Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szoktatok birkózni? Ha igen, hogyan? Olvassátok el a többit is, kérlek.
Kamasz korom óta először van párom immár több hónapja. Mindketten huszonévesek vagyunk. A kamasz kori kapcsolataim nem voltak hosszúak vagy komolyak, mert még csak tapasztalgattam magam, és ők sem álltak készen rám.
Ez most komoly és igazán szeretném, hogy működjön.
Viszont én enyhén autisztikus vagyok, és harcművész. 9 éves korom óta karatézom.
A párom már nem egyszer mondta, hogy bár elfogadja, hogy pár dolog nálam nagyon máshogy megy, kicsit "hangulat gyilkos" 1-2 dolog. Amikor játékos birkózásba fognánk, én nem tudom kikapcsolni a tudásom, és az egyszerű meglátást, és másodpercek alatt lebirkózom mindig. Amikor ezt megelőzi hosszas romantika és incselkedés, számomra is érthető, hogy ez miért lehet "hangulat gyilkos".
A kérdésem kifejtve, hogy ti, akiknek az érzelmi megélése normálisan funkciónál, vagy akár emellett van valami egyéb testhez fűződő tudásotok, hogyan birkóztok a szerelmetekkel? Kérdeztem karate társaimat, és akik szoktak szerelmesen birkózni a párjaikkal, probléma nélkül meg tudják oldani, hogy "egyenlő küzdelem" legyen, de én nem. Ha csak természetesen követem, amit érzek, hiába az incselkedő, szerelmes játékos hangulat, másodpercek alatt "legyőzőm".
Tehát, ti hogyan csináljátok? Esetleg van tanácsotok, hogy hogyan tartsam meg a természetes állapotomat és a "flow" élményt, miközben nincs vége a birkózásnak 10 másodpercen belül, ami az egész addigi aranyos hangulatot eltörli?
Köszönöm.
Először is, ha valami nem megy, akkor nem kell erőltetni. Ha nem tudsz játékosan birkózni a pároddal, akkor inkább sehogy se tedd. Ez még mindig jobb, mintha véletlenül bántanád.
Másodszor is, nem kell túlgondolni. Nálunk annyiból áll az egész, hogy a párom hagyja magát legyőzni (vagyis eldől az ágyon), míg én rajta vagyok. Néha itt vége van, néha pedig ledönt magáról és ő kerül felülre, amit szintén hagyok neki. Nehéz az ilyesmit szépen szavakba foglalni, ugyanis az ilyesmi általában magától jön, a helyzet és az adott hangulat hozza.
Nem erőltetem. Én élvezem az egészet, ahogy kialakul és ami ott történik is, csak számára kényelmetlen, hogy ahogy kirobban a cselekményből az, hogy birkózás lesz, én egyből le is győztem.
Nincs rá esély, hogy véletlen bántsam. A probléma itt érzelmi. Neki az lenne a folytatás, hogy ott is mókázunk, míg nekem is jó lenne az, csak valahogy egyből megfogom, amiből puszta erővel sem tud kiszabadulni.
Pont az a gondom, amit írsz, hogy én is a magától jön érzést követem, de nekem ez jön magától. Fura érzés lenne, hogy egy másik felnőttet direkt nem úgy kezelek. Hiába játékos, játékosan, könnyeden is meg lehet oldani, hogy a másik mozdulni se tudjon, és a játék lényege egymás legyőzése. Ez engem jobban zavar mint őt. Én azt szeretném, hogy boldog legyen velem és ne legyenek számára kellemetlen élményei, mint a "hangulat gyilkos". Ez sem olyan komoly, de számomra fontos és ha van, szeretnék megtanulni egy módot, ahol nem úgy kezelem, mint egy kisgyereket, ahol direkt leveszek a tudásomból, hanem tényleg természetesen jön magától valami, amivel addig mókázunk így, egyenlőként, ameddig át nem alakul a hangulatunk valami mássá.
Nem, a játéknak itt nem az a lényege, hogy legyőzzétek egymást, hanem hogy szórakozzatok egy kicsit.
Nem kezeled gyerekként vagy gyengeként, ha visszafogod magadat. Ha ez ösztönösen nem megy, akkor próbálj tudatosan figyelni erre.
Úgy értettem, hogy az egész lényege a szerelmes móka, viszont a birkózás részénél az a móka, ahogy alakul a helyzet, ahogy éppen megfogjuk egymást és a többi. Tudom, mert kisgyerekként sokat birkóztam a szüleimmel, viszont itt már az egész nekem egy ösztönösen jövő dolog.
Próbáltam, hogy figyelek rá, de akkor nekem megy el az egész hangulat. Nem tudok úgy játékos lenni ha igazából, nincs meg a "két ellenség harcol", ahogy az normálisan kéne, mert nagyon visszafogom magam. Nem olyan, mint mikor két oroszlán játszik, hanem mintha csak döntenék, hogy mikor mennyire engedem. Amikor lefogom az számára sokkal kevésbé hangulat gyilkos, mint nekem, amikor próbáltam tudatosan visszafogni ezt.
Ezt a kettőt szeretném valahogy egyesíteni, hogy vissza is fogjam magam odáig, hogy egy játékos mozgás legyen az egész, de ne érezzem azt, hogy szinte unatkozom, és kiesek az incselkedős érzésből.
Olyankor nem gyengének kezelem, hisz sokkal erősebb nálam, de nem tudom nem úgy kezelni, mint egy gyereket, akit azért hagyunk egyenlőnek lenni magunkkal, mert a teste sokkal kisebb és a tudása is piciket.
"hogyan birkóztok a szerelmetekkel?"
Sehogy.
De pont ugy kell, mint egy gyerekkel, nem azert, mert degradalod, hanem mert egyszeruen nincs olyan technikaja, mint neked. A jatek, a konnyedseg a lenyeg, amit felnottek altalaban csak gyerekekkel tudnak atelni.
Szoval huzd meg - ereszd meg modszert alkalmazva, nyomd le ot, aztan HAGYD MAGAD ledonteni, vagy meg specifikusabban: ernyeszd el az izmaid. :D
Aztan megint te, megint o, stb.
Köszönöm, 6-os. Ezen majd gondolkodok. Szerintem lesz valami eredménye. Hálás vagyok.
Lány vagyok, de nem gondolnám, hogy ez számít a kérdésem szempontjából.
"Lány vagyok, de nem gondolnám, hogy ez számít a kérdésem szempontjából."
Férfi vagyok
És hidd el, ez nagyon is számít a kérdésed szempontjából
Hogy érezze magát férfinak valaki melletted, ha te fél kézzel elintézed nő létedre?
Nem gondolod hogy ez nagyon lehangoló egy férfinak?
Nem vagy hibás, egyszerűen frusztráló a helyzet
Tanítsd meg pár fogásra meg karate trükkökre inkább, hátha sikerül
Nem beszéltünk erről még, de a beszélgetéseinkből következtetve ez számára egyáltalán nem számít. Sokkal logikusabban is működöm, mint ő, vagy az átlag férfiak, ez sem zavarja. Ő sokszor mondta, hogy örül, hogy nála okosabb párja van, bár én nem érzem magam okosabbnak nála. Ahogy látom, őt inkább az hangolja le, amikor az egyenlő incselkedés halad előre, növekszik, majd hirtelen megbomlik az egyenlőség, amikor a fizikai játék részéhez érünk ritkán.
Valamint nem azért "intézem el", mert ő gyenge férfi, hanem mert 3 danos fekete öves vagyok, hozzá méltó tudással. Kamasz korom kezdetére már az életem egyik központi része volt a karate, így ezzel nőttem fel. Ennek semmi köze az ő férfiasságához, vagy testi erejéhez.
Ő is azt mondta régebben, hogy nem hibáztat, de én szeretem őt és fontos nekem, így tenni szeretnék ez ellen ha tudok. Szerintem fogok tudni.
Őt nem érdekli a harcművészet. Neki annyi elég, hogy reggelente nyújtunk kicsit és heti 2szer futunk együtt.
Az emberek nem azért képesek elintézni egymást, mert férfi vagy nő, és ezt ő sem így látja. Ha van tudásod arról, hogy létezik harcművészet, már megszűnik ez a hiedelem.
Ettől függetlenül hálás vagyok a kommentedért és beszélek vele erről. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!