Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mért hiszik azt , hogy a barnább bőrű akár az átlag viselkedési (normál) viselkedésű roma embertől is tartania kell a nőknek ? Arra nem gondol senki , hogy normális neveltetést kaptak és normális erkölcsök szerint élik az életük ?
Mindenki, mindenre a saját vagy ha az nincs akkor legközelebbi ismerősei tapasztalatai szerint reagál.
Nekem soha életemben nem volt negatív tapasztalatom romákkal, ezért én nem tartok tőlük, és mint minden más emberrel, az aktuális viselkedése alapján viszonyulok hozzá.
Viszont ha valakinek rossz tapasztalata van, mert épp egy idiótával futott össze, hát természetes, hogy fenntartással kezeli.
Ugyan az, hogy ha valakit megharap egy kutya, jó eséllyel tartani fog az idegen kutyáktól, ha valaki jól nevelt kutyákkal találkozik, akkor magabiztosan közelít meg idegen kutyákat is.
Intelligens ember tisztában van vele, hogy nem a származása vagy a bőrszíne határozza meg elsősorban az embert, hanem a neveltetést és a szociális közeg amiben felnőtt.
Elég világlátott embernek gondolom magam, egyetem alatt többször volt órám és így volt szerencsém találkozni, beszélgetni, együtt dolgozni hallgatókkal számos európai országból, kínából, bangalesből, jordániából, kenyából, nigériából stb. Volt egy afrikai csoporttársam, elképesztően rendes volt. Sok fele jártam relatíve a világban, sok fajta kultúrávak találkoztam.
Nem tartom magam rasszistának. Sok esetben fehér emberek (tehát feltehetően nem romákat) is olyanok.
Ugyanakkor azért lássuk be, a cigányság is tehet róla, hogy kialakult róluk egy rossz kép.
Sokan nem akarnak dolgozni, szülik a gyerekeket egyfolytában, segélyeken élnek, a gyerekek normális nevelést nem kapnak (tudnek mesélni sztorikat, de gondolom más is), normális értékrendet nem látnak.
Sokszor inzultálnak masokat a semmiért, keresik a bajt, verekedést generálnak, belemennek, szemetelnek, koszosak, stb.
Hangsúlyozom, nyilván nem mindenki ilyen. Nekem is van roma haverom, egyik barátnőmnek a korábbi párja is roma és rendes srác.
Szóval a sztereotípiáknak sajnos van alapja. Szerintem mindenki azt kívánná bár ne lenne.
Más kultúra.
Mégha szocializàlva vagy, azèrt egy család látogatásnàl is erősen fenntartásai lehetnek az embernek akár nő akár férfi.
300 év múlva térjünk rá vissza, amikor sikerült az integráció.
Mégha szocializàlva vagy, azèrt egy család látogatásnàl is erősen fenntartásai lehetnek az embernek akár nő akár férfi.
300 év múlva térjünk rá vissza, amikor sikerült az integráció."
Már akinek van családja, vannak akik teljesen megszakították már korán a rokoni szálaikat, az okosabbak azok meg sem ismerték a családi kört. Nem kell azt gondolni, hogy minden cigány ember, maffia meg pitiáner bűnözőkkel van körülvéve . Azok akiknek az ősei legalább 100 vagy több éve itt élnek ebben az országban azok mind magyarok. Kinek nem kereszteződőt a vérvonala a több száz év alatt ? Van az mikor 2 fehér szülő gyermeke sötétebb bőrű mert a nagyszülők egyikét örökölte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!