Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez sznobság vagy jogos igény?
Szerintem teljesen jogos, egyáltalán nem sznobság.
Egy kapcsolat alapköve az intellektuális harmónia is és hogy jókat, tartalmasan tudjatok beszélgetni. Egy hasonló munkakörben dolgozó emberrel nagyobb eséllyel lehetnek hasonló szellemi igényeitek.
Lakatosként, villanyszerelőként , kívülállóként sznobságnak tűnhet!
Azért nagyon más emberek.
De vannak kivételek akik összeillenek.
Tetszik, nem tetszik, a hasonló társadalmi helyzet igenis fontos (végzettség, munkakör, anyagi helyzet, családi hagyományok), mert ha nagy a különbség, az egy komoly kapcsolatot teljesen tönkre tehet.
Biztos vannak kivételek, de azok tényleg kivételek.
Én ismerek szakmunkás-diplomás párokat, akik jól kijönnek egymással, de valóban sokkal gyakoribb, hogy hasonló a végzettség, szakma.
Ebben mondjuk az is benne van, hogy sok közösség zárt. Szokták kérdezni, hogy a sztárok is miért jönnek össze más sztárokkal - mert ugyanazokban a körökben mozognak. Az orvosi egyetem főleg zárt, mert nekik nem nagyon van idejük szórakozóhelyre járni pl., hogy más végzettségűt is megismerjenek. Marad az egyetem meg a gyakorlati hely.
Nem tudom hány szakmunkás nézett mar le engem azert mert diplomám van.
Enm sznobság. En már vagy letagadom a végzettségem vagy olyanokkal kezdek akik nem ezen a szinten vannak.
*akik nem azon a szinten vannak hogy a magasabb végzettségem beosztásom miatt néznek le és állandoan arrol akarnak győzködni hogy nem is dolgozom(mert az irodai vagy home office nekik nem munka), vagy simán ő is megcsinálná amit csinálok végzettseg nélkul is meg stb
Lehet járni ugyan veluk mert egyebekben kapcsolatra képesek, de ezt ugy hallgatni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!