Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beteg dolog?.....
A baratommal 1 eve vagyok együtt. A kapcsolatunk teljesen ideális volt, amíg el nem kezdtünk beszélgetni a fiatalkorunkról, majd a 20as éveinkről.
Én meséltem a suliról munkáimról stb...ő meg elmondta, hogy 19 évesen belépett a légióba, leszolgált 5 évet, utána meg 34 éves koráig zsoldos volt itt meg ott afrikában meg az araboknál. Elbagatelizálta azzal, hogy tesióra szintű volt az egész, meg hogy szinte sose kellett lőnie.
Viszont a héten rendrakás közben fényképeket találtam egy fiókban...a képeken pózolnak a katonatársaival ez még oké.
De mikor halomba rakott néger ferfiak holtteste előtt röhögnek a kepen, a holttestteken a lába, kezében a gépfegyver, mint a vadászoknál mikor lelőnek egy szarvast...ez úgy kiverte a biztosítékot, hogy mikor hazajön én lefagyok. Megjön és én lefekszek aludni inkább. Ez megy 3 napja mióta láttam ezeket a fényképeket.
Ő meg persze nem erti mi van, kerdezget, de egyenlőre nem tudom ezt feldolgozni, hogy ő valószínűleg tömeggyilkos.
Hogyan beszéljem ezt meg vele.
Meséld el neki ezt így, ahogy ide leírtad. Most az a probléma, hogy le vagy sokkolva, és nem tudsz mit kezdeni az információval, kérdező? (Amit amúgy megértek.)
Amúgy én rögtön kérdőre vontam volna, már 3 nappal ezelőtt.
a néger szó használata nem polkorrekt, már évtizedek óta nincs használatban.
helyette mondd: fekete, afrikai, afroamerikai
ezt azért mondom, mert a párod vélelmezhetően rasszista, fajgyűlölő.
viszont az N betűs szó használatával a te viselkedésed (szóhasználatod) is kifogásolható, még ha nem is negatív konnotációval mondod, de akkor is, nem négerezünk.
és gondold át, érdemes-e ilyen ember mellett maradnod.
érdemes tisztázni, milyen ország, milyen terepén volt, utánaolvasni, h. ott mik történtek abban azt időben, milyen konfliktusok voltak stb.
tudtommal nem az a feladata egy idegenlégiósnak, h. gyilkoljon ártatlanokat.
van egy ötletem!
ha beírod a google-be, hogy: idegenlégiós blog
kapni fogsz olyan találatot, ami elnavigál egy magyar ffi blogjára, aki megjárta a francia idegenégiót.
érdemes lenne a blogfelületen felvenni vele a kontaktot, és rákérdezni, mennyire okés ez, amit találtál.
sztem erről csakis egy szakmabelivel tudnál érdemben beszélni... aztán utána a pároddal.
A probléma az, hogy erre bármit mond, a fénykép önmagáért beszél, ezen nincs mit szépíteni. Abban is van valami, amit 3-as mond, mert amúgy lehet, hogy ha nem ők lövik le, akkor őket lőtték volna le... és akkor most a barátod nem él.
Elhiszem hogy le vagy sokkolva. Másrészt ha nem mondott igazat, az a másik fele a sztorinak, hogy miért titkolta el.
Teljesen megértem a helyzeted. Most totál tanácstalan lehetsz, hogy mi legyen. Mindez ünnepek előtt.. :/
Katona volt. A munkáját végezte. A feketék között is vannak tömeggyilkosok. Lehet, hogy pont egy ilyen csoporttal számoltak le, akik nőket, gyerekeket gyilkoltak! A katona parancsot teljesít, nincsen önálló akarata.
Beszéljetek erről, mert fontos, hogy értsd, ami történt! Eddig azért bagatelizálta, mert sejtette, hogy nem bírod el az igazságot.
Üdv egy katonafelség
Pontosabban mit jelent a légiós, meg a zsoldos?
Milyen iskolát végeznek és utána ki fizeti őket?
akik lepontozták az N betűs kifejezéssel kapcsolatos kommentemnet, miért tették?!
ugyanis rasszista felhangja van, azért szóltam, h. már régen nem polkorrekt, nem méltányos használni...
ezzel mi a gond, h. szóltam róla?
vagy aki négerezik, ne akadjon fenn ilyen fotókon, kérdező, mert pont az ilyen emberiség ellenes büntettek okán irtják mindenhonnan ezt a szót, mint amit a képen is láttál.
Sajnos fogalmad nem lehet arról, hogy egy katona milyen stresszt és miket élhet át bevetés közben vagy szolgálat közben, ha olyan helyen van ahol bármikor elérheti a halál. (Nekem sincs, erről igazából csak az tudna nyilatkozni akkor már benne volt ilyenben.)
Az ilyen kép meredek egyébként és az is, hogy őrizgeti, de én nekem nem hiszem, hogy eszembe jutna hulla előtt fotózkodni még akkor sem, ha történetesen le kell lőni valakit vagy valakiket, mert ez lenne a munkám.
Az pedig hülyeség, hogy tömeggyilkos lenne.
Mindenesetre beszélj vele..
Hát ezért nem kell (ex) katonával járni pl.
Mert ha nem vagy képes feldolgozni, hogy bizony gyilkolt mert ez volt a munkája akkor minek jöttél vele össze?
(Nem tudom eddig tudtad-e, de csak tisztában voltál vele, hiszen 1 éve jártok).
Amúgy szinte biztos, hogy azért nem mondta el, mert tudja, hogy kiakadtál volna.
Az mondjuk elegge hihetetlen, hogy rohogcselnek a képen, DE lehet hogy akkor még fel sem vette, hogy mi van.
Viszont az nagyon gáz, hogy a kép megvan neki... 👀
Nem fogok hazudni, szerintem beteges és embertelen.
Én azonnal elhagynám, nem tudnám feldolgozni, hogy mit csinált, hiába katona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!