Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért ilyen nehéz a szerelem ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen nehéz a szerelem ?

Figyelt kérdés
Évekig nem volt komoly kapcsolatom, majd ,,megismerkedtem ‘valakivel akiről azt hittem ő lesz a lelkitársam végre boldog voltam aztán valahogy elmúlt az összes lelkesedésem és érzésem iránta ahogy jobban megismertem. Véget kellett vetnem a dolognak így sajnos , mégis iszonyatosan megvisel és legszívesebben fel se kelnék reggel . Szerelmet vallott és rossz érzés hogy összetöröm a szívét miközben ő volt az egyetlen akinek egyáltalán egy kedves szava volt hozzám az elmúlt időkben . Hiányzik a társasága, de ugye így nem beszélgethetek vele mert többet érez . Ráadásul fogok még vele találkozni, mert egy irodában dolgozunk . 30/N
2022. júl. 9. 22:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

4 vagyok. Ugyanezeken mentem én is át, 30as nőként, -gyakorlatilag ahogy egyre idősödöm , egyre kevésbé tudok szerelems lenni. 30 körül volt egy fellángolásom , pár hétig tartott. Én is ott hagytam.

A gond az, hogy az elsöprő szerelem az már nem fog jönni (pláne ha megvolt már korábban - nekem igen ) , egyszereűn ahogy öregszünk , egyre cinikusabbak vagyunk, mindenből kiábrándulunk az életben, mindent megununk. Tehát ha kapcsolatot, családot szeretnél, elégedj meg a fellángolással és a józan észre halgass.

2022. júl. 10. 00:44
 12/23 A kérdező kommentje:
Viszont azt sem jó szerintem , ha ez a fellángolás nem alakul át egy mélyebb érzéssé. Tényleg, mintha álmodtam volna az egészet.pl Nézek egy filmet beleélem magam milyen szerelmes a pár és amint vége el is múlik csak a vágy marad meg hogy én is átéljem. Borzalmas dolog az is, hogy valakinek aki szeret azt kell mondanom hogy sajnos ennyi volt . Rossz embernek érzem magam .
2022. júl. 10. 00:58
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A másik fél nevében is köszönet azért, hogy szakítasz minél előbb, és nem húzod. Most én is hasonló helyzetben vagyok, csak a másik oldalon. Engem hagytak el. De inkább előbb, mint később, mert így minél előbb el tudom kezdeni a gyógyulást.
2022. júl. 10. 08:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
11 vagyok. Én megértelek, csak számits rá, hogy amire te vágysz, az nem fog eljönni .
2022. júl. 10. 08:34
 15/23 anonim ***** válasza:
59%

A fellángolás soha nem fog mélyebb erzelemme alakulni. A fellángolás szerintem tipikusan az a pillangos, gyomor bizsergetos, másik nélkül élni nem tudós érzés, aminek szerintem köze sincs a valódi szerelemhez.

A mostani párom iránt semmi ilyesmit nem érzek, korábban azért éreztem ezt, mert kiszámíthatatlan emberek mellett voltam, folyton törtem magam tudat alatt valamilyen formában, hogy megtartsam őket, mert ezt a stresszes érzést az táplálja, hogy érzelmileg labilis kapcsolatban van az ember. Erre a mostani párom mellett jöttem rá, akit nem faj szeretni, akivel mindig it vagyunk egymásnak és támogat. Hiába nincs meg az a fellángolós erzes, ez ezerszer erősebb és mélyebb kötelek annál, és szerintem ez a szerelem.

Sokáig ismerkedtünk, hagytam, hogy jól ki tudjam ismerni, amennyire csak lehet és addig nem vonódtam be annyira érzelmileg, hanem gondolkoztam, hogy biztos olyan e, akit keresek, stimmelnek e az alap elvarasaim, stb.

És bevált.

Kell hozza jó nagy adag önismeret, emberismeret és türelem.

24N

2022. júl. 10. 08:37
 16/23 anonim ***** válasza:
46%

Én tök máshogy látom. Szerintem a fellángolásban is ,a nagy érzések nélküli biztonsági szeretetkapcsolatban is, a nagy szerelemben is van pozitiv és negativ példa. Ha kb. olyan az az ember, mint amilyennek a rózsaszin ködben láttad, meg fog maradni az érzés később is (mármint a lángolás elmúlik, de marad utána érzelem), ha félreismerted és belevetitettél nemlétező dolgokat, akkor csalódsz és kiábrándulsz.

Valakinek sikerül a nagy szerelmükkel is együtt maradni hosszútávon, mert nem fogtak mellé emberismeret terén a rózsaszin köd alatt. Minden kategóriában elsülhet jól is minden és rosszul is.

Ha kiszámithatatlan emberek felé lángoltál fel korábban ,az csak annyit jelenthet, hogy melléfogtál a köd miatt. Mondjuk nálam a fellángolás fogalma még nem az, hogy nem tudok a másik nélkül élni.

Egyébként a nem tudok a másik nélkül élni érzés szerintem előjöhet fellángolás nélkül is, egyszerűen kodependens ember az illető. Mint ahogy az is lehetséges, hogy élete szerelmét veszti el valaki, mert mondjuk elköltözik egy másik kontinensre, de nem hal bele, hogy elvesztette, mert nem kodependes tipus.

Szerintem amiben msot te vagy egy biztonságos, stabil alapokra épülő párkapcsolat, de ez nem szerelem. A szerelem az őrület, az agyeldobós érzés, a varázslat, amikor hülyeségeket csinálsz és körbegyalogolnád a másikért a bolygót meg átúsznád az óceánt. Ez vezethet katasztrófához is, kipukkanhat lufiként, de lehet a vége öröm és boldogság is . A körülményektől is függ, attől ,is mennyire tud valaki jól választani, az életkortól is .

2022. júl. 10. 08:52
 17/23 anonim ***** válasza:
75%

5

Mennyi szex után ábrándultál ki belőle vajon...?

De házinyúlra lőni...

2022. júl. 10. 09:12
 18/23 anonim ***** válasza:
75%

16

Köszi, de nem kertem elemzést. Tudom, hogy mit érzek, attól, hogy neked mást jelent, nekem nem azt jelenti :D én meg a fellángolás dolgot nem tudom komolyan venni, egyszer nem láttam, hogy jól sült volna el. Innentől akkor minden kapcsolat, ami erre épül az szr? :D mondhatnám ezt is.

2022. júl. 10. 09:27
 19/23 anonim ***** válasza:
46%

18 , nem a párod iránti érzseidet kérdőjeleztem meg, hanem erre reagáltam :

"A fellángolás soha nem fog mélyebb erzelemme alakulni. A fellángolás szerintem tipikusan az a pillangos, gyomor bizsergetos, másik nélkül élni nem tudós érzés, aminek szerintem köze sincs a valódi szerelemhez."

Végülis te állitottad kerek perec,hogy 1. soha nem alakul a fellángolás mályebb érzelemmé (ezt cáfoltam, hogy sokaknál pedig de) 2. köze nincs a valódi szerelemhez (ezt nem is tudom értelmezni. akkor mihez van köze ? tehát csak az a szerelem, ami nem kezdődik fellángolással, rózsaszin köddel, rádtörő érzelmekkel ? szerintem a legtöbb ember pontosan foritva látná ezt a kérdést , mint te)

2022. júl. 10. 09:39
 20/23 anonim ***** válasza:
75%

Szerencsére nem érdekel a legtöbb ember. Azért van ennyi rossz kapcsolat, korai válás és gyors szakítás, mert mindenki a fellángolásra alapoz. Elhiszed az emberről, akivel randizol, hogy olyan, amilyen, miközben meg jóformán nem is ismered, aztán megy a koppanás. A hosszan tartó kapcsolatokban, ahol a felek tényleg szerelmesek egymásba, egytől sem hallottam, hogy fellangolassal kezdődött volna. Szerintem ez egy skála két végén van, mármint a szerelem és a fellángolás. Mindkettőt éreztem már és utólag semmi köze nem volt a kettőnek egymáshoz, max annyi, hogy a fellángolás szerelemnek tűnik, de csak az árnyéka.

Mindegy, ahányan vagyunk, szerencsére annyi felek, én így gondolom, te meg úgy, szerencsére nem egymással kell lennünk :~

2022. júl. 10. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!