Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm összevérzett álmában és most rettenetesen
szégyelli magát. Hogyan oldhatnám fel ilyen téren?
Menjen el pszichológushoz!
2023. máj. 21. 10:36
Először is, az idióta exe nem érdemel nőt, plusz ha esetleg valaha lesz egy lánya, mit tesz, ha ő is menstruálni kezd? Belé is ezt sulykolja majd, hogy milyen undorító és gusztustalan? Vagy netán haza se viszi a kórházból emiatt?
Na mindegy, a kérdésedre válaszolva már az pozitív dolog a barátnődtől, hogy beszélt erről a helyzetről. Ehhez sok idő és kitartás kell, hogy ez a "seb" begyógyuljon nála, amit az exe okozott neki. Mivel már mondtad neki, hogy nincs ebből semmi baj, egyelőre ne erőltesd a témát, esetleg azt megkérdezheted, hogy van-e tamponja vagy betétje, vagy vegyél-e neki (persze ha nem okoz ez neked gondot). A továbbiakban (egyelőre) ne erőltesd a témát, viszont a dátumot jegyezd meg és a következő hónapokban ilyenkor vegyél neki csokit vagy virágot, simogasd a hasát ha görcsöl, ezekből látni fogja, hogy téged tényleg nem zavar a dolog és teljesen normálisnak találod (mert egyébként az is). Meg fog oldódni csak türelem.
2023. máj. 21. 10:42
Bocs, de hogyan tudott TÉGED összemenstruálni?
2023. máj. 21. 11:02
4/12 A kérdező kommentje:
#2 Köszönöm a tanácsot!
#3 Átvetette rajtam a lábát és az alsónadrágomnál volt, úgy bújt hozzám.
2-es vagyok. Nincs mit, de látom valakinek nem tetszett
2023. máj. 21. 11:15
Felejtsd el a temat, viselkedj ugy mintha meg sem tortent
2023. máj. 21. 11:27
Attól, hogy az exe bunkó volt, még nem téged kell egész nap büntetnie.
Mondhatnád, hogy szeretnél továbblépni a témán, nem pedig erre áldozni a vasárnapod.
2023. máj. 21. 11:40
Mennyi ideje vagytok együtt? Azért kérdezem, mert ezen csak az idő segít és sok sok beszélgetés, hogy a bizalom kialakuljon. Nekem anyám volt ilyen, aki ennyire szarul kezelte a menstruációt. Ő nem ezzel jött hogy undorító, de ha pl 12-13 évesen történt velem ilyen baleset, és nyilván történt, akkor mérgesen puffogott hogy már neki megint mosni kell még az ágytakarót is. Ez bennem elég nagy szorongást váltott ki a témával kapcsolatban, pl inkább nem aludtam egész éjjel csak hogy ki tudjak menni időben a mosdóba. Mikor párkapcsolatom lett, totál bezárkóztam - értsd szó szerint is - a fürdőbe. Kulcsra zártam az ajtót minden alkalommal és kb betegesen ügyeltem arra hogy a barátom ne vegyen észre semmit. Ő tapasztaltabb volt mint én, előttem is élt együtt nővel, és ennek köszönhetően nyilván tudta hogy a női lét mivel jár. Nagyon sokat beszéltünk erről és egy idő után feloldódott ez a fajta szorongásom. A párom nem pszichológus, de tök egyszerűen meg tudta ezt velem értetni, hogy ez az élet része, nem szégyen. Még azt is hozzátette, hogy a szexnél szerinte nincs intimebb, azzal meg nem volt gondunk soha, akkor nehogy ez legyen már akadály. Ma már természetes dolognak tekintem és nincs frusztrációm miatta, de igen, ehhez évek kellettek.
2023. máj. 21. 13:00
Kedvesség, idő és türelem. Szép lassan ez fel fog oldódni.
2023. máj. 21. 13:19
Hát az agyonbeszélése a témának semmiképpen se fog segíteni. Még egy normál lelkivilágú ember is irritálna. Most ha nem ciki, akkor azonnal továbblépünk elvileg nem? Nekem ez a "Ne szégyelld magad, ne szégyelld magad, de tényleg...nem kell szégyellned magad" kb. pont az ellenkezőjét jelenti.
2023. máj. 21. 15:27
Kapcsolódó kérdések: