012. dec. 28. 01:25
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig ha tényleg szerelmes vagy valakibe, úgy őszintén, emberien, akkor az valami hihetetlenül átformálja az egész személyiségedet. Jó értelemben. Önzetlenebb leszel, mindenben a társad érdekeit tartod szem előtt. Voltam már ilyen szerelmes. Lehet, hogy ezt nehéz elképzelni, de ha ennyire szeretném az illetőt, akkor fel sem merülne bennem, hogy otthagyjam.
2012. dec. 28. 01:27
 14/25 anonim ***** válasza:
Ja, 27 L
2012. dec. 28. 01:27
 15/25 anonim ***** válasza:
13%

Attól függ,hogy milyen a lány. Attól függ,hogy mennyire szeretem. Egyrészt előny, mert nem fog nagyon félrelépegetni, hozzám volna kötve, rám volna kényszerülve, és kihasználhatnám, visszaélhetnék vele, bármennyire aljadékul hangzik, azért meggondolandó! egy ilyne helyzet.

Másrészt, akárhogy osztok, szorzok, nem biztos hogy jó lenne vele. Vak lány már nem sportolna, nem tudna odafigyelni annyira a kinézetére, stílusára, félő hogy megcsunyulna, illetve nekem az a lényeg férfiként,hogy a külsőm miatt szeressen, és az miatt is maradjon velem, főleg a külsőségek számítanak nálam magam és a nő viszonylatából is. Ha megtörténne a szerencsétlennel ilyesmi, utána már úgy érzem megölné a szexuális vágyat köztünk, és csak egy tódozott fóótozott viszony volna, amolyan szükségviszony, egymásra utaltság. Amolyan vakvezető kutyusnak érezném magam, és csak azt érezném hogy támaszként vagyok jó neki, másra már nem.

Nekem egyenrangú partner kell, és nem beteggondozó. Én sem várnám el,hogy velem maradjon, arra kérném,hogy menjen a francba, és élje az életét teljes értékűen ,boldogan valakivel, akivel lehet. Hiába a szeretet, ha elsorvasztja a te életminőségedet. mindenkinek egy élete van, nem mindegy, ki mellett, milyen élvezeti fokban tőltöd el, bármennyire is szánjuk az elesett embereket, azért az emberek zöme lekerüli őket amennyire csak lehet, mert nem akarják,hogy lelki nyomorékká tegyék őket /akratukon kívül/

Persze igaz, írom ezt úgy ,hogy soha a qurva életben nem voltam még szerelmes, lehet ,ha volna egy lány, akiért akár......., akkor másként gondolnám a dolgokat, de most így alapjáraton köszöntem, nemkéne fogyatékkal élő nő.

2012. dec. 28. 01:31
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

végre sörhasat növesztenék!!

minden más megmaradna.

2012. dec. 28. 01:34
 17/25 anonim ***** válasza:
Talán, ha lettél volna valaha szerelmes, ha tudnád, hogy mit jelent az, akkor nem lenne ennyire fontos a külső. Ettől persze nem vagy rossz ember, csak sajnállak, hogy még nem találtad meg a Júliádat.
2012. dec. 28. 01:35
 18/25 anonim válasza:
ez egy hülye kérdés már bocsi... ha igazán szeretsz valakit akkor a nehéz időkben is vele kell hogy legyél és ha az egyik pillanatról a másikra vakul meg akkor neki is nagyon nehéz és ha még a párja is ott hagyja... mert elvileg nem azért vagy valakivel hogy legyen valakid hanem azért mert igazán szereted és nem tudsz nélküle meglenni(jobbik esetbe...) ha a párommal akit teljesen szeretek akkor meg is süketülhet vele maradnék... lány voltam
2012. dec. 28. 01:45
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem elég csak a szerelem oldalról megközelíteni a dolgot.

Valaki írta, hogy akkor már nem adna magára a lány. Ez nem feltétlen van így. A vakok is szeretnek jól nézni ki, csinosak lenni.

Más írta, hogy végre sörhasat növesztene. Attól, hogy nem lát az illető, még érzi, hogy milyen alkata van a másiknak. Mivel látott, így tudja, hogy milyen alkat hogy néz ki. Nem biztos, hogy szó nélkül hagyná.:)

Nagyon sok múlik a megvakult emberen, hogy hosszú távon hogyan tudja feldolgozni. Persze nem lehet tőle elvárni, hogy egyből talpra álljon lelkileg, és hozzáfogjon a vakon történő élet tanulásához, de az első trauma után ha sikerül neki tovább lépni, és látszik rajta az akarás, akkor nem lesz nehéz mellette az élet, vele lehet maradni, de ha teljesen magába roskad, nem tudja feldolgozni a helyzetet, nem is próbálja, nem akar megtanulni vakon élni...akkor szerintem nem elítélendő, ha elhagyja a barátja/barátnője.

Tehát az én válaszom az, hogy attól függene, hogy vele maradok-e, hogy hosszú távon ő hogyan tud viszonyulni az új élethelyzetéhez.

2012. dec. 28. 09:33
 20/25 anonim ***** válasza:

Ja, a 19. egy aliglátó 36/n

Egy jól látó szemszögéből írtam természetesen a választ.

Még valami: ha az illető szereti a párját, aki megvakult, és idáig komolynak indult a kapcsolatuk, akkor talán érdemes lenne közösen felkeresniük egy szervezetet, ahol vakokkal foglalkoznak. Pl. a vakok egyesületét, vagy vannak alapítványok, ahol a vakokat megtanítják a mindennapos tevékenységekre, hogyan lehet vakon elvégezni. Hasznos lenne mindkét fél számára. A megvakult fél tanulhatna vakon élni, a másik fél pedig látna több, már tapasztalt vakot, és láthatná, hogy a látás után is van élet. ( persze ezt az előző válaszomban már írtam, hogy ez utóbbi emberfüggő. találkoztam már olyan megvakult emberrel is, aki semmit sem csinált miután elvesztette a látását. még egy pohár vizet sem volt képes engedni magának, teljesen ki kellett szolgálni:( )

2012. dec. 28. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!