Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kerüljek ki egy bántalmazó, toxikus kapcsolatból? Mi a baj velem?
Több, mint 1,5 éve tart, az a gond, hogy egy helyen is dolgozunk, mellette az egyetemen is tanít (engem már szerencsére nem, de attól még hetente egymásba botlunk ott is).
Beteg, toxikus az egész.
Hol azt hallgatom, hogy én vagyok a mindene és még sosem szeretett ennyire őszintén senkit, bármit megtenne nekem, miattam, máskor pedig azt, hogy nélküle semmire sem fogok menni, hogy akarok én pontot tenni a kapcsolatunk végére, ha nélküle semmi vagyok... Vagy, ha próbálnék túljutni rajta, mással randiznék, akkor azt kapom, hogy ő rosszul van a tudattól, hogy bárki más akár csak hozzám ér, képtelen azzal a tudattal létezni, hogy én nem vagyok az övé, neki szüksége van rám.
Semmi nem normális a kapcsolatunkban. Van egy nagyobb, 20+os korkülönbség közöttünk, a nárcisztikus, megalomán viselkedése csak hab a tortán. Bennem van egy jó nagy adag apakomplexus, de közben a családom borzalmasan el is kényeztetett, ezért a viselkedésem, hozzáállásom olyan, hogy nekem bármit lehet, én mindent megkaphatok. A közöttünk lévő hierarchikus viszony sem segít.
Úgy érzem, megragadtam ebben, nem tudom, hogy tegyek pontot a végére és zárjam ki, mikor attól pillangók vannak a gyomromból és szédülök, ha csak meglátom az utca másik oldalán. Ez a gond, hogy ha minden oké közöttünk, akkor az nagyon jó. De aztán eszembe jut, hogy az apámmal egyidős, vagy valamit nem úgy csinálok, ahogy neki tetszene és megy az, hogy miért nem hallgatok rá, ő tudja mi a jó, miért vagyok ennyire makacs és hogy tőle függök, tegyem azt, amit ő mond.
Elvégezném, csak éppen nem olyan időn belül és olyan eredménnyel, ahogy szeretném.
A mostanival együtt még 4 félév. Ez ahhoz sok, hogy kibírjam mellette, meg engem sosem ez motivált vele kapcsolatban, nem tudnék benne lenni egy olyan kapcsolatban, ahol bármi ilyesmi motivál.
Húztak a barátnőim, hogy jaj akkor nem lennék vele, ha csak a Lupa Beachre vinne Mexikó helyett, viszont az az igazság, hogy sosem azt néztem, hogy milyen pozíciói vannak, mennyi pénze van, ez engem nem érdekelt.
És van azon a szakon főiskolai diploma lehetősége is?
A helyedben elvégezném azt és megmondanám a szüleimnek, amikor kész, hogy nézzétek, engem ez a szak nem érdekel egyáltalán, nem is fogok benne dolgozni, és ennyi telt tőlem, itt a főiskolai diploma.
Nincsenek már főiskolák sehol, tudtommal.
Igazából a szüleimmel ez egy "üzlet" volt, ők ezt a szakot szerették volna, mert itt végeztek ők is, nagyszüleim is anno. Én teljesen más irányban gondolkoztam, mindenáron saját kozmetikai szalont szerettem volna nyitni, akár úgy, hogy több szolgáltatót veszek magam mellé és komplett szépségszalonként.
Szüleim erről hallani sem akartak, mert hogy nem azért taníttattak, fizették az iskolát, nyelvvizsgákat, különórákat, hogy aztán egy OKJ-ra jelentkezzek, gyönyörű leszek majd ott a sok félidióta között. Aztán az akkori barátom is biztatott, hogy ide jelentkezzek, mert milyen jó lesz, ha szaktársak leszünk (váratlan fordulatként kiderült, hogy egyáltalán nem lett jó).
Aztán a nagyszüleim és a szüleim azt ajánlották fel, hogy kezdjem el, hátha megszeretem, ha pedig nem, segítenek elindulni majd kozmetikusként, állják a képzések költségeit, a későbbi szalon beindítását stb.
Viszont utána már bennem volt az, hogy ha elkezdtem, befejezem.
"Nincsenek már főiskolák sehol, tudtommal."
Hogyne volna.
Nem értem.
Majdnem bárhova ahova elmész egyetemre, 3 év után főiskolai, 5 év után egyetemi szintű diplomát tudsz szerezni ugyanazon a szakon.
Nem, főiskolai diplomát már sehol nem adnak.
Mert a főiskolákat átalakították, már csak egyetemek vannak itthon.
25: Akkor azt mondod, sehol nem adnak 3 év felsőoktatás után diplomát?
Hát itt van egy példa:
Alapszaknak nevezik a 3 évet, és mesternek az 5 évet.
Felvesznek és akkor diplomázol le, azon a szinten, amelyiken csak akarsz.
Az alapszak a főiskolai szintű diploma, a mesterszak az egyetemi szintű.
De az BSc, BA diploma, nem "főiskolai szintű". A mester pedig MSc/MA diploma.
Sehol nem használják ezt a kifejezést, azért, mert a főiskolákból is egyetemek lettek.
27: Teljesen azonos, csak más a megnevezés, mert átvették az olaszoktól a megnevezést.
Ugyanúgy felvettek az egyetemi szakra és ugyanazokból a tárgyakból ugyanabbóla tanayagból le lehettt diplomázni 15 éve is és most is, 3 áv után is és 5 év után is.
Ez nem mindegy, mi a neve?
A kérdés az, van-e a szakodon lehetőség 3 év után diplomázni, mert az egy megoldás lehet.
Nem csodálom ám, hogy nem tudsz önállóan elvégezni egy egyetemi tárgyat... :/
Egy egyszerű javaslatot nem vagy képes értelmezni...
Nem, osztatlan képzésen vagyok.
Arról pedig nem tehetek, hogy te olyan kifejezéseket használsz, amit ma már senki.
Ha azt kérdezted volna, hogy alapszakon vagyok-e, vagy osztatlanon, nyilván értem, mire gondolsz! :)
A foszk nem ad diplomát , ugyan úgy csak egy szakmai papírt mint az OKJ vagy az új felsőoktatási program. Az a diploma ami kell az elhelyezkedéshez azt csak az egyetemi végzettség ad. Ebben igaza van a kérdezőnek. Hiába végzem el a foszk-os okleveles ápolóit nem vesznek fel vele diplomás ápolói állásra, mert a diplomás ápolónak több joga van mindenhez. Ez csak egy példa de ez minden területen így van.
Én inkább azt javaslom az egyetemeden nézd meg nincs e érdekesebb szak és jelentkezz át oda. Vagy oda mész apucihoz és megmondod otthagyod az egészet és mást fogsz csinálni ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!