Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is nehéz barátnővel az élet?
Eddig alig vártam hogy legyen, most végre lett, életemben először. De én nem teljesen ilyennek képzeltem el. Ez az állandó megfelelés, hisztik. Meg igazából bármikor találhat mást.
Pesze sok jó dolog is van, de sok nehézséggel jár. Most kicsit visszasírom azt az időt amikor egyedül voltam, de akkor meg alig vártam hogy legyen barátnőm.
Hát, pedig érdemes megszokni.
A hisztit pedig le kell szerelni, meg kell beszélni a dolgokat.
Nem akarlak elkeseríteni, de az első kapcsolatok leginkább a tanulásról szólnak. Meg kell tanulni, hogy neked mi fér bele abba, hogy feladd/megtedd, milyen a jó kommunikáció, milyen tulajdonságok azok, amiket mindenképp kerülni kell, mik azok, akik mindenképp fontosak, hogyan kell vitás helyzetekben kompromisszumot találni stb.
Kicsit hasonlít a vezetéshez is: eleinte rákészül az ember, közben görcsösen figyel, hogy nehogy elk.rjon valamit, próbálja lazán, de mégis darabos lesz. Aztán pár év rutinnal észre sem veszi az ember, minden megy magától és elkezdi azt nézni, hogy jóval előrébb vajon mi fog történni és rákészül...
Ez amúgy egy teljesen tipikus jelenség, hogy szingliként boldog párokat látsz, kapcsolatban meg boldog szingliket 😃
Biztos vannak a témában jó cikkek/videók a neten, hogy mi is lehet ennek a tudományos magyarázata... megérheti kutatgatni.
Valahogyan az agyad akar átverni. Próbáld kiverni a fejedből!
Illetve a hisztik helyett tanuljatok valamilyen kommunikációt közösen, asszertivitás legalább, illetve ismerjétek egymás szeretetnyelvét. Ezek jó kiindulási alapok iniverzális problémák megoldásához, megelőzéséhez.
Első tippem az, hogy nem passzoltok egymáshoz.
Második tippem az, hogy passzoltok egymáshoz, csak nem tudod jól képviselni magadat, illetve kicsit benne ragadtál a magányos megoldásokban. Pl. nem mered vállalni, hogy te most kicsit egyedül lennél, vagy ahhoz szoktál, hogy egy fárasztó nap után mindig magadban pihensz, és még nem fedezted fel, hogy lehet jól pihenni a másikkal, stb.
"Nem akarlak elkeseríteni, de az első kapcsolatok leginkább a tanulásról szólnak."
Azért nem ugyanaz, hogy bizonyos dolgokat meg kell tanulni, és az, hogy valaki telibe visszasírja a szingli életét.
Nem mindenkinek való párkapcsolat. Neked sem.
Nekem is kellett kb. 30 év próbálkozás hozzá, hogy rájöjjek egyedül nyugodtabban élek.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!