Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szerelem fiatalkorban vagy később erősebb?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi a tapasztalataitok alapján, hogy mikor éreztétek erősebbnek a szerelmet? Kamaszként, fiatalon vagy huszonévesen, vagy inkább később? Idősödve inkább csökkent, vagy erősödött ez az érzés?2022. máj. 6. 09:56
1/10 anonim válasza:
Fiatalként szerelem, idősebben szeretet, kötődés.
3/10 anonim válasza:
Egy azonos ember iránt? Nálam minden szerelem kicsit más és más volt eddig. A nagyon időskoriról még nem tudok nyilatkozni (30 múltam), de akkor lássuk: az első 1-2 inkább csak olyan plátói rajongás volt. 18 évesen, a komolyabbnál azt gondoltam, ez már erős, de 2,5 évig tartott. Utána jött egy, ahol már nem annyira a vágy dominált, hanem a lelkek, ez volt 8 év. Most jött erre egy másik ember iránt érzett olyan elsöprő erejű valami, hogy úgy érzem, belehalok. Sokszor nem eszek, nem iszok, ha nézzük egymást, el vagyunk veszve, mintha berántana egy örvény. Amikor nem csak a hasadban érzel forróságot, hanem a mellkasodban is, mindenhol, ha valakit annyira vágysz, hogy úgy remegnek a lábaid, hogy járni alig bírsz, de már csak ha beszéltek az is valami hihetetlen jó. Ha megérint, abba meg szinte belehalsz, jó értelemben. Amikor az az első, hogy ő örüljön, mert akkor te is örülsz. Ilyen összetett, ez most van először, ez az eddigi legerősebb (a viszonzott szerelméről írtam).
5/10 anonim válasza:
Hát én 40-esként teljesen ugyanannyira voltam őrült, mint 20 évvel azelőtt az előző páromba. Ennek inkább az újdonság varázsához és az adott felekhez van köze, nem a korhoz.
6/10 anonim válasza:
Fiatalkoromban naiv es hiszékeny voltam es javarészt feltétel nélkul szerettem naivan es csillogo szemekkel es maxon boldogan, eszembe sem jutott soha hogy vége lehet egyszer, nem is féltem soha semmitől.
Felnőtten már van bennem féltékenység, görcsösség, realitás, félelmek, nem hiszek már a szerelemben abban meg pláne nem hogy örök lenne.
7/10 A kérdező kommentje:
Elsősorban egyébként inkább a különböző emberek iránt érzett szerelmekre gondoltam akár viszonzott, akár viszonzatlan, így ez inkább azokat érinti akik nem voltak hosszú ideig tartós kapcsolatban. Viszont az is érdekes kérdés, hogy mennyire tart ki az egy ember iránt érzett szerelem?
2022. máj. 6. 14:13
8/10 anonim válasza:
Ha egészséges életet élsz, akkor egyre erősebb, ahogy létezel.
9/10 after stroke válasza:
Mit jelent a "fiatal" jelző a kérdésben? Tinikorban lepkefignyi érzelmecskéket érzünk világrengetőnek. Fiatal felnőttként lassan megtapasztaljuk a szerelem igazi mélységeit, hogy aztán 40 fölött el tudjunk merülni benne.
10/10 anonim válasza:
én már nagyon rég együttvagyok a mostani párommal ( több mint 20 év) de most szerelmes vagyok (nem csalom meg a páromat, csak tetszik valaki), és teljesen ugyanolyan, azt érzem, hogy beszűkült a tudatom, csak rá tudok gondolni... szóval nem kor függő, a szerelem meghülyíti az embert kortól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!