Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit csináljak, ha megütött a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha megütött a barátom? Igaza van/volt?

Figyelt kérdés

Azóta csak sírok,mert még sose volt ilyen.Úgy volt,hogy ma elmegyünk moziba,de lemondta,mert a haverjaival valami bmxes videót vettek fel és sokáig tartott,de mondta,hogy hívjak mást,mert le voltak foglalva a jegyek.

Itt volt az egyik régi fiú barátom,aki külföldön él amúgy,de soha nem volt semmi köztünk,olyan,mintha a testvérem lenne és ez részéről is így van.Este a pároméknál voltam és kérdezte,hogy milyen volt a film meg hogy kivel voltam.Mikor elmondtam neki,akkor megsértődött,hogy miért lógok más srácokkal,mintha ez mindennapos program lenne nálam.Elkezdtünk veszekedni és megütött.Elkezdtem sírni és eljöttem tőlük,de ez szörnyű volt.

Nagyon erős,mert versenyszerűen úszik és minden este kilométereket fut,én pedig tök gyenge vagyok...

Ő az első barátom és még ezek után is szeretem,de nem tudom,hogy mit csináljak...Talán igaza volt.De őt veszik körül folyton ribik és én ebből sose csinálok ügyet,mert megbízom benne.

15L

2012. nov. 4. 22:12
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:

A szövegértelmezéseddel nagy gond van, mert még mindig nem jutott el az elmédig, pedig már leírtam, hogy az utóbbi néhány hozzászólásodban módosítottad magad.

Akkor leírom.

Te elfogadhatóbbnak nevezted a gyengébb támadását. Később már nem így írtad.

Nem én vagyok a troll, hanem csak te hazudtolod meg saját magad. (A saját bajod ne rám vetítsd!)

2012. nov. 12. 12:55
 42/53 anonim ***** válasza:

Akkor elmagyarázom, hogy értettem. (És azt is leírtam, hogy remélem, nem vagy troll, és most örülök is, hogy nem vagy az.)

Senkinek sincs joga megütni másokat, sem erősebbet, sem gyengébbet.

Csupán azt írtam, hogy van különbség a kettő között, azt nem, hogy elfogadhatóbb. Ilyen kifejezést nem használtam.

A különbséget pedig érzékeltetném:

Jön egy óvodás és belerúg a lábszáradba. Nincs hozzá joga.

Jön egy profi bokszoló és egy menetben kiüt (nem a ringben persze). Neki sincs joga hozzá.

De különbség van a kettő között, viszont nem jogilag. Egyik sem elfogadható. Sem az elején, sem a végén nem állítottam ilyet.

Azt viszont nem tudom ennél jobban érzékeltetni, hogy pontosan mi is a különbség, ezt vagy megérted, vagy nem. Egészen más a motivációja annak, aki válogatás nélkül megtámad, akár nála erősebbet is, mint annak, aki csak a nála gyengébbekkel keménykedik. Egyik sem elfogadható. Csak más.

2012. nov. 12. 13:12
 43/53 anonim ***** válasza:

Csoda történt! Örülök, hogy észrevetted miről van szó.

Csakhogy azonos erővel is vissza lehet ütni! (Senki nem mondta, hogy azonnal agyon kell verni.) Így értelmét veszti a különbségtételed.

2012. nov. 12. 15:41
 44/53 anonim ***** válasza:

Csoda történt! Végre leírtad, pontosan mi volt a bajod a válaszaimmal.

És voilá! lehetőségem lett arra, hogy érdemben válaszolhassak.

Ha félreértesz, nem baj. Szívesen elmondom másként. Csak akkor mondd el, mi az, ami félreérthető vagy nem világos.

2012. nov. 12. 15:52
 45/53 anonim ***** válasza:
Ebből a szempontból lényegtelen, hogy azonos erővel ütsz vagy nem. Ha egy gyengébbet ütsz meg, kb. az ő ütéseivel azonos erővel, akkor is fölényben vagy, hiszen még mindig erősebb vagy nála és csak rajtad áll, mekkorát vágsz oda neki, ő ebből a szempontból tehetetlen.
2012. nov. 12. 16:04
 46/53 anonim ***** válasza:

Csoda történt, hogy sikerült megértened a dolgokat a szádba rágással. (De ha a saját ellentmondásod nem hagytad volna figyelmen kívül és ha tudsz olvasni is, akkor szájbarágás nélkül is észrevetted volna, hogy hol hibáztál...) Eddig is volt lehetőséged, hogy érdemben válaszolj.

De ez már a gyengébbnek a baja. Már azt is leírtam, hogy ha a gyenge megtámadja az erőset, akkor viselje a következményeit!

2012. nov. 12. 21:32
 47/53 anonim ***** válasza:

Milyen szájba rágásról beszélsz?

Több hozzászóláson keresztül csak azt szajkóztad, hogy én ellentmondok saját magamnak. Mindegyiknél kértem, hogy pontosíts, miben is mondtam magamnak ellent. Szerintem érthető módon, hiszen semmilyen magyarázatot nem fűztél hozzá, csak nyomtad, hogy de, de igenis...

Ezenkívül rendkívül tiszteletlenül, lekezelően írsz nekem, és még efelett is elsiklottam - idáig. Személyeskedtél is (baj van az értelmezőképességemmel szerinted, "Ne vetítsd rám a bajaidat" - írtad később nekem címezve), ami így, ismeretlen emberek között sértő, és amúgy sem illik.

Olyan szavakat raktál a billentyűm alá (gyengébbnek több joga van megütni egy erősebbet - sehol se állítottam ilyet, csak szerinted), ami onnan soha ki nem került, erre építve pedig kitaláltad, hogy ellentmondok magamnak, ami nem igaz.

És amikor megkérem, hogy magyarázd el, honnan jött neked ez a légbőlkapott marhaság, hogy én mást írtam később, mint korábban, akkor nagy kegyesen, harmadik vagy negyedik kérésére megteszed. De ezt nem magyarázatnak, hanem szájbarágásnak mondod, amit a hülyegyerekek érdemelnek.

Összefoglalva: Személyeskedtél, sértegettél, átköltötted a szavaimat és még most is neked áll feljebb és teljesen hülyének nézel.

Ez játszmázó, nem pedig vitaképes viselkedés. Teljes joggal merült fel bennem, hogy csak trollkodsz, bár sosem állítottam ezt biztosra.

Elhiszem, hogy nem trollkodsz, de ha egy mód van rá, itt és most fejezzük be a vitát (a kérdést már amúgy is tisztáztuk). Mert ez nem vita volt, hanem játszma. Annak pedig semmi értelme.

2012. nov. 14. 06:06
 48/53 anonim ***** válasza:

"Több hozzászóláson keresztül csak azt szajkóztad, hogy én ellentmondok saját magamnak. Mindegyiknél kértem, hogy pontosíts, miben is mondtam magamnak ellent. Szerintem érthető módon, hiszen semmilyen magyarázatot nem fűztél hozzá, csak nyomtad, hogy de, de igenis..."

Én minden értetlenkedésedkor tettem rá utalást, hogy hol mondtál magadnak ellent. De mivel nem vetted észre, ezért szájbarágósan is le kellett írnom.

"Ezenkívül rendkívül tiszteletlenül, lekezelően írsz nekem..."

Ilyen téren én csak a te hozzászólásaidra alapozva írtam az enyémet. Szóval ha te az én hozzászólásaimat sértőnek, személyeskedőnek látod, akkor nézzél magadba. Én csak tükröt tettem eléd, igaz, túlzással.

"Olyan szavakat raktál a billentyűm alá (gyengébbnek több joga van megütni egy erősebbet - sehol se állítottam ilyet, csak szerinted), ami onnan soha ki nem került, erre építve pedig kitaláltad, hogy ellentmondok magamnak, ami nem igaz."

Igaz, hogy konkrétan nem mondtad ki, mert nem merted, de burkoltan kimondtad. Egyértelmű utalásokat tettél rá. Később már megváltoztattad a nézőpontod. Ez egyértelműen bizonyítja azt, hogy ellent mondtál magadnak.

"És amikor megkérem, hogy magyarázd el, honnan jött neked ez a légbőlkapott marhaság, hogy én mást írtam később, mint korábban, akkor nagy kegyesen, harmadik vagy negyedik kérésére megteszed. De ezt nem magyarázatnak, hanem szájbarágásnak mondod, amit a hülyegyerekek érdemelnek."

Mint ahogy már mondtam, én már több hozzászóláson keresztül is utaltam rá, hogy hol hibáztál. Reméltem, hogy érthető. Ezért vártam. De mint kiderült, nem volt érthető.

Egyébként én nem csináltam többet veled, mint amit te csináltál velem. Amiket állítottam, azok csak merész következtetések a te hozzászólásaid alapján. (Amúgy te is így csináltad.)

2012. nov. 15. 00:08
 49/53 anonim ***** válasza:

Először is. Nem voltam veled tiszteletlen sehol. Ne próbáld rám kenni azt, amit te csinálsz, mert nem tudod. Nem sértegettelek. Nem tudnál egy olyan mondatot idézni tőlem, ahol személyeskedő és lealacsonyító megjegyzést tettem volna rád, de próbáld meg.

Másodszor: Semmit nem mondtam ki burkoltan. A részedről "csoda történt"-tel értékelő válaszomban pontosan leírtam, mit és hogyan gondoltam.

Harmadszor: Azért nem értettem, hogy mi bajod van a hozzászólásaimmal - hiába próbáltál célozgatni bármire is -, mert nem hibáztam sehol, nem mondtam ellent magamnak sehol.

Félreértettél és kész.

A stílusod pedig tiszteletlen, az enyém meg sem közelíti, és még most sem hagyod abba. Amit csinálsz, az verbális agresszió.

Nem vitatkozni, hanem úgymond "győzni" akarsz, és ezt nyíltan el is ismered.

Úgyhogy szépen megkérlek, hogy fejezzük be ezt.

2012. nov. 15. 08:20
 50/53 anonim ***** válasza:

Először is. Dehogynem. Az voltál. Hiába akarod meghazudtolni magad utólag, én csak úgy írtam neked, ahogyan te nekem.

Tessék, egy pár idézet:

"Csak te olvastad ki ezt, mert ezt akartad kiolvasni."

"és csak egy troll vagy, akire nem érdemes figyelmet szentelni."

"Egy szót nem értettél abból, amit leírtam, sajnállak."

Másodszor:

Ne tagadd le, mert kimondtad burkoltan. A részedről "csoda történt"-tel és "félreértetted"-el értékelt válaszomban pontosan leírtam, hogy hol tévedtél.

Harmadszor:

Az értetlenkedésed akaratlanul is arra utalt, amiket leírtam és te ezeket vetted személyeskedésnek és sértegetésnek. Más magyarázat nincs arra, hogy miért nem értetted meg. Vagy egyszerűen csak szándékosan figyelmen kívül hagytad az önellentmondásod.

Mi abban a verbális agresszió, hogy valaki korrigálja itt a dolgokat?

Hol ismerem el, hogy győzni akarok? Én sehol sem írtam ilyet. Idézd be! (Jaa, hogy nem tudod, mert csak magadból indultál ki, és rám vetíted a bajaid?)

Itt nem a győzelem a lényeg, hanem hogy korrekten legyenek itt a dolgok.

2012. nov. 15. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!