Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Megszakítanátok a több éve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megszakítanátok a több éve tartó, stabil, de egyáltalán nem lángoló kapcsolatotokat, mert újra összemelegedtetek életetek nagy szerelmével?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy tudom, hogy nekem kell ebben döntenem, ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy biztosat a viharosra nem mindig jó megoldás cserélni. Viszont érdekel, ti mit tennétek.

Az első szerelmemmel gimiben jöttem össze, 16 évesek voltunk. Nagyon nagy szerelem volt részemről, de részéről is. Érettségiig és valamivel utána is kitartott. Akkor szakítottam vele, amikor bevallotta, hogy az egyetemen megcsalt egy lánnyal. Utána még hónapokig keresett, próbálkozott, kérte a bocsánatokat, de nagyon haragudtam rá. Akkor azt mondta, hogy csak engem szeret. Nem is találkoztunk egy ideig. 3 éve találkoztunk először, akkor már normálisabban tudtam állni hozzá. Akkor kijelenthettem, hogy békés, de semmilyen viszonyban sem vagyunk egymással. Ráadásul én már akkor benne voltam a jelenlegi kapcsolatomban.

5 éve vagyok a párommal. Vele sosem éreztem azt az elsöprő rajongást és szerelmet, mint az első szerelmemmel, de vonzódtam hozzá és szerettem az elejétől kezdve. Mostanra viszont ellaposodott a kapcsolatunk. Azt érzem, hogy egy haverral élek együtt, de olykor van szex. A szex egyébként kielégítő, de nem izgalmas. Rajta is azt látom, hogy már nem vadul értem olyan rajongással, mint az elején, de társként imád és tisztel. Társként és barátként én is szeretem, de már nem érzem irányába a tüzet.

Tudom, most jön az, hogy ha így érzek, akkor miért nem szakítok vele. Azért nem, mert én azt gondolom, hogy kivételes az a kapcsolat, amelyik nem jut a megszokás sorsára. De az olyan társ is kivételes, aki ennyire jó ember, mint ő.

A középiskolai szerelmem 4 éve megházasodott, tavaly elvált. Egy nagyon korai kapcsolatban ejtett teherbe egy nőt, őt vette el, de nem működött hosszútávon. Van egy 4 éves kislánya.

Tavaly elvált, így hazaköltözött a mi városunkba, most itt is él és dolgozik. Felvette velem a kapcsolatot. Először nem akartam túlzottan belebonyolódni, de valahogy rákaptunk a beszélgetésre. Találkoztunk is, de nem történt köztünk semmi, csak egy hosszasat beszélgettünk. Bennem minden érzésem újra feljött irányába. Újra érzem azt a lángolást, amit anno. Már megbocsátottam, hogy megcsalt. Fogalmam sincs, hogy ő csak a biztonságot keresi most bennem a válása után, vagy még mindig szeret. Azt mondta, hogy sosem szeretett még úgy nőt, mint engem. Az is igaz, hogy én sem szerettem úgy férfit, mint akkor őt. A párom mellett mégis biztonságban vagyok. A nagy szerelmemmel az új találkozás és chatelgetések óta nem történt még semmi. Nem csaltam meg a páromat fizikai értelemben, de attól tartok, hogy lelkileg megtettem. Lángolok a nagy szerelmemért, ha szabadidőm engedi, mindig írok neki, egész nap kontaktban vagyunk. Ahhoz az egyhez tartom magamat, hogy addig nem bonyolódok jobban vele, amíg a párommal vagyok. Csak akkor kezdenék új kapcsolatot, ha ezt lezártam. De fogalmam sincs, hogy megérné-e lezárni. Itt nem csak a nagy szerelmem miatt hezitálok, a felbukkanása előtt is laposodott már a kapcsolatom, ott volt a rés, ahová be tudott férkőzni. Itt inkább nem az a kérdés, hogy melyik pasit válasszam, hanem megérné-e azt megkockáztatni, hogy eldobjam a páromat? Vacillálok. Annak az esélyével is, hogy balul sülhetnek el a nagy szerelmemmel a dolgok, talán megérné befejezni a stabil, de már megkopott kapcsolatot?

Rengeteget őrlődök és bűntudatom van. Néha egy púpnak érzem a hátamon a páromat, de aztán elszégyellem magamat, mert egy igazán jó ember.

Ti mit gondoltok erről?

márc. 26. 07:25
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
68%

Én nem, de ahogy látom, te már ezt elődöntötted. Én biztos nem táncikálnék vissza egy ehhez, aki ráadásul megcsalt, 4 év házasság után meg elvált. Ahogy látszik, egyáltalán nem alkalmas normális, tartós, mély párkapcsolatra. Valószínűleg te is csak dugópajtinak kellesz most a válás után.

Viszont ha a jelenlegi párod nem szereted és nem látod esélyét, hogy a kapcsolat megjavuljon, akkor szakíts, mert így tisztességes vele.

márc. 26. 08:33
 22/45 anonim ***** válasza:
78%

"Bár hozzáteszem, klasszikusan vett értelemben nem csaltam meg."

Mit beszélsz össze-vissza? Kezdjük azzal, hogy a párod neked nem más mint egy szamár a ló helyett. 5 éve hülyére szeded és most már még meg is csalod érzelmileg! Nemsokára ha nem szakítasz testileg is a tettek mezejére lépsz. Ha annyira, de amnyira tisztelnéd minimum és önmagad is akkor nem trécselgetnél az exeddel aki megcsalt. De mivel ugyanolyan fából faragtak téged mint őt így simán hűtlen vagy a párodhoz vele! Szakíts azt legyél vele. Megérdemlitek egymást.

márc. 26. 08:35
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha más után epekedsz, az már régen rossz.

Szakíts, aztán jöjj össze a másikkal, így lenne korrekt.

márc. 26. 08:37
 24/45 anonim ***** válasza:
68%
12-es vagyok és már lejegyeztem, hogy társfüggő vagy. Semmi önbecsülésed nincs hiszen úgy jöttél össze annó a társaddal, hogy nem voltál bele szerelmes és soha nem is leszel. Saját magad degradáltad le egy olyan kapcsolatba amely nem a szerelmen alapszik. Pedig egy egészséges lelkű ember nemeket nem tekintve soha nem adja lejjebb. Egyáltalán nem léptél túl az execskéden, de azért mert a kötődési mintád gyatra (valószínűleg gyermekkorban keresendő a kötődési zavar) és logikusan őt sem szereted. Évek elteltével te senkibe nem tudsz szerelmes maradni, maximum obeszeszív módon kötődsz hozzá. Igazság szerint neked pszichológus kéne és nem párkapcsolat senkivel tehát se a pároddal, se az execskéddel. Teljes mértékben mutatja, hogy nincs emberi méltóságod az is, hogy bár megcsalt téged te újra vele lennél. Sőt nem elég, hogy olyan férfival jöttél össze akit nem szeretsz éveket elpazaroltál vele és megvártad a harmadik személyt aki miatt kilépnél belőle ha tudnád, hogy működne. A szó szoros értelmében mint emlegetett kapcsolatfüggő vagy és ami a legrosszabb még hűtlenségre is képes vagy. "Életed nagy szerelme" nem lehet az execske egyáltalán, de egyértelműen az élettársad sem az szóval mindkettőt dobni kéne és inkább végre magaddal illene foglalkozni. Kezdhetnéd a pszichológussal és az önértékelésed helyrekalapálásával.
márc. 26. 08:53
 25/45 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem ket szek kozul a pad ala fogsz esni, de mindegy, te dolgod. Abszolut nem vagy korrekt a pasiddal, ha o ezt csinalna, szerinted hogy reagalnal? Vele akarnal maradni? Fogadjunk, nem, mert tudod, ismered milyen sz.r erzes az, ha megcsalnak. Szakits vele, aztan probald meg az exeddel.
márc. 26. 09:05
 26/45 anonim ***** válasza:
57%

Az a baj itt a többségnek nincs valódi élettapasztala, 80-90% nagykönyv alapján gondolkodik, vagy mert túl fiatal, vagy nem volt még, vagy csak nagyon kevés kapcsolata.

De az élet nem fekete-fehér, az ember saját magáról is élete végéig tanul. Mert mindig jön új, vagy másfajta élethelyzet,amiben lehet pont úgy fogunk cselekedni, amit korábban elítéltünk, vagy nem értettünk.

És erre most lehet nulla %-ot kapok, de majd rájönnek.

Te pedig vagy leszel jókislány, és választasz, amit könnyen lehet megbánsz akarhogy döntesz, vagy viszonyba kezdesz a régivel, aztán meglátod hogy működik. Eleinte lehet leköpöd a tükröt, de aztán belerázódsz, és könnyebben döntesz.

Vagy ha tényleg már sokszor csak púpnak érzed a párod, akkor szakítasz, aztán lesz ami lesz. Végülis abban igazuk van a többieknek, hogy érzelmileg már aktívan csalod. Nektek még nincs gyerek, nincs hitel, lakást se írtál, vagyis nem köt hozzá semmi. Ezekből bármelyik lenne, sokkal nehezebb lenne dönteni. Akkor jönne a titkos viszony.

Most még "csak" az érzéseid alapján kell döntened.

márc. 26. 09:10
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Hiába nem történt köztetek eddig semmi, már randiztál is vele és írogattok. Gondolom, nem arról folyik a beszélgetés, hogy mit főzzél ma vagy milyen szép idő van. Légy korrekt a pároddal és szakíts vele minél hamarabb.
márc. 26. 09:11
 28/45 anonim ***** válasza:
65%

25-ös te is társfüggő vagy látni. Nem, egyikkel se legyen mert saját magát se szereti így másokat se tud szeretni, de ők se őt (hosszú távon). Inkább az önbizalmát rakja helyre ha kell szakemberrel mert egészségtelen különben is 16 éves kora óta "élete szerelmének" hinni az execskéjét aki simán megcsalta. Habár úgy is beteges az egész hiszen évek teltek el a szakítás óta no contacttal. Nem tartották a kontaktust úgyhogy nincs alapja az érzéseinek. Menekülne a kapcsolatból másikba, sőt maradt unalmas, langyos kapcsolatban évekig. Társfüggő definícióját full kimeríti.

Ideje lenne nagyon magára koncentrálni és majd ha haladt jobb irányba akkor kéne isemrkednie más férfiakkal, az egyik közülük lehet társa akivel boldog lesz szerelemben. Az említett férfiak közül egyik sem az. Ha marad meg fogja csalni fizikailag is lehet nem az execskével, de valakivel fogja. Hogyha pedig szakít és kapcsolatba fog vele újabb csalódásnak néz elébe amely még jobban le fogja nullázni az önbizalmát. Egyáltalán nem éri meg egyikkel se lennie, önfejlesztésre van szüksége.

márc. 26. 09:13
 29/45 A kérdező kommentje:

24-es, lehet, hogy meglepődsz, de részben igazad van. A társfüggésben nem (ezt lejjebb elmagyarázom), de biztosan van valami másféle kötődési vagy rajongási problémám. Csak nem annyira könnyű (szakemberrel sem) túltenni magadat az érzelmeiden, az eddigi életeden, a csalódásaidon, az egész nagy kupacon, mint amennyire könnyű tanácsokat osztani.

Abban az egyben viszont kijavítanálak, hogy nem tartom degradálónak az olyan kapcsolatot, ahol nincs hatalmas láng. Lehet, hogy tévesen és ők is sérelmekkel küzdenek, de rengetegen kezdenek úgy kapcsolatot, hogy szimpatikusak egymásnak, vonzódnak egymáshoz, megszeretik egymást, de a tűz hiányzik. Mi is így voltunk. Nem csak azért voltam kezdetekben a párommal, hogy legyen valakim, hanem mert tényleg jó volt vele és minden klappolt. Előtte évekig szingli voltam, megjegyzem. Nagyon nehezen alakítok ki kapcsolatot és nagyon nehezen is találok arra érdemesnek egy férfit, hogy odaadjam magamat neki. Erre eddig csak az exem és ő volt képes. Nekem ő tényleg fontos ember volt és lesz is az életemben, akkor is, ha szakítunk, nem fogok rá rossz szájízzel gondolni, mert azért nem csak összeálltunk, mint a kutyák. Ha úgy lenne, most könnyen eldobnám.

márc. 26. 09:15
 30/45 anonim ***** válasza:
53%
A volt szerelmeddel egyelőre én sem foglalkoznék. Inkább azzal, hogy ez a fellangolas azt mutatja, valami nagyon hiányzik a kapcsolatodbol. Racionálisan megmagyarazod magadnak, hogy jó ez így, meg milyen biztonságos, de amint felbukkan valaki, aki akar régen már meg is bántott, azonnal meginog. Ez így nem fog sokáig tartani. Ha a régi szerelmedet el is küldöd, felbukkan majd valaki más. Nem tudom hány éves vagy, de nem kellene ebben a langyos állóvizben maradnod. Ha sosem volt szerelem, akkor meg feleleszteni sincs mit. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak. Nem tettél semmi rosszat. De ha egy olyan kapcsolatban maradsz, ahol hazudsz magadnak és a másiknak is, az meg fog betegiteni hosszú távon.
márc. 26. 09:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!