Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Elutasító kötődésű férfival...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elutasító kötődésű férfival kapcsolat?

Figyelt kérdés
Megismertem egy 35 éves férfit, akit már nagyon közelről ismerek, mindent elmond nekem, a legbelsőbb lelki dolgait is ismerem. Nagyon közel engedett magához. Nagyon szépen alakult a kapcsolatunk, erre egyszer csak egyik pillanatról a másikra meggondolta magát (úgy, hogy napok óta nem láttuk egymást). Mentálisan nincs rendben, ez egyértelmű. Az apukája nagyon rossz apa volt, ezt a mai napig megviseli. Azóta is se veled-se nélküled kapcsolatunk van, nem bír elköteleződni, évek óta egyedül van. Közben vágyik valakire, gyakran magányos. Olyan egyértelmű, hogy elutasító-kötődésű...aki az apukája miatt nem tud és nem akar kapcsolatot és nem tud kötődni, pedig annyira látom rajta és érzem ahogy hozzám ér, megcsókol, hogy szeret. A kedvemben jár, megtesz értem mindent stb. A napokban megint feldobtam neki, hogy én többet érzek iránta, erre megint elutasító volt. Azt mondta, az elmúlt években néhány próbálkozása volt nőkkel, de végül mindegyiknél féket húzott hamar és vége. Nem tudja, de elutasító-kötődésű, nagyon durván. Mit kezdhetnék ezzel? Elmondjam neki, hogy ezt a problémát látom nála? Vagy legyek ott neki mindig, hogy tudja, megbízhat bennem és én sosem hagyom el mint az apja? Tudom, nem érdemes ilyen férfival kezdeni, de én halálosan beleszerettem.
2022. okt. 15. 23:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

#8-nak

Elemzés:

Jelen esetben a felek már behatóan ismerik egymást, hisz tudjuk a kérdező pszichoanalízise után, hogy elutasító kötődésű (kérdésben leírva). (nem értem ezeket az ambivalens kifejezéseket, de majd utánaolvasok)

A férfi megmondta, hogy nem akar kapcsolatot/elutasítja a nő érzelmeit (3.sor közepe), meggondolta magát (tehát még becsületes is) - a kérdező meg a pasija és annak az apja közötti kapcsolatra vezeti ezt vissza (4-7sor). Mindezt azért mert kedves vele, a tenyerén hordozza (8.sor) addig míg a pasinak jó (különben meg sem születik a kérdés) Viszont amikor ő szeretne valamit (9.sor) - komoly kapcsolat - a pasi rögtön elzárkózik.(9.sor)

Tehát ez a hapsi már 2x elutasította, de nem küldte el mert mégis csak jó, hogy valaki foglalkozik vele, szereti, kielégíti az egyéb szükségleteit. Ezért egy minimális érzelmi/karbantartási szintet nyújt a nőnek.

Erre írtam első #4 hsz-ban, hogy becsülje magát annyira, hogy olyan férfival legyen, aki felvállalja és szereti őt.

31N

2022. okt. 16. 13:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, tehát haszna van a kérdezőből…( még)
2022. okt. 16. 13:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

" Azóta is se veled-se nélküled kapcsolatunk van, nem bír elköteleződni"

Nem helytállóbb, hogy nem AKAR??

"pedig annyira látom rajta és érzem ahogy hozzám ér, megcsókol, hogy szeret."

Magyarán testi kapcsolat az működik.

"A napokban megint feldobtam neki, hogy én többet érzek iránta, erre megint elutasító volt."

Fényesebb a napnál, csillagoknál, hogy a testi kapcsolat az belefér neki, a mélyebb kötődés- párkapcsolat nem.

Senkit nem tudsz megváltoztatni. Nem azt a kérdést kell fel tenni ő miért ilyen. Inkább azt, hogy ha neked ez így nem jó, miért nem lépsz tovább?

2022. okt. 16. 14:14
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A válasz a kérdésre: csak akkor, ha megrögzötten önsorsrontó típus vagy. Komolyan: mentsd a bőrödet, kérdező, ha jót akarsz magadnak. (Ezt nőként tanácsolom.)
2022. okt. 16. 15:55
 15/16 anonim ***** válasza:

El kell fogadnod azt a tényt, hogy nem biztos hogy tud férfiként tekinteni magára, mert hiányzott az apával való normális kapcsolata.

[link]

Az ilyen férfiak nehezebben küzdenek meg a világgal és a nőkkel is sokkal óvatosabbak.

2022. okt. 16. 17:52
 16/16 anonim ***** válasza:
51%
Még mindig jobb mint ha drogos, alkoholista ferfi lenne az akiert sovarog a kerdezo.
2022. okt. 16. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!