Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnál olyan nővel aki jól néz ki, de tagadja a tudományokat?
A fizika jelenlegi álláspontja az, hogy az Univerzum egy forró Ősrobbanásból keletkezett, 13,8 milliárd éve.
Erre azt mondaná, hogy ez hülyeség.
Mit szólnál hozzá?
Hogy jön ide az evolúció?
Ott sem volt köztetek egyetértés?
Csak arról beszéltem, hogy a tudományokban nem kell hinni.
Te magad egyébként gondolom nő vagy, hogy kissé felháborodtál a témán.
Nem, férfi vagyok és nem háborodtam fel.
A kérdésből és a válaszokból inkább azt feltételezem, hogy ott a romantikus csillagnézős estében a leányzó ösztönösen megpróbálta, hogy mi történik, ha valamiben ellentmond neked. Nem lepne meg, ha annyira beleakadtál volna a témába, hogy ugyam az Ősrobbanásról semmi érdemi nem derült ki számára, de azt megtudta, hogy te kissé(?) görcsös vagy, ha nem értenek egyet veled. Ez joggal érdekel jobban egy nőt a párválasztásnál, mint az univerzum keletkezése és ezt nem is rónám fel neki.
Szóval szerintem bebuktad a randit és ahelyett, hogy levonnád a tanulságokat, itt keresed tovább az önigazolást.
Lehet tévedek, de nagyon úgy fest, hogy a kérdésed mozgatórugója nem a tudományos elszántság volt.
... ha már az előző kérdéseddel személyes vizekre eveztünk :D
Ha meg tudja indokolni, akkor akár igen. Bár nyilván valami konteós laposföldessel nem. De az ősrobbanás elméletével sok tudós vitatkozik. (Az, hogy mi van benne a tankönyvben nem releváns, a mai iskolai tankönyvek híresen nagy baromságokat is tudnak írni).
Van egy ilyen rész a Jóbarátokban, mikor kiderül, hogy Phobe nem hisz az evolúcióban. Ross meg paleontológusként mindenképp meg akarja győzni. Akkor mond neki Phobe valami ilyesmit: "Figyelj, emlékszem mikor a nagy koponyák mind azt állították, hogy az atom a legkisebb. Aztán egyszer csak szétszedték, és mindenféle még kisebb izék potyogtak ki belőle."
Én alapból társadalomtudományokat tanultam, ott teljesen megszokott, hogy egy-egy jelenségre több elmélet van, amik nem értenek egyet egymással. Nyilván a természettudomány más, kevésbé változóak az álláspontok. De számomra oké az, ha valaki mást gondol, mint a fősodor, amíg nem valami irreális baromságban hisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!