Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mennyi idő a fellángolás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Laylah kérdése:

Mennyi idő a fellángolás?

Figyelt kérdés

Nagyon sok kérdésnél olvasom, hogy a fellángolásra a válaszolók többsége 2-3 évet ír.

Szerintem ez nagyon sok, nálam a fellángolás 3 hónap, ami annál tovább tart, az valódi. Ugyanakkor szerintem tisztázni kell azt is, hogy ki mit ért fellángolás alatt. Nálam a fellángolás azt jelenti, hogy hirtelen nagyon érdekel a másik, nagyon odavagyok érte, aztán elmúlik az újdonság varázsa, elkezdem megismerni és valahogy elmúlik az a rajongás. Én úgy látom, hogy a többi válaszoló a szerelmes, lángoló időszakra használja a fellángolás szót, az valóban lehet 2 év reálisan nézve, és azt követi az erős szeretet, összetartozás érzés, ami hosszú távon megmarad.

Ti mit tartotok fellángolásnak és meddig tart nálatok?

2024. jún. 11. 16:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
31%
Pár hónap max
2024. jún. 11. 16:35
 2/21 anonim ***** válasza:
61%

Én úgy gondolom személy szerint a tapasztalataim alapján meg persze ismerősök, barátok elmondása szerint, hogy a fellángolás maximum 2 évig tart. Olyan időszak amikor még hiába veszed észre a másik hibáit elsumákolod, vagy olyan vak vagy, hogy észre se veszed.

Ha végre felébredsz akkor jössz rá, hogy mégse illettek össze, nem bírnád elviselni őt tovább.

Nagyon sokszor mivel szeretet sem alakul ki nemhogy maga a szerelem így véget is ér a kapcsolat. De persze tarthat a fellángolás 2 hétig-6 hónapig is.

Maga a szerelem fellángolással együtt keverve tart 3-4 évig szóval sokkal hosszabb ideig és el tudod fogadni a másik hibáit. Aztán az váltakozik a szeretet érzésével, vagy szeretetté, ragaszkodássá alakul át.

Viszont vannak olyan párok akiknél a szerelem még tovább tart, sőt keveredik "fellángolással" időnként.

2024. jún. 11. 16:39
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
A fellángolás nem más mint egy ábránd, illúzió amivel etetgeti magát az ember a másik iránt. Pontosabban rajongás, kémia és szexuális vonzalom keveréke. Nemhiába rövid életű.
2024. jún. 11. 16:46
 4/21 anonim ***** válasza:
39%
3-6 honap
2024. jún. 11. 16:48
 5/21 anonim ***** válasza:

Egy éjszaka.

F

2024. jún. 11. 16:54
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

'Studies have estimated the euphoric stage can last anywhere from six months to two years. Although a small portion of the population (approximately 15% to 30%) say they are still in love and that it still feels like the first six months—even after 10 or 15 years later.'

Google.

Nem tudom. Lehet valaki az "Igazi/Nagy Ő" mellett van élete végéig és nagyon sokáig szerelmesek egymásba, vagy elhitettik magukkal? Mondjuk nagyon szép érzés lehet kölcsönösen pl. 10 évig "szerelmesnek" lenni egymásba.

Szeretném átélni és nem 2 év után kiszeretni a másikból.

2024. jún. 11. 17:06
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Előző. Én sem bírok ennél több ideig szerelmesnek lenni. nem tudom mi lehet a baj velem, tudom, hogy nem normális.

Sőt, igazából szerelmes sem nagyon voltam eddig, csak olyan fellángolásaim voltak.

F

2024. jún. 11. 17:09
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom én se mint írtam hogyan működik is ez valójában, de szerintem a tudósok se. Meghatározzak, hogy legfeljebb két évig tart a szerelem és a fellángolás 6 hónapig, de én voltam már szerelmes majdnem 4 évig. Aztán mivel tornyosultak a problémák, ellentétek szakítottunk. Lehet embere válogatja, lehet egyáltalán nem csak bele kéne botlani olyan személybe akibe szerelmes vagy évekig, sőt 10+ évig.
2024. jún. 11. 17:20
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Én meg nem tudom miért vagyok lepontozva amikor saját tapasztalataimból indultam ki és nem "szakértőkből" akik nem tudják, hogy mit érez a szívében az ember csak okoskodnak össze-vissza.

Pontosan azon múlik, hogy valaki a lelkitársával (vagy nevezzük bárkinek/bárminek) van-e együtt. Én megtaláltam őt és még most is szerelmes is vagyok belé pluszban szeretem mint ezelőtt majdnem 5 évvel. És ő is belém.

Nem beszélem be magamnak, nem hitettem el magammal.

Az igazi szerelem létezik csak nem mindenki tapasztalja meg.

Az első perctől kezdve tudtuk, hogy együtt leszünk, olyan érzés borított el mintha ismerném évek óta, senki mással előtte nem éreztem ilyesmit és tudom, hogy nem is fogom soha!

De barátom "megesküdött" rá, hogy majd megtudom mert én sem akartam elhinni amiről mesélt. Aztán jött az én lelkitársam és ráeszméltem, hogy igaza volt.

2024. jún. 11. 17:31
 10/21 A kérdező kommentje:
6. A Google szöveg ennyi alapján a szerelemről szól. Szerintem a fellángolás még nem szerelem, inkább, ahogy a 3. írta, egy ábránd iránt való rajongás. Szerelem majd utána lesz, ha már nagyjából megismered a másik karakterisztikáját, van mibe szerelmesnek lenni.
2024. jún. 11. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!