Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért kellene a szerelem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kellene a szerelem hagyományos értelmezését elfogadni, amikor az nincs megfelelően igazolva?

Figyelt kérdés

Az emberek többsége úgy érti, hogy ha valaki szeret valakit, akkor neki csak ő kell, és nem vágyik másra szexuális értelemben. A kettő között azonban nincs logikai összefüggés, hiszen szexuális vágyat érezhet az ember olyan iránt is, akibe nem szerelmes. Ebből fakadóan egy ember képes arra, szexeljen valakivel, miközben más valakiért dobog a szíve.

Tehát elvileg belefér az, hogy valakik szeretik egymást, nyitott kapcsolatban élnek, vagy havi egyszer elmennek szwingerezni. Nincs bizonyíték arra, hogy az ilyen liberális kapcsolatok rosszabb minőségnek lennének, mint a konzervatív párkapcsolatok.

A konzervatív párkapcsolatok többsége szerintem csak illúzió. Sokan csak elhitetik a másikkal a szeretetet, közben valamilyen érdekből vannak együtt. Egyesek fogadkoznak, hogy ők nem lépnek félre, aztán kiderül, hogy sunyi macska nagyot ugrik, és jön a csalódás.

A liberális párkapcsolatokban azonban mindenki tiszta lapokkal játszik.

Véleményem szerint egy konzervatív párkapcsolat nagyobb eséllyel esik szét, pl. egy harmadik fél miatt, míg a liberálisok több ideig elvannak.

Ebből fakadóan nem kellene már végre elfelejteni a szerelemnek azt az értelmezését, hogy "ha szeretsz, akkor nem vágy másra"? Szerintem ez annyira nem igaz.

2022. okt. 2. 15:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Az erkölcs miatt. Sok minde re képes az ember , ahogyan az elköteleződésre és a vele járó hűségre is képes.
2022. okt. 2. 15:17
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell hazudnod, lépj te is poligám kapcsolatba, mert arról beszélsz!

Inkább ti poligámok ne hazudjátok azt hogy monogámok vagytok és nem néztek másra!

2022. okt. 2. 15:34
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

2.vagyok

Ez olyan mint a férfiaknál a biszexualitás: Csak azért hazudják hogy heterók mert a nők többsége nem jönne össze velük!

2022. okt. 2. 15:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szexuális vonzalmat bármelyik fél érezhet valaki más iránt, a kapcsolatán kívül. Azonban van, hogy a párjában valamilyen érzelmi fájdalmat okoz az, ha tudja, hogy testileg valaki mással van (mivel a szex és az érzelmek bizonyos emberek esetében meglehetősen jól, viszont teljes mértékben sosem választhatók szét egymástól), így az illetőn múlik, hogy él-e a kapcsolaton kívüli szex lehetőségével, esetleges érzelmi bántást és szorongást okozva ezáltal a párjának. Ez kb a hűség fogalma. Lemondással jár ugyan ez, de nem az illető saját magáért, hanem a párjával kialakított érzelmi kötelék óvása érdekében. Természetesen minden ember és kapcsolat más, mindenki máshogy áll ehhez, ezért a hűség fogalma széles spektrumon mozoghat, rengeteg tényezőtől függ. Van aki lazább, van aki pragmatikusabb, végső soron, az érzelmi egymáshoz simulás az, ami meghatározza ezt.
2022. okt. 2. 15:36
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
A világ összes embere nem kész a "mindenki dug mindenkivel" felfogásodra!
2022. okt. 2. 15:37
 6/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell elfogadnod, de ne is erőltesd a többségre a tiédet!
2022. okt. 2. 15:41
 7/11 anonim ***** válasza:
93%

Engem nem zavar/érdekel, ha a párom mást is vonzónak talál szexuálisan. Bármilyen meglepő, nőként én is találok vonzónak jóképű férfiakat, de csak annyi történik, hogy megállapítom, hogy jól néznek ki és megyek is tovább. Nem kezdek el fantazialni vele vagy ilyesmi. Ha a párom ezt csinalja, az sem érdekel. Egy dolog van, ami viszont igen.

Ha már ott tart a kapcsolatunk, vagy az érzelmei, hogy aktívan akar azért is tenni, hogy szándékosan, flort vagy ismerkedés céljából felhívja magára más nők figyelmet, onnantól kezdve kuka az egész.

Nem kell elfogadni a monogamiat, de ne akarjátok a monogam kapcsolatban élőkre rávetíteni, hogy a ti gondolkodásotok mennyivel jobb meg haladóbb szellemű.

24N

2022. okt. 2. 15:49
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Normális embernél a szex vált ki érzelmeket. Ezért nem tudom elképzelni, hogy a páromon kívül szexeljek bárkivel, anélkül, hogy ne éreznék iránta valamit. Ez fordítva is igaz. Ezt az intimitást ha mással éli meg, akkor az bizony megcsalás.

Nem mondom, hogy ez szerelem, hiszen annak a kialakulásához idő kell, meg kell ismerni a másikat. De azért egy számomra teljesen közömbös emberrel nem tudnék lefeküdni.

Persze vannak olyanok, akik úgy szexelnek, mint az állatok, lyuk, lyuk, mindegy. Na, nekik ez biztos megfelel.

2022. okt. 2. 20:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A hűség nem egy érzelem, hanem egy döntés, hogy tisztelem magam, a másikat és a kapcsolatunkat annyira, hogy vállalom ezt.
2022. okt. 2. 21:55
 10/11 anonim ***** válasza:
26%
Valamilyen szinten igaz a kérdés. Jogos! Szerintem egy jó önbecsülésű ember simàn tud élni egy nyitott kapcsolatban. Mitől van sértődés a megcsalàsban? Én nem vagyok elég jó.... Ismerjük be ez igy van. Jelzem én sem rendelkezem jo önbecsüléssel. Nekem sem férne bele a nyilt hàzassàg. Ez a fele tisza. De most jön amire senki nem szàmit! A vàgy es a szegénység éltető erö. Van levegő felfelé. 10 év nyitott hàzassàg utàn, szex terén kiégve okozna-e vàgyat egy idegen szexuàlis kapcsolat gondolata? Vagy mar megélt az ember ugy mindent, hogy kilenne szexuàlis téren égve? Milyen vàgy éltetné még a szexualitas fenntartàsàra? Mi monogàmok nem is tudjuk szerintem a kérdés súlyàt...
2022. okt. 4. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!