Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig bírod ki stressz nélkül, ha nem beszélhetsz a szerelmeddel?
Stressz nélkül bármeddig kibírom. Nyilván rossz érzés lenne, de tudnám, hogy x idő után tudunk beszélni és ez tartaná bennem a lelket.
Igen,szerintem társfüggő.
Nagyon szeretjük egymást a párommal, mi is sokat beszélgetünk. De ha valami miatt meghatározott ideig nem tudnánk beszélni, akkor sem stresszelnék.
Lefoglalnám magam (munka, barátok, szülők, sport, kirándulás, stb.), biztosan nagyon hiányozna, de ezen, hogy nem beszélünk, akkor sem stresszelnék.
Nem tőle függök, a jól létem elsősorban saját magamtól függ, nem egy másik embertől. Nem is tudnám a lehető legjobbat/legtöbbet adnom a társamnak, ha én egymagamban nem érezném magam jól/egésznek.
Számomra ez társfüggőség, ugyanez, amikor pár hónapja valaki megkérdezte, hogy éjszakás műszakba tették át a párját és képtelen elaludni...Szerintem ennyire függeni egy embertől, hogy stresszel rajta, ha nem beszélhet vele, nem normális.
Társfüggés, ha egy másik ember jelenlététől (online/személyes) teszed függővé a jó közérzetedet.
Arra kell gondolni, hogy élnél nélküle? Megállna az élet?
Előtte mielőtt ismerted halott ember voltál? Azelőtt is éltél valahogy?
Annak az embernek egészséges a pszichéje aki egyedül is feltalálja magát és nincs kínzó hiányérzete amiért nincs vele a párja (ahogy a #3-as is írja).
Két egyenként egész ember alkot egy jó párkapcsolatot (nem két félből lesz egy egész). Akik egyedül is jól elvannak és jól tudnak egymáshoz kapcsolódni. Az már toxikus amikor az egyik a másikra akaszkodik, mert egyedül képtelen feltalálni önmagát. Ha magaddal nem vagy jóban/nem vagy egész, akkor a másik ember "energiáját fogod szívni" és nem lesz egészséges a kapcsolat.
Vannak pszichésen gyenge emberek akik mindig a másiktól várják a "megváltást", mert egyedül semmire sem képesek. Na ők szoktak bekerülni a pszichiátriára amikor szakításra vagy válásra kerül a sor. Mert egyedül nem érezték egésznek önmagukat, nem tudtak egyedül létezni egy percig sem, nem volt hobbijuk, nem sportoltak vagy nem voltak barátaik. Magyarul az egész életüket egy másik embertől tették függővé. Ezért társfüggők.
Bárki kerülhet kórházba, történhet szakítás is, úgyhogy tudni kell elviselni egyedül is az életet, hogy egészségesen tudj kapcsolódni a másikhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!