Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kerüljek ki egy bántalmazó, toxikus kapcsolatból? Mi a baj velem?
Több, mint 1,5 éve tart, az a gond, hogy egy helyen is dolgozunk, mellette az egyetemen is tanít (engem már szerencsére nem, de attól még hetente egymásba botlunk ott is).
Beteg, toxikus az egész.
Hol azt hallgatom, hogy én vagyok a mindene és még sosem szeretett ennyire őszintén senkit, bármit megtenne nekem, miattam, máskor pedig azt, hogy nélküle semmire sem fogok menni, hogy akarok én pontot tenni a kapcsolatunk végére, ha nélküle semmi vagyok... Vagy, ha próbálnék túljutni rajta, mással randiznék, akkor azt kapom, hogy ő rosszul van a tudattól, hogy bárki más akár csak hozzám ér, képtelen azzal a tudattal létezni, hogy én nem vagyok az övé, neki szüksége van rám.
Semmi nem normális a kapcsolatunkban. Van egy nagyobb, 20+os korkülönbség közöttünk, a nárcisztikus, megalomán viselkedése csak hab a tortán. Bennem van egy jó nagy adag apakomplexus, de közben a családom borzalmasan el is kényeztetett, ezért a viselkedésem, hozzáállásom olyan, hogy nekem bármit lehet, én mindent megkaphatok. A közöttünk lévő hierarchikus viszony sem segít.
Úgy érzem, megragadtam ebben, nem tudom, hogy tegyek pontot a végére és zárjam ki, mikor attól pillangók vannak a gyomromból és szédülök, ha csak meglátom az utca másik oldalán. Ez a gond, hogy ha minden oké közöttünk, akkor az nagyon jó. De aztán eszembe jut, hogy az apámmal egyidős, vagy valamit nem úgy csinálok, ahogy neki tetszene és megy az, hogy miért nem hallgatok rá, ő tudja mi a jó, miért vagyok ennyire makacs és hogy tőle függök, tegyem azt, amit ő mond.
Írhattam volna csúnyábban is.
Egyébként, de igazam van a pároddal együtt csak nem tetszik, hogy nem pátyolgatlak. Felkapaszkodtál rajta, egy rafinált lény vagy. A siker elérése érdekében összejöttél vele. Most meg nem tetszik, hogy rajta kívül más is megmondja a frankót.
Te kérdezted hogy mi a bajod,nem? Na hát az a bajod.
„ "A pasast kerülöd."
Az ő cégénél dolgozom, tanít azon a szakon, ahol tanulok. Próbálom kerülni, ahogy tudom, de teljesen nem megy. ”
Felmondást nyújtasz be. Ha nem akarsz lelépni akkor megvárod míg ő meg nem un, viszont benne van a pakliban, hogy tönkretesz ha valóban nárcisztikus ha otthagyod a céget ha nem.
Ebből a helyzetből nehezen szabadulsz ki...:/
(#3)
#14:
Szerintem az a valóság, hogy egy ócska személy, aki széttárta a lábát a karrier felépítése miatt.
De tegyük fel, hogy olyan naív, hogy azt hitte, hogy a tőle 20+ éves tanár majd nem fogja lenézni. Ha egyszer valaki hiszékeny, azt hitte, hogy nem lesz hátulütője az egésznek akkor ostoba lássuk be. Mivel hitegette magát, hogy ő az első diákja akit bolonddá tett? Mégha az első is akivel viszonyt folytat a férfi akkor is normális nő nem kezd ki, nem fekszik le és nem hagyja, hogy segítsen neki, mert a saját maga erejéből akar előbbre jutni, tudja hogy nem túl erkölcsös hozzáállás. Még mindig ő a nő, ő adja az alkalmat a férfi csak elfogadja. Akkor nem egy olcsó lény? Dehogynem az. Csak a megközelítés más.
Ha egyszer olyan céltudatos, felelősségteljes és okos vagy kérdező akkor hagyd ott és kezd elölről. De vedd számításba amit a 13-as írt. Te egy nárcitól nem biztos hogy könnyen megmented magadat és magadnak köszönheted egyedül.
"Bennem van egy jó nagy adag apakomplexus, de közben a családom borzalmasan el is kényeztetett, ezért a viselkedésem, hozzáállásom olyan, hogy nekem bármit lehet, én mindent megkaphatok. A közöttünk lévő hierarchikus viszony sem segít."
Egyáltalán miért nárci? Azért, mert látja, hogy nélküle nem jutottál el volna arra a szintre ahol vagy? Te is attól tartasz! Ha te tudtad volna az elejétől fogva, hogy neked nincs rá szükséged akkor nem fogadtad volna el a segítségét és olyan esetben se ha nem lettél volna hiszékeny, óvatlan. Te saját magadat sodortad ebbe a szituációba.
Tudtad több mint valószínű hogy apakomplexusos vagy, jártál pszichológushoz? Elmondásod szerint kényes vagy, úgy szeretnéd hogy legyen ahogy te akarod. Ő tapasztaltabb. Ha hülyeségeket csinálsz akkor miért csodálkozol, hogy azt mondja makacs vagy, egy senki vagy? Az vagy bárhonnan is közelítjük meg a történetet!
Na és most már megyek, további jó szenvedést! Peace. 😘🫰
Van az egyetemen ingyenes pszichológus, kérj tőle segítséget!
A szüleid nem segítenek?
"a kisujjából rázta ki nekem a beadandókat, előadásokat, dolgozatokat"
ÉS hogy fogod akkor elsajátítani a szakmád? Nem érdekelnek a dolgozatok témái? Nem mozgat, hogy kikutasd az infót? Nincs igényed arra, hogy tanulj is valamit az iskolában? Mért jelentkeztél oda?
Én gimiben írtam az első szakdolgozati formátumú munkámat töri OKTV-ra, és minden házi dolgozatomat onnan a kisujjamból ráztam ki.
Teneked is menne így, ha ezzel foglalkoznál, el sem tudom képzelni, hogy mért engedjem másnak megírni, amivel én is tudok villogni.
"Egyáltalán miért nárci? Azért, mert látja, hogy nélküle nem jutottál el volna arra a szintre ahol vagy?"
Mert az, ilyen a viselkedése. Közel 50 éves, sosem volt tartós kapcsolata, nincs gyereke, családja.
Neki mindent lehet, szerinte ő mindenki felett áll. Kívülről magabiztos és határozott, de tele van komplexussal és félelemmel. Egyik nap még a lakásom ajtajában sír és könyörög, hogy ne hagyjam el, másnap üzenetben oktat ki, hogy nélküle sehová nem jutok, majd este már azért hívogat 60-szor, hogy bocsássak meg neki, reggel fáradt és feszült volt, ő ezt nem így gondolta...
Nyilván nem csak saját magának köszönheti, hogy ilyen lett, hogy lenéz mindenkit, főleg a nőket. Sosem volt előtte megfelelő családi példa, az apja fél Budapesttel csalta az anyját, amíg élt, az anyja pedig a munkába menekült és őt hibáztatta, hogy ha ő nem lenne, már nyugodt szívvel elválhatott volna, dehát kinek kéne ő egy gyerekkel az oldalán. Nem kapott otthon szeretetet, nem figyeltek rá soha, csak azt hallgatta, hogy nem elég jó.
"ÉS hogy fogod akkor elsajátítani a szakmád? Nem érdekelnek a dolgozatok témái? Nem mozgat, hogy kikutasd az infót? Nincs igényed arra, hogy tanulj is valamit az iskolában?"
Sehogy nem fogom, mert nem érdekel. Az irodában is elvagyok napközben, mert ha nincs bent Ő, jól érzem magam, jó a hangulat + kapok fizetést a zsebpénzem mellé, de nem szeretném később is ezt csinálni. Elvégzem, ha már elkezdtem, de annyira nem érdekel ez a szak.
"Mért jelentkeztél oda?"
Szüleim miatt.
"mért engedjem másnak megírni, amivel én is tudok villogni."
Mert így garantált volt a sikerem.
19: Soha nem merült fel bennem tanulmányaim során, hogy ne lenne garantált a sikerem.
Itt van a kutya elásva.
Te is azt gondolod, és úgy is van, hogy nélküle nem lennél itt.
= nem lenne egy pár lezárt féléved nélküle egy olyan szakon, amit a hátad közepére kívánsz - nem tudnál a szüleidnek megfelelni.
Hát ezt kell ledobni magadról, hogy a szüleidnek megfelelés miatt csináld ezt.
Csinálj valami magadért!
Ha jól értem, ha elhagyod ezt a pasit, önerőből nem lennél képes elvégezni az egyetemet.
Hány kredited van hátra?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!