Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit érzel mikor csak kezdesz valakibe beleszeretni, és milyen érzés mikor már szerelmes vagy?
A 9-es vagyok. Számomra a szerelem azt jelenti, hogy senki más nem kell, csak ő. De a hűség egy tudatos döntés. Tudatosan köteleződtem el az mellett, akit szeretek. És nem leszek szerelmes másba. Nem is lettem.
Hogy mások nem hozzák meg ezt a döntést, nem köteleződnek el, hanem mások felé is nyitottak, nos, ez mindenkinek a maga döntése.
Gyökössy írta, hogy amikor valakinek igent mondunk egy házasságkötéskor, az mindenki másnak nemet kell, hogy jelentsen. Ha mégsem jelent mindenki másnak nemet, akkor az "nemtelen igen". Tudatos döntés kérdése, hogy mennyire vagyok becsületes, amikor valamit megígérek. Pláne, ha esküvel teszem.
15-ez így van, csak ennek a szerelemhez semmi köze
Akkor is elkotelezodhetsz, ha nem vagy szerelmes.
Ha egy szerelemben nincs elköteleződés, akkor az nem szerelem. Lehet vonzalom, testi vágy, bármi más, de nem szerelem. Aki szerelmes, az kizárólagosan magának akarja a szerelme tárgyát, és ő is csak ahhoz az emberhez akar tartozni. Ezért a szerelemben elköteleződés van. Ráadásul a szerelem magába foglalja a szeretetet. Akit pedig szeretek, azt nem csapom be, nem hazudok neki, nem árulom el, nem vagyok vele becstelen.
A gyakorlat azt mutatja, hogy sok párkapcsolatban nincs szerelem. Sőt, még szeretet sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!