Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi is pontosan a szerelem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Krómgyűrű kérdése:

Mi is pontosan a szerelem? Melyik érzés a valós?

Figyelt kérdés

Két esetet tudok megkülönböztetni.

Az egyik az, amikor megismerek egy szimpatikus lányt, jóban vagyunk, beszélgetünk, stb. De eleinte nem érdekel, nem kelti fel az érdeklődésem. Aztán egy idő után valamiért jobban vonzódom hozzá, találtam benne valami érdekeset, szeretném jobban megismerni. Ezek után ott jár a történet, hogy elmennék vele randizni, esetleg már előrevetítek magamban egy vele élő kapcsolatot, mondhatni megszerettem. De viszont "rajongás" nem alakul ki, csupán amolyan szeretet féleség.

A másik eset szintén így kezdődik, de ott már pár hét után elborít mindent a rózsaszín köd, erőteljes rajongás veszi kezdetét. Aztán minél jobban ismerem meg az illetőt, annál jobban vele akarok lenni, szinte a nap minden percében rágondolok.

Melyik az igazi szerelem? Hogy kell azt érezni?

dec. 30. 08:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez mindig csak később derül ki hogy valódi szerelem volt e. Nekem is volt már mindkettő, egyértelmű hogy a második izgalmasabb és jobban esik a rózsaszín ködös szerelem mint a simán megszeretem szerelem. Tulajdonképpen azt nem is tudom, hogy valódi szerelemnek e lehet nevezni. De ez mindig csak később derül ki ha esetleg szét mentek akkor mennyi idő után tudsz tovább lépni, ha minél több idő kell annál igazibb volt a szerelem szerintem. Vagy ha együtt maradtok akkor, hogy mennyi ideig bírjátok egymás mellett, kezd e unalmassá válni stb. De ez csak az én véleményem.
dec. 30. 09:05
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem a rózsaszín ködös szerelem az igazi. Vagyis ami így indul. Majd amikor már enyhül az érzés, ez az emlék fog mellette tartani. Ha csak úgy megszeretted, akkor sosem volt semmi izgalom, és lehet, hogy vágyni fogsz rá.
dec. 30. 09:19
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Amikor megismertem a szerelmemet rögtön feltűnt nekem, de közel csak pár év múlva tudtunk kerülni egymáshoz. Egy katasztrófahalmaznak gondoltam, és eszem ágában se volt vele együttélni, mégis 10 perc alatt úgy beleestem, mint egy fekete lyukba. Szerintem az első eset, amit leírsz, az pusztán birtoklási vágy. Esetleg nem konkrétan a párodat akarod birtokolni, hanem a vágyott életmódot, de pusztán akarat.
dec. 30. 09:40
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Lehet hogy egyik se. 😅 ha szerelmes leszel, nem fogsz itt kérdést feltenni róla.

Én is hittem már azt szerelmes vagyok, évekig bele voltam betegedve. Ma meg már azt se tudom mit akartam én attól az embertöl valaha is. 😅

Szerintem én még sosem voltam szerelmes. 35 éves vagyok.

dec. 30. 10:26
 5/10 anonim ***** válasza:
A fellángolás jó kezdet, de ha valakit előbb megismersz és aztán rajongsz érte ugyanúgy. A kezdetleges rózsaszín köd sosem szerelem hanem fellángolás. Abból ALAKULHAT ki a szerelem. De nyilván nem mindig azért írtam nagybetűkkel és feltételes módban.
dec. 30. 11:05
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem definíciónak a másodikat mondják, de szerintem az első fajta érzés jóval valódibb, hiszen magát az embert szereted meg, és nem idealizálod túl a rajongástól.
dec. 30. 17:10
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
Izgalmas kérdés. Mindegyik érzés valós :) Mindegyik szerelem. Nálam olyan is volt, mintha a te két esetedet vegyítenénk. Hosszú idő után izzás.
dec. 30. 18:33
 8/10 anonim ***** válasza:
42%
Amikor rosszul vagy, remeg a lábad, gombóc van a torkodban és nem tudsz megszólalni, na akkor szerelmes vagy.
dec. 30. 20:31
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
Ha majd egyszer VALÓBAN szerelmes leszel, azt nem fogod megkérdezni, ezt ünnepélyesen megígérem neked.
tegnapelőtt 16:38
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Ezek szerint ezt akkor lehet eldönteni, ha már ténylegesen kapcsolatban vagyunk.

ma 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!