Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért van,hogy egyszer jól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van,hogy egyszer jól érzem magam a párommal, máskor pedig úgy érzem,hogy sokkal jobb nélküle: Ez azt jelenti,hogy nem vagyok szerelmes?

Figyelt kérdés

Gyermekkorom óta sokat fantáziálok,úgymond van egy fantáziavilágom amiben vannak "kitalált jóképű férfiak", egy másik világ amibe menekültem a gondok elől, amik otthon szakadtak a nyakamba.

Abban a világban megvannak a férfi ideáljaim,és ezt kerestem a valóságban is. Viszont a való életben ha hozzájuk akartam igazítani a mércét, arra döbbentem, hogy senki sem állt velem szóba, vagy én rostáltam ki mindenkit. A mostani párommal megvagyunk, stílusilag egyezünk,de úgy érzem,hogy valami mégis hiányzik. Elmondtam neki is ezt a fantáziavilágot, és azt mondta,hogy nagyon beletokozódtam ebbe a világba,és nem tudok kilépni a valóságba. Soha nem voltam még szerelmes, és most sem érzem teljes szívemből azt,hogy ha kútba ugorna, akkor ugornék utána. Van amikor nagyon semleges ha mellettem is van. Jókat nevetünk, jól érezzük magunkat együtt, de ha éjszaka lefekszem pihenni, nem ő jár a gondolataimban,hanem a fantázia férfiak,és nap közben is velük fantáziálok. Nem tudom,hogy mit kellene tennem. Valóban ez a világ akadályoz, hogy szerelmes tudjak lenni?

28/n

2023. márc. 17. 01:49
1 2
 1/13 polarbeer ***** válasza:
100%

A mostani párod hányadik komoly kapcsolatod?

Képzeld, én is így éreztem. Első barátnőmmel 4 és fél évig voltam együtt, majd fél év szingliség után második barátnőmmel 5 hónapig jártunk. Bár nagyon sok boldog pillanatom volt mindkét lánnyal, nem éreztem azt, hogy "na, Te kellesz nekem!"

Van egy autista haverom, akinek eddig minden mondása bejött! És ő (még a 2. kapcsolatom alatt, amikor épp áradozva meséltem neki a lányról) azt mondta: "nyugi, majd a harmadikat elveszed feleségül".

Én hiszek neki! :)

2023. márc. 17. 02:11
 2/13 A kérdező kommentje:
A 2. komoly kapcsolatom. Már ha lehet ezt egyáltalán komolynak nevezni, amiben sajnos kételkedem. Valahogy jobban érzem magam a fantáziavilágomban,és egyszerűen nem tudok tenni ellene.
2023. márc. 17. 02:14
 3/13 polarbeer ***** válasza:
100%

Amíg az életedet a fizikai világban éled, addig ez nem gond.

Amikor olvasunk, sorozatot nézünk, valami elvont dologgal foglalkozunk, akkor is "egy másik világban járunk", csak ugye tisztában vagyunk vele, hogy az az S betűs repülő fickó valójában nem létezik, csak film az egész.

Nem azalapján ítélném meg a kapcsolatodat, hogy mennyire érzed jól magad a fantáziavilágodban, hanem azalapján, hogy mennyire tudsz beszélni erről a párodnak. El mered neki nyiltan mondani? Ha igen, akkor mi a visszajelzése? Megnyugtat, ignorálja, esetleg kinevet?

Ha az első, akkor nincs ezzel gond, jófej, megbeszélitek, és gondolom, ő is kíváncsiskodni fog, érdeklődik irántad.

Ha meg az utóbbi kettő, akkor autista haverom után szabadon: "nyugi, majd a harmadikhoz hozzámész feleségül". :)

(első voltam)

2023. márc. 17. 02:22
 4/13 Noren1989 ***** válasza:
79%
Vagy bipolàr vagy.
2023. márc. 17. 02:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Elfogadja, mivel elmondtam neki őszintén az egészet. Csak annyi a bibi, hogy amikor veszekszünk sajnos az arcába vágom,hogy meg sem közelíti azokat a férfiakat, akikkel fantáziálok.
2023. márc. 17. 02:26
 6/13 polarbeer ***** válasza:
100%

Ha az elvárásaidnak már most nem felel meg, akkor az gond, mert később sem fog megfelelni. A kérdés, hogy Ő nem üti meg a lécet, vagy a te elvárásaid irracionálisan magasak.

Ha a racionális szempontok szerint megfelelő lenne neked Ő, akkor menjetek el párterápiára, és/vagy pszichológushoz. Nem ciki. Tök sokat fog segíteni megismerni saját magatokat, és ennél fontosabb kb. nincs is!

(1., 3. voltam)

2023. márc. 17. 02:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Sok kapcsolattal az a baj, hogy sulve-fove együtt vannak. Lehet ez a baj nálatok is. Attól, hogy az embernek párja van meg lehet egyedül vagy másokkal is a párja nélkül. Ha nem ez a gond nálatok ne vedd magadra.
2023. márc. 17. 02:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont a való életben ha hozzájuk akartam igazítani a mércét, arra döbbentem, hogy senki sem állt velem szóba, vagy én rostáltam ki mindenkit."

Egyértelműen valami nem oké az elvárásaiddal. A mondat első kétharmada alapján irreálisan magasak az elvárásaid a (nem szoktam így fogalmazni) szintedhez képest, vagyis aki neked kellene, annak te nem vagy megfelelő. Nem tudom, hogy ez külső vagy belső, valószínűleg ezt te el tudod dönteni. Ahogy a férfiaknak, neked is azt javaslom, hogy dolgozz magadon, legyél a jobb változata saját magadnak, hogy megalkuvás nélkül találj párt. Fontos, hogy tudj hozzá vonzódni, fel tudj rá nézni és fordítva is.

Viszont azt is sejtem, hogy ez nem csak egy szimpla ideál benned, hanem nagyon túlzásba viszed a fantáziálást. Ez megakadályozhatja azt, hogy szerelmes legyél egy hús-vér emberbe, még ha racionálisan ő elég jó partner neked. Ilyen szempontból igazat adok a párodnak, nem normális, hogy fantáziavilágban élsz a valóság helyett. Ez egy gyerekkorból hozott megküzdési (valóság elől elmenekülési) stratégia?

Jól érzed, valószínűleg nem vagy belé szerelmes, hiszen megalkuvásnak éled meg a kapcsolatot, nem érzed elég jónak magadhoz. Ez hiányzik. Illetve e valósággal való kapcsolatod. Egyik válaszoló már javasolta a pszichológust, szerintem is jó ötlet. Illetve kezdésnek az se rossz, ha olvasgatsz és videókat hallgatsz a témában.

A párodnak se lehet kellemes, hogy folyton azt érezteted vele, hogy nem rá vágysz, ő fel sem ér ahhoz, amit magadnak elképzelsz. Aki szerelmes, az elég jónak érzi magához a párját. Sőt, a rózsaszín ködös rajongásban még piedesztálra is emeli, tökéletesnek látja - de nyilván ez átmeneti és nem egészséges hosszú távon.

2023. márc. 17. 04:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
28 évesen igazán kinőhetnél már az elvarázsolt álomvilágodból 🤷🏻‍♂️
2023. márc. 17. 05:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Valahol szerencsés vagy mert van igazi kapcsolatod is a fantázia világ mellett, mégha soha az életben nem is lesz kielégítő, valószínűleg csak jobb híján ez van típusú. Vannak akik egész életükben a fantáziával vannak inkább mert igazi embert nem is képesek elviselni kapcsolatra úgy mint te.
2023. márc. 17. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!