Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan tovább, ha egy 35 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tovább, ha egy 35 éves férfi nem akar/tud elköteleződni? Tanácsokat kérnék olyanoktól, akik voltak már hasonló helyzetben.

Figyelt kérdés

Fél éve kezdtünk ismerkedni, majd egyre közelebb kerültünk egymáshoz, de nem került kimondásra, hogy mi is van közöttünk, szinte heti rendszerességgel találkozunk, napokat töltök nála illetve ő nálam, voltunk már együtt utazni is, és van is tervben a közeljövőben is pár. Ha ott vagyok mindig kér, hogy még maradjak tovább, egy hete felvetette, hogy majd oda is költözhetnék ha szeretnék. Viszont amikor egy hónappal ezelőtt rákérdeztem, hogy mi is van közöttünk, azt mondta, nem tud most párkapcsolatban lenni, és fél tőle, hogy én többet érzek mint ő irántam, és nem szeretne fájdalmat okozni, sem megjátszani magát, úgy érzi nem áll készen, nem miattam, hanem senkivel, 5 éve nincs senkije, előtte hatalamasat csalódott, és fel is adta a párkeresést egy életre, pedig családot szeretett volna mindig is. Sosem volt normális kapcsolata, azt mondta, hogy szokatlan neki, hogy ennyire normális a kettőnk közötti viszony, nevezzük is akárminek, hogy tudunk őszintén beszélni egymással, meghallgatjuk és támogatjuk egymást, hogy nem játszmázásról és manipulálásról szól. Tehát egyrészről a szavaival mintha elzárkózna tőlem, és attól hogy kapcsolatban legyünk, de folyamatosan keresi a társaságomat, mindenben támogatni és segíteni szeretne anélkül, hogy kérném, és nem csak ígér, meg is teszi. Gondoskodik. Én beleszerettem, amiről tud is, mert beszéltünk róla, azt mondta egyelőre viszonozni nem tudja, de nem szeretne elveszíteni, később lehet hogy ő is tudná viszonozni, de nem szeretne addig sem hitegetni engem. Nem tudom mitévő legyek ebben a szituban. Minden működik közöttünk, csak annyi hiányozik, hogy belássa, hogy már párkapcsolatban vagyunk igazából. Én tényleg eltudnám képzelni vele az életem, annyira sok bennünk a közös, én is szeretnék családot, hasonló elképzelésünk van a jövőre nézve is. Közös az érdeklődésünk. De valahogy azt érzem, hogy lehet nem vagyok neki elég, lehetséges hogy emiatt nem akar elköteleződni? Valami még jobbra vár? Szeretném reálisan látni a helyzetet, de már kezdek beleőrülni, mert ha az eszemre hallgatnék megszakítanám a kapcsolatot, de ha a megérzéseimre hallgatok, akkor kitartanék amíg tudok, mert lehet, hogy egy életre szóló kapcsolat lehetne belőle. Mit gondoltok? Annyira ellentmondásos nekem amit mond és amit tesz, és én a szavakban már sokat csalódtam, ezért a tetteknek és a megérzéseknek tulajdonítok nagyobb jelentőséget. Érdekelne a ti tapasztalataitok, voltatok e már hasonló helyzetben, mi lett belőle.

Köszi előre is a segítségeteket

ma 10:17
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%

Én elég pesszimista vagyok kettőtök közös jövőjét illetően.

Aki 5 év alatt nem tudta túltenni magát bármilyen szerelmi csalódáson (akár házasság tönkremenetelén is), az már nem is fogja.

De ha jól értem, az a hatalmas szerelmi csalódása sem igazi párkapcsolatban volt, hiszen "sosem volt normális kapcsolata" - ezt írtad róla.

Meg hogy szokatlan neki, hogy köztetek normális a viszony. Tudod, kérdező, egy egészséges lelkű ember hamar megszokja a jót és annál inkább örül annak, hiszen sok éve erre várt.

Szerintem ez a fickó egyszerűen lelkileg nem alkalmas családalapításra, komoly párkapcsolatra.

Az persze nagy pech, hogy te meg közben beleszerettél. :-(

ma 10:25
 2/43 anonim ***** válasza:
86%
Nekem összességében inkább pozitívnak tűnik, amit leírsz. Én beszélgetnék sokat, és adnék neki még időt. Azt írod, fél éve kezdtetek ismerkedni, az igazából nudli. Annyi idő alatt nem lehet valakit eléggé megismerni.
ma 10:32
 3/43 anonim ***** válasza:
83%

Költözz oda úgy, hogy nem is jártok? Kell neki valaki, akivel felezheti a lakbért vagy mi? :D

A helyedben nem fecsérelnék rá időt, ha neked nem felel meg ez a laza, se füle se farka sztori. Komoly kapcsolatot tőle ne várj.

ma 10:33
 4/43 anonim ***** válasza:
67%

Ne siess. Több párkapcsolatom is ezért ment tönkre, mert rohantam, túlságosan hamar szorgalmaztam az összeköltözést. Valakit igenis megijeszt a kőzös jövő, gyerektéma még akkor is, ha szeretnének családot.

Fél éve ismerkedtek.... Nem sok idő.

A párommal (ugyan mi ismerjük egymást évek óta), de egy éve kezdtünk el komolyabban találkozgatni, fél év után mondtuk ki, hogy együtt vagyunk. A napokban kezdett feljönni témaként, hogy el tudjuk egymással majd képzelni.

Neki még senkivel nem volt ilyen komoly, engem pedig otthagytak egy gyerekkel, tehát iszonyúan csalódtam.

Türelem, élvezd a jelent (tudom, nem szeretnéd a saját idődet sem pazarolni), de neki is el kell jutnia érzelmileg arra a szintre saját magától, hogy ő is akarja.

ma 10:47
 5/43 anonim ***** válasza:
89%
Nem vagytok gyerekek. Ennyi idősen már aki akar, az lép. Ő erre nem alkalmas.
ma 10:55
 6/43 anonim ***** válasza:
87%
Elég zavaros a pasi. Fél éve ismeritek egymást, költözz oda, de nem vagytok párkapcsolatban? Hanem akkor miben? Társbérletben? Nekem az elég red flag, hogy sosem volt még normális kapcsolata, és ahogy írták is, ha valaki 5 éve nem tudja túltenni magát az exen, az baj. Én nem fűznék hozzá nagy reményeket.
ma 10:56
 7/43 anonim ***** válasza:
82%

"Én beleszerettem, amiről tud is, mert beszéltünk róla, azt mondta egyelőre viszonozni nem tudja"

És később se fogja tudni.

Aki fél év együttjárás alatt nem szeret bele a másikba, az mikor fog? 10 év együttélés után???? :-)))))

ma 10:58
 8/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűen szeret, mint embert, de nem szerelmes vagy elkerülő kötődésű, csak még nem tudja magáról.
ma 11:00
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak 1-2 hónapja ismernétek egymást, én is azt mondanám, hogy még légy türelemmel, de aki már fél éves ismeretség után sem tudja, hogy hányadán áll veled, az mikor fogja tudni? Ez az ember bizonytalan, ezáltal egyáltalán nem tudsz a jövőtökben gondolkodni, mert az egészet bizonytalanná teszi.

Én öt évet csesztem el egy ilyenre, máig bánom.

ma 11:00
 10/43 anonim ***** válasza:
31%
#7 pedig vannak ilyen emberek, akiknél ez a folyamat nagyon lassan alakul ki, ha a partner kitartó, de nem rámenős. Szerintem jobb is, mint ha hatalmas lánggal indulna és egy éven belül pedig annyi lenne neki.
ma 11:02
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!