Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ha ott alvós esküvőt tervezünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha ott alvós esküvőt tervezünk, kinek illik mindent kifizetnünk? Minden vendégnek ingyen szobát biztosítsunk? Vagy csak a szülőknek, testvéreknek, esetleg a barátainknak, de a szülők testvéreinek, meg a keresztszülőknek már nem?

Figyelt kérdés
Illemszabály érdekel, hisz ezen múlik, mi fog végül beférni a keretbe meg mi nem. Ha sok elmegy a szobák kifizetésére, kevesebb pénz marad másra.
2022. aug. 2. 17:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Megegyezés alapján. Nincs erre konkrét szabály. De azzal számolnod kell, hogy ha nem fizetitek, több esély van rá, hogy el se jönnek. Már maga az esküvő is egy jelentős anyagi teher, új ruha, fodrász, nászajándék, és akkor még a szállás is. Ha csak valami huszadrangú rokon vagyok, akkor nagyon meggondolnám.

De miért akartok ennyi pénzt kidobni az ablakon, ha szűkös a keret rá?

2022. aug. 2. 17:36
 2/25 anonim ***** válasza:
65%

Úgy illik hogy fizetitek az ott alvást

Én még nem voltam olyanon ahol nem fizették volna

Amúgy ha nincs sok pénzetek szervezzétek Pestre. Taxival hazamehet mindenki

2022. aug. 2. 17:37
 3/25 A kérdező kommentje:
Tehát minél inkább elengedhetetlen valakinek a jelenléte, annál inkább fizessük mi? Akkor az tényleg csak a szülő, testvér, legjobb barátok, mert a többi rokonra "szarunk".
2022. aug. 2. 17:39
 4/25 anonim ***** válasza:
90%

Ottalvosnal mindenkinek illik fizetni. Kulonben sertodes lesz.

A-Hivjatok kevesebb vendeget.

B- Mas helyszin, ami a lakohelyeteken van ( mindenki igy se tud hazamenni ejjel)

2022. aug. 2. 17:40
 5/25 anonim ***** válasza:
87%
Unokatesóm lánya ment férjhez. Egyetlen szobába kerültek tesómék a saját 3 gyerekükkel, azok párjaival, és az egyikük fél éves kislányával. Csillagos 5-s szervezés volt, de a pénzt azt persze vigyék. Kaja sem volt elég a násznépnek, voltak akiknek semmi sem jutott. A felszolgálás is pocsék volt, az sem volt megszervezve rendesen. Pedig pénz az van nekik. Poroszlón ennyire futotta. 😀
2022. aug. 2. 17:41
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

2-es!

És ha Nyíregyházán laknak, akkor is szervezzék Pestre, hogy mindenki jól haza tudjon menni taxival?

2022. aug. 2. 17:49
 7/25 anonim ***** válasza:
89%
Ha nincs pénzed, ne tervezz ott alvós esküvőt. Ilyen egyszerű.
2022. aug. 2. 17:55
 8/25 anonim ***** válasza:
93%
Én voltam már ilyen esküvőn is, olyanon is. A leggyakoribb egyébként az, hogy a pár nem fizette mindenkinek, hanem bejelentették, hogy van X hely, és aki kapja marja alapon lehetett lefoglalni. A szállás minősége is változó volt. De én nem izgulnék ezen ennyit. Hacsak nem valami mindentől távol eső helyen van, akkor max hazamegy, aki nem akar erre költeni - így is voltam már esküvőn.
2022. aug. 2. 18:13
 9/25 anonim ***** válasza:
51%
Mindenkinek illik. Mekkora bunkóság lenne már, hogy x vendégnek fizeted, a többinek meg nem. El se mennék így. Ha spórolni akarsz a vendégen, minek hívod? Fizetni?
2022. aug. 2. 18:22
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát minél inkább elengedhetetlen valakinek a jelenléte, annál inkább fizessük mi? Akkor az tényleg csak a szülő, testvér, legjobb barátok, mert a többi rokonra "szarunk"."

Valószínűleg azok a rokonok, akikre amúgy is szartok, szintén szarnak rátok, ergo én nem aggódnék azon hol fognak aludni, mert valószínűleg el sem mennek.

Hívjátok akkor meg kizárólag azokat, akik fontosak és akiknek szállást is tudtok fizetni, aztán legfeljebb kisebb esküvő lesz.

Távolabbi rokonok, ismerősök sanszosan passzolnának amúgy is, mert egy lagzi amúgy is zsebbe nyúlós, ha még szállást is maguknak kell állni, akkor csak az esetben mennek el, ha fontosak vagytok nekik, vagy a közelben laknak és haza tudnak menni.

Én így kalkulálnám a vendéglistát is, eleve nem is értem minek meghívni akárkit, akire szartok?!

2022. aug. 2. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!