Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Segítség! Nem értem mi történi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítség! Nem értem mi történik a kapcsolatommal!?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszúra sikeredett de kérlek olvassátok el!

A párommal 2 éve vagyunk együtt. Ő 21 éves, én 23 éves lány vagyok. És lassan 1,5 éve együtt is élünk.

Nem járunk el a másik nélkül sehová.Mindig közösen megyünk bulizni, haverokhoz. ritka az ha külön van programunk.

A kapcsolatunk első fél évére az volt jellemző hogy a párom a legjobb haverját mindig hurcibálta velünk mindenhová. Tehát úgymond hárman párban éltünk, rengeteg volt a veszekedés ez miatt a haver miatt mert egy kis patkány volt folyamatosan bántott. Párom megvédett de csak él év után koptatta le magunkról.

Ez volt az első besokalás, ugyanis itt már hozzászoktam ahhoz, hogy mindig meg kellett küzdenem azért hogyha 10 percre kettesben szerettem volna lenni a párommal.

Hiába nincs már ez a haver a párom egész egyszerűen képtelen meglenni a haverjai nélkül. Ezt úgy kell érteni, hogy minden nap találkoznak, estére kitalálnak mindig valamit, de úgy hogy egész nap is együtt vannak.... Persze én is ott vagyok de nem igazán tudok beleszólni a motoros-autós témákba.

A szex havi két-három aktusra csökkent az elmúlt 3 hónapban. Azt is úgy érzem hogy csak akkor van ha épp nincs jobb dolga este a haverokkal.

Átbeszéltem ezt már a párommal. Kérte hogy szóljak ha nincs kedvem épp kimenni, velem marad. Látom rajta hogy próbál változtatni, elküldi a haverokat ha már túl korán ott kukorékolnak, de akkor is kevés az az idő amikor mi ketten vagyunk. És itt a bökkenő mert mintha úgy látnám a páromon, hogy velem nem is érzi olyan jól magát mint a haverjaival....

Mostanában úgy érzem besokaltam. mintha gyerek lenne még mindig, én meg már felnőttem...? Kértem hogy hetente pár nap ne legyenek haverok, de olyankor olyan búval bélelt, hogy inkább már nm kérem meg ilyesmire. Velem akar lenni de mellette olyan életet akar élni mintha szingli lenne. Szerinte ez hülyeség, de én így veszem észre.

És nekem ez sok. Elegem van hogy minden nap attól kell tartanom hogy épp melyik haverja pottyan be hozzánk. mert csak úgy jönnek, hívás nélkül... Elegem van hogy velük szívesebben tölti az idejét. hiába csinálja azt amit kérek, figyel oda rám, ugrik ha mondom hgy menjünk, ha látom rajta hogy szívesebben lenne velük akkor nemfogok szólni.

Szexhez nincs már kedvem egyáltal. nincs már kedvem találkozni sem vele mert tudom hogy úgyis veszekszünk majd valamin. Ő azt hiszi van valakim, hogy nem szeretem már őt. mert hogy folyton "hisztizek" mindennel csak a problémám van. De ha egyszer úgy élünk egymás mellett mint két idegen akkor azt ne tegyem szóvá?

Szerelmes vagyok belé, nem akarom elveszíteni, de nem tudom hogyan változtassak ezen a helyzeten. Úgy érzem magam mint egy párkapcsolatban élő szingli.

kérlek segítsetek!!

2012. jún. 22. 07:26
 1/10 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom hogy most velem van-e a baj, én vagyok hisztis.... ?
2012. jún. 22. 07:43
 2/10 Mara Acoma ***** válasza:
100%

Végig olvastam:) Nem lehet, hogy már Téged is csak havernak tekint? Nekem nem úgy tűnik, mint ha szerelmes pár lennétek. Lehet, hogy csak 2 évvel vagy idősebb, de azt ne felejtsd el, hogy a pasik későn érő típusok. Sok lánynak ilyenkor már családja van, nem haverokkal szórakozik. Ennek a kapcsolatnak így nem sok jövője lehet, ha nem változik meg a fiú nagyon hamar és nagyon sokat...

Ideje lenne választás elé állítani és komolyan elbeszélgetni vele, mi a fontos, mik a tervei Veled stb. Kicsit be is keményíthetsz, hogy neked ebből eleged van. Ha szeret, akkor mindent meg fog tenni, hogy ne veszítsen el, ha meg nem, akkor legalább tudod hányadán álltok.

Keress magadnak egy kicsit idősebb, komolyabb fiút.

2012. jún. 22. 07:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem írom gyakorlatilag összefoglalta. Nem érett még meg a barátod a párkapcsolatra
2012. jún. 22. 08:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

21 éves, ő még abban a korban van amikor az egyetemisták minden nap a haverokkal ökörködnek és buliznak. Lányoknál ez másképp van..lényeg, hogy ő egyszerűen még igényli ezt a fajta szabadságot melletted is. Az a baj, hogy ezt te max enyhíteni tudod de attól még nem tudod őt varázsütésre érettebbé tenni mint amilyen. Én úgy gondolom hogy a barátod szeret de egyszerűen ilyen. Ezt ha vele akarsz maradni meg kell tanulnod kezelni, mert még lesz vagy 2-3 év mire kicsit megkomolyodik.

Ha pedig azt akarod hogy kettesben legyetek egy nap, akkor még előtte való nap közöld vele hogy holnapra van egy kis meglepetésed, és találj ki valamit, vacsora, masszás, közös fürdés...

De szerintem el is utazhatnátok kettesben valahova.

2012. jún. 22. 08:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Egy dolog furcsa nekem: Te mindig vele vagy, mikor a haverjaival van? (Legalábbis így vettem ki az írásodból.) Szerintem ez nem jó. Mi lenne ha megpróbálnátok kompromisszumot kötni? Mondjuk heti 3-4 napot haverozik, egyedül(!), miközben Te is csinálsz magadnak valami csajos programot mondjuk a barátnőiddel, a többi estén pedig közös programot csináltok.
2012. jún. 22. 09:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondanám, hogy érzelmi érettségben nem vagytok egy szinten. Lehet csak 2 év a különbség, de ha a fiú a fiatalabb, akkor általában ilyen problémák előjönnek (volt egy hasonló kérdés, csak ott a srác csajozni akart inkább, a te párod meg haverozni), mivel te már sokkal többet vársz el egy kapcsolattól.

Szerintem párod még nem érett meg egy ilyenfajta kapcsolatra, nem tudja hogyan kell kompromisszumokat meghozni. És így nehéz változtatni bármit is. Megértem a te helyzetedet is, mert én sem viselném el, ha a párom minden nap a haverjaival lenne.

A párod még nem nőtt fel, nem hiszem, hogy ezt a problémát így akkor meg tudjátok oldani, ha ő nem is látja át igazán, hogy mi a gond. Vagy lehet, hogy nem jól közvetíted felé. Nekünk is voltak problémáink, és legalább 3-4x kellett "hisztiznem", hogy végre úgy fogalmazzam meg, ahogy ő is felfogta. Onnantól egyszerűbb volt változtatni, megbeszéltük, kompromisszumokat kötöttünk, amihez tartjuk is magunkat. A párkapcsolat erről szól.

Szóval itt ebben, hogy nem tudjátok megoldani sokat számít a korkülönbség, nem vagytok érzelmi érettségben egy hullámhosszon.

A másik probléma az, hogy arra nem tudod rávenni, hogy a kettesben töltött idejét is élvezze. Egyébként, amikor megvádol azzal, hogy te nem szereted, akkor elmondhatod neki azt, hogy ő mit közvetít szerinte feléd, amikor búval bélelve ül egy ágyon, mert veled kell töltenie az idejét.

Ha ezt nem bírod tovább és nem tudjátok megoldani akkor szerintem te is tudod, hogy mi a megoldás. Nem hiszem, hogy ez a dolog egyik napról a másikra megoldódik, mert ő nem érti az igazi problémádat.

28/n

2012. jún. 22. 09:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!

Rengeteg igazat írtatok, amin el is gondolkodtam.

ELSŐ: Igazad van, sajnos tényleg ez a gond az érettség beli különbség. Ezt az előző barátnői elég rendesen elcseszték mert mindent megengedtek neki. A terveiről, a jövőről sokszor beszélgetünk. midnig ő hozza fel a témát. Gyereket, családot szeretne tőlem. Szinte apró részletekig el szokta tervezni. Ez elméleti síkon működik de az a gond hogy még gyakorlatban mást mutatnak a tendenciák.

HARMADIK: Igen, ezt beszéltük emg párommal is hogy akkor mondjam ha szeretnék valamit. Mert tény hogy mindig ő talál ki dolgokat. Mert amit én találok ki ahhoz látom hogy nincs akkora kedv. De azért bele szokott menni abba is. De most mindig csak akkor menjek le páromhoz, ha épp kitaláltam valamit? Főleg hogy együtt élünk(az ő házukban)....

NEGYEDIK: Igen én is mindig ott vagyok amikor haverozik. De főleg csak testileg mert beleszólni nem igazán tudok a témába. Arról hallani sem akar hogy én ne legyek ott mert akkor ő sem megy. hisztinek véli hogyha én nem megyek és inkább mást csinálok helyette. Sőt ő egyenesen ellene van hogyha én a barátnőimmel elmegyek valamerre, mert hogy túl sok férfi néz meg, sok bunkót be i szoktam vonzani. Fél hogy rámjönnek, nem tudom lekezelni a dolgot. Legalábbis ő ezt mondja. Tehát ő úgy oldotta meg hogy a haverjaival van de engem is hív és így akkor lényegében velem van. Ő így gondolja. De erősen gondolkozok hogy ezen most változtatni fogok...

A másik hogy minden barátnőjével eddig így csinálta, és azok nem szóltak bele. De hozzátenném hogy 16-17 éves kislányok voltak az előző csajai. mellette bulizot, haverozott, élte a tini életet. Én mellettem saját magától fogta vissza magát. Tehát már így is sokat változott akkori önmagához képest, csak én sajnos nagyobb ütemben fejlődök...

ÖTÖDIK:

Sajnos úgy van ahogyan írtad. Lehet nem beszélünk egy nyelvet mikor veszekszünk hajlamos nem a lényeget leszúrni és sokszor kell átbeszélni, mire felfogja, vagy nem fogja fel de azért úgy csinálja ahogy kérem.

Persze ez a gond hgy nem fogja fel a problémámat. Ő ezt megszokottnak tartja, nem gondnak. De rákérdeztem hogy mit szólna ha az én barátnőim lebzselnének itt este 10-11-ig, és én sz.rnék a fejére? az nem tetszett neki annyira.

Megoldásnak azt godnolta hogy kevsebbet járok le hozzá. nem tudom hogyan oldhatnám ezt meg, mert ő már akkor is hisztizik ha egy stét nem töltök vele. vagy ha ő estére megbeszéli egyik haverjával hogy edzenek, én inkább felmegyek a szobába. minek üljek ott 2 órán át és nézzem őket? Ő azon is megsértődik hogy miért nem akarok vele lenni, holott ő szervezett más programot. De ha ezt megmondanám neki akkor az lenne hogy "jó akkor már edzeni sem lehet". Tehát elmártírkodja....

Nem tudom hogyan tálaljam neki hogy kevesebbet fogunk találkozni, mert ő foggal körömmel küzd hogy nem akar kevesebbet... De sajnos valamit lépnem kell mert így nekem nem boldogság ez a kapcsolat.

2012. jún. 22. 10:57
 8/10 A kérdező kommentje:
*megoldásnak azt gondoltaM - ezt elírtam bocsánat.
2012. jún. 22. 10:59
 9/10 anonim ***** válasza:

5. vagyok, de azt hiszem a 4. válaszod szól nekem. Erre reagálnék, ha nem baj. :)

Nagyon durva, amiket írsz. Mi az, hogy egyedül nem megy? Mi az, hogy Te nem mehetsz el egyedül (akár bulizni is)? Mi az, hogy nem tudod Te kezelni az esetlegesen kialakuló helyzeteket?

Ne haragudj, hogy ezt írom, de én menekülnék. :)

Persze, nem vagyunk egyformák, valaki mindezt eltűri, valaki nem.

Felháborítónak tartom, hogy ennyire birtokolni akar és meg akarja mondani, hogy Te mit tehetsz és mit nem.

Még mindig azt mondom, csináljatok külön programokat is és közöseket is. Viszont esélyes, azok alapján amit leírtál, hogy a külön progik után még nagyobb balhék lesznek, mint eddig. Csesztetni fog, hogy mondj el minden másodpercet és lehet, hogy gyanúsítgatások is lesznek. De remélem nem és csak én reagálom túl a helyzetet. Kívánom, hogy így legyen. :)

2012. jún. 22. 14:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, ezt fogom most megpróbálni. Külön programokat fogok csinálni. Nagyon össze voltunk nőve az elmúlt 2 évben, lehet ez vezetett el idáig.

Remélem beválik ez.

2012. jún. 22. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!