Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Túlérzékenyek, ti hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlérzékenyek, ti hogyan tudtok úrrá lenni a kattogásokon?

Figyelt kérdés

Szóval tisztában vagyok azzal, hogy túlérzékeny vagyok. Ha érzem hogy valamin befordulok, vagy elkezdek kattogni, igyekszem úgy csinálni, hogy a párom ebből ne érzékeljen semmit, mert ez az én zizim, és tudom hogy másnapra kialszom, pár óra alatt elmúlik. A bibi, hogy mindig észreveszi, ha valami bajom van, és ez már ciki, hiszen nem vele van bajom, hanem nehezen kezelem le a sok érzelmi ingert, amit magam körül tapasztalok. Ilyenkor behúzódom a csigaházamba, és ott jó nekem. A legtöbbször marhaságokon kattogok, aminek tudom, hogy nincs jelentősége, éppen ezért nem is akarok beszélni róla, ő viszont addig szokott faggatni, amíg már muszály elmondanom. A legtöbbször viccelődik ilyenkor, de nem akarom, hogy teljesen hülyének nézzen a végére. Ráadásul van olyan is, amikor még számomra se világos, mi is a bajom, csak annyit tudok hogy meg kell várni amíg elmúlik, utána minden rendben.

A magam számára is terhes, hogy ilyen vagyok, de mit lehetne tenni ellene?

2022. máj. 20. 12:51
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Pszichológust felkerestem és nem más életét tettem tönkre ezzel.
2022. máj. 20. 12:58
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha nem értene meg, már otthagyott volna. Viszont ha nem vagy vele őszinte, akkor idővel megteszi, mert nem tudja mi van a fejedben, ő máshogy fogja lefordítani. Vagy úgy érzi rideg vagy, nem bízol benne, kizárod az életedből.

Beszélj a pároddal, hogy mivel küzdesz és van mikor idő kell, hogy ezeket az érzelmi tölteteket feldolgozd. Néha túlcsordulnak és gondolkodnod kell rajta, elvonulni, megemészteni. Utólag beszélhetnél vele róluk, hogy mik voltak a fejedben, vagy mik váltottak ki rossz érzést.

Komolyabb problémák esetén szakemberhez ajánlott menni.

2022. máj. 20. 13:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt: rá kell jönni, hogy ez toxikus szintű-e, vagy csak úgymond enyhe. Ha az előbbi, akkor pszichológus, ahogy az első is ajánlotta. Ha viszont ezzel nem bántod úgymond a másikat, akkor oszd meg vele.

Én is ilyen típus vagyok, és a párom már megtanulta kezelni ezt. Ez egy nagyon fontos pontja a kapcsolatunknak.

2022. máj. 20. 13:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Toxikus szinten nincs szerencsére, amúgy nagyon harmonikus a kapcsolatunk, és kb 2-3 hetente egyszer van ilyen. Ha faggat végül elmondom, egyszer volt eddig hogy annyit mondtam, hogy jelenleg magam se tudom mi a bajom, nálam ez néha előfordul, majd kialszom. Jól reagálta le, de közben attól félek megbántom, és azt meg nem akarnám.
2022. máj. 20. 13:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Vagy megbeszelem a párommal

Vagy kibeszélem itt

Vagy idopontot hatarozok meg.pl.most nem beszelek rola forro fejjel hanem csak holnap higgadtan. En speciel kepes vagyok sokszor ugy tenni mintha semmi bajom nem lenne.(mivel altalaban elalvás elott zudulnak a gondolatok a fejembe igy eleg csak csendben maradnom másnap meg képes vagyok véletlenszeruen kozombosen erzelmi tobblet nelkul is előadni a kerdésem

2022. máj. 20. 13:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Folyt Nálam de a barátomnál is amugy a fáradt idegrendszer hozza ezeket ki. Ra is kimondottan elalvás elott jellemzo az hogy bekattan kattog ő speciel veszekedést is szít amit nyomhatunk aztán hajnalig is :(

Ő valmiert nem képes arra rájönni, hogy idegrendszeri a baj.

Mert kipohenten olyanokon mégcsak nem is témázunk amiket fárdatan viszint "véres" veszekedesek is mennek.

2022. máj. 20. 13:20
 7/10 A kérdező kommentje:
Mások elől tök jól el tudom rejteni, de ő basszus, mindig észreveszi ha bajom van, mindig. Olyan mintha egyenesen a legbelsőmbe látna, és ez időnként zavarba hoz, mert emiatt ki kell tárulkoznom teljesen.
2022. máj. 20. 13:20
 8/10 anonim ***** válasza:

En olyankor simán hazudok is.

Pl megesett nálunk az etteremben hogy egy másik nőt bámult az meg vissza. Rendkivul megalázo volt de nem csinálhattam ugye jelenetet veszekedni se akartam. De legszivesebben otthagytam volna egyedul az etteremben.

Annyi jott csak ki a számon kb, hogy uristen ebbe bele se gondoltam, hogy vannak olyan szituáciok amikor ugymond be vagyok zarva (mint a szemelyi szabadsag korlátozasa), nem állhatok fel es nem mehetek csak ugy el barmikor ha akarok.

Errol igy elkezdett faggatni hogy mi a bajom.

Es elkezdtem neki a vlodi bajom helyett egy ilyen elemzest csinalni.

Plhogy abba bele se gondoltam mi lenne, ha elmegyunk pl nyaralni több száz km-re, es mondjuk ott osszeveszunk es nem rohanhatok esetleg haza csak ugy hirtelen hisztibol.

Probalt nem egyszer visszakanyarodni arra hogy de ez most miert jutott eszembe mi a bajom.

En meg tartottam a témát. Mintha csak agyalnék ilyen dolgokon.

Hogy pl egy nyaralásos veszekedest hogyan fogunk mi megoldani, tekintve hogy rendszerint ha balhezunk en akkor "menekulok", es hazamegyek.

Errol mondjuk már az exem is kerdezett engem hogy amugy en hogy akarok majd egyutt élni egy ferfival ha veszekedeseknél otthagyom a p.csába?

Aztán kb hetek mulva tertem csak ra arra (de azt is csak azért mert a nőlesés ismétlodott nála), hogy folyamatosam kikértem már magamnak hogy ne alázzon más nők előtt. Es valtoztatott is. Ma már NEM LES mellettem más nőket!

2022. máj. 20. 13:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Jav:

A hazugsag csunya szo nem is helyes.

Mondhatnám ugy hogy ha faggat az egyik bajomrol, nem az aktuális problemamrol beszélek neki hanem egy másik bajomrol amit épp higgadtam meg tudok vele targyalni mert nem az idegelt fel épp akkor

2022. máj. 20. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:

*Forro fejjel képtelen vagyok megbeszelni vele az aktualis problémámaz bajaimat. Igy gyakorta kenyszerulok en is arra hogy azt akkor es ott lenyeljem es masik nap mikor már higgadt vagyok es "targyaloképes" hozom csak fel.

Addig meg egy másik ilyen "elfekvő problémát osztok csak vele meg ha muszáj azaz ha faggat.

2022. máj. 20. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!