Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A feminista nők mit szólnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feminista nők mit szólnak hozzá, hogy a Nőnap, Anyák napja meg van tartva, (lényegében a Valentin nap is róluk szól), de a Férfinap meg az Apák napja senkit sem érdekel. Hogyan valósul meg így az egyenlőség?

Figyelt kérdés
Vagy tartsuk mindkettőt, vagy egyiket sem.
2022. febr. 19. 02:16
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
82%
És ki tartja ezeket? A nők? Ők adnak egymásnak ilyenkor virágot meg csokit? Nem? Akkor szájalj másnak.
2022. febr. 19. 02:24
 2/32 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudtam, hogy van férfinap. Azt, hogy ez, meg az apák napja nincs megtartva, én feministaként problémának tartom. Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy a nemek egyenlősége tekintetében pl. Angliához képest (ahol az apák napját pl. már a 80-as években is számon tartották és azóta is megtartják), sehol sem tartunk.

Egyébként ezek, és a nőnap meg az anyák napja is kisbetűvel kezdődnek.

2022. febr. 19. 02:34
 3/32 A kérdező kommentje:

Együtt tartja ezeket mindenki #1-es.

Egyébként a férfinap akkor legyen elvetve. Teljesen mindegy, én férfiként nem szorulok rá arra, hogy a férfiasságom megünnepeljék.

Azt viszont bunkóságnak tartom, hogy az apák napja sincs megtarta. Az apákat, nagyapákat - legalábbis azoknak akik jóba vannak velük - fel kellene köszönteni.

Köszönöm a nyelvtani kiigazítást.

2022. febr. 19. 02:40
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. feminista nőként valóban egyet értek ezzel, általában nem is kérek semmit se valentin napra, se pedig nőnapra. Szimplán butaságnak tartom, hogy valakit azért ünnepelnek, mert vaginája van. Akkor vagy mindkét nemet ünnepeljék, vagy egyiket sem.

Az anyáknapja más, ott megajándékozom édesanyám, hogy kimutassam a hálám, amiért felnevelt, és apukámat is megajándékoznám, de ő még kiskoromban lelépett, így neki nem jár az ajándék. Egyébként ő is kapna.

Szóval ja. Meg még a mosógépet is felcipelem a tizedikre, ha kell. :D

2022. febr. 19. 04:37
 5/32 anonim ***** válasza:
75%

Ki mondta, hogy nincs megtartva? Otthon igen. Munkahelyen, iskolában nincs.

Kis apróság, de nőként egyik se érdekel, az anyáknapi rendezvényeket meg utálom. Most képzeld el, hogy adott munkahelyen van x nő, 90% gyerekkel, és ugyanazon a pénteken akár szinte mindenki előbb elmenni. Vérre menő küzdelem, hogy ott tudj lenni. Aztán egy órán át nézheted, hogy 25 ovis unatkozik, miközben egy mekegve verset mond.

A gyerekeim imádom, és nagyon örülök, ha kapok egy ágyba reggelit vagy egy virágot. De ezek az ovis meg iskolai ünnepségek borzalmasak. Csak arra jó, hogy a gyerek egy életre sebet kap, ha pont az ő anyukája nincs ott.

Évek óta küzdünk páran, hogy azon a bizonyos anyáknapi ünneplős pénteken legyen a cégnél szabadnap, amit egy szombaton ledolgozunk. Addig meg az év első hetében beírom szabinak.

Nincs ezen mit irigyelni.

2022. febr. 19. 04:59
 6/32 anonim ***** válasza:
94%
Hol nincs apák napja, meg férfinap tartva? Az én családom mindkettőt ünnepli. Apák napját különösen. Ilyenkor fater elmondja, mit kér. Ilyen kis dolgokat, aztán azt adjuk neki. De pl verset spha nem szerette, szóval nem sok minden van, max egy sör vagy csoki. Jah, és feminista vagyok. Pont ezért.
2022. febr. 19. 05:24
 7/32 anonim ***** válasza:
18%

A nemzetkozi ferfinap November 19-en, Arpad-hazi Szent Erzsebet napjan van tartva 😂

[link]

Jol kivalasztottak a datumot ezek az okos gyerekek.....

37F incel

2022. febr. 19. 05:32
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
7: Ivó napra kellett volna tenni?
2022. febr. 19. 06:03
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

De ez most téged miben feszélyez, kérdező?

Én apámmal sokkal jobban kijövök, neki egy csomó dolgot elintézek (e-számlák, csekkek, bevásárlás, stb.) év közben is. Névnapot is ünneplünk mindig.

Nem lenne semmivel másabb, ha lenne Apák napja. Sokkal rosszabb lenne, ha egész évben nem nyitnám rá az ajtót, aztán aznap pedig előadnám a nagy családcentrikust.

2022. febr. 19. 06:07
 10/32 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk, mert ezen a napon van megünnepelve, hogy a nők többet tesznek mind a családban, mint anyaként????

Arrol miért nem irtál ki kérdést, hogy szeretnéd kivenni a részedet a házimunkábol és az anyaságbol????? Egyenlőseget ebben is

2022. febr. 19. 06:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!