Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ez a modern női gondolkodás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez a modern női gondolkodás alapja a férfiakról?

Figyelt kérdés

"Egyszerűen nem bízom bennük. Ez kevésbé származik személyes tapasztalatokból, mint inkább abból, hogy egy feminista szervezet aktivistájaként több éve segítem a nemi erőszak áldozatait. Határozottan kijelenthetem, hogy az agresszorok többsége férfi. Ha heteroszexuálisak vagyunk, arra ösztönöznek minket, hogy kedveljük a férfiakat, de jogunkban kéne állnia, hogy ne kedveljük őket. Tudom, hogy ez erőszakos véleménynek tűnik, de határozottan úgy érzem, meg kell engedni, hogy ne szeressük mindannyiukat és kivételt tegyünk bizonyos férfiak számára... Mi van, ha a nőknek jó okuk van a férfiak megvetésére? Mi van akkor, ha a férfiak iránti harag valójában örömteli és emancipáló út, amikor ki szabad kifejeznie magát?" (Pauline Harmange)

Forrás itt: [link]

2022. febr. 10. 16:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

"de jogunkban kéne állnia, hogy ne kedveljük őket"

Nekunk is jogunkban all, hogy utaljuk a noket....

37F incel

2022. febr. 10. 16:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre a válasz: NEM

Egy provokativ cikkből kiragadott pár sor..

2022. febr. 10. 16:12
 3/13 anonim ***** válasza:
75%

Nőként írom, az utolsó mondattal mélységesen nem értek egyet, egyébként meg nagy slunggal mond semmit.

"Ha heteroszexuálisak vagyunk, arra ösztönöznek minket, hogy kedveljük a férfiakat, de jogunkban kéne állnia, hogy ne kedveljük őket. Tudom, hogy ez erőszakos véleménynek tűnik, de határozottan úgy érzem, meg kell engedni, hogy ne szeressük mindannyiukat és kivételt tegyünk bizonyos férfiak számára... "

Nyilván el kell ítélni az erőszakoló bűnözőket. Szerintem senki nem állítja az ellenkezőjét, vagy azt, hogy egy nőnek ilyen emberekkel kell összeállni. Az is igaz, hogy több férfi van, aki nőket erőszakol és fordítva. De ez igazából nem a férfiasságukból ered. Tehát úgy értem a férfi mivolt nem determinálja a férfit erre. Hanem nyilván a testi fölény miatt egy férfi jobban képes ilyen cselekedetre. Meg sajnos az ilyen beteg állatok náluknál gyöngébbekre hajtanak és épp ezért nem csak nők, hanem kisfiúk is áldozatok.

Én a magam részéről az idióta emberektől próbálom magam távol tartani, de ez nem a nemétől függ. legalább ugyanannyi sz@ralak nőt is ismerek, mint férfit.

2022. febr. 10. 16:14
 4/13 anonim ***** válasza:
46%

Jesszusom....

Dehogy is.

2022. febr. 10. 16:15
 5/13 A kérdező kommentje:

Az érvelésed pontatlan, mert szerző nem arról beszél, hogy a férfi nemet önmagában gyűlölni kell. Hanem arról beszél, hogy szabad utat kell engedni a férfiak iránti haragnak. De(!) kivételt kell tenni bizonyos ferifiak számára.

A magam részéről el tudom fogadni ezt a véleményt. A kérdés csak az, hogy nekem jogom lenne-e ugyanezt megtenni a másik nemmel. Mondhatom-e azt, hogy haragszom a nőkre, úgy, hogy kivételt teszek némelyekkel. Vagy a női nem iránti harag tilos?

2022. febr. 10. 16:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Van bármilyen kapcsolatod a külvilággal, vagy csak ilyen idézetekből próbálod ellesni hogy mit gondolnak "a nők" (=a társadalom fele)?
2022. febr. 10. 16:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Persze a kérdésem elméleti. Amúgy nem haragszom a nőkre.
2022. febr. 10. 16:19
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem eszméletlen baromság több milliárd emberre haragudni, és csak párnak kivételt tenni... Én nem kedvelem a férfiakat, de nem is utálom őket. Ahogy a nőket sem kedvelem, de nem is utálom. A legtöbb ember számomra teljesen semleges. Lehet utálni az erőszaktevő férfiakat, lehet haragudni a nőket rongynak tekintő férfiakra. De egy komplett nemet... röhej.
2022. febr. 10. 16:27
 9/13 A kérdező kommentje:
Szerintem meg a szerzőnek abban igaza van, hogy az ember had döntse már el, hogy kedvel-e egy adott embercsoportot, vagy sem (más kérdés, hogy ez lélektani szempontból jó-e vagy sem). A szeretetet nem lehet erőltetni. Maga is elismeri, hogy vannak kivételek, ezért nem lehet azzal vádolni, hogy diszkriminatív lenne. Ha úgy írta volna meg a szövegét, hogy ehhez a nézethez a férfiaknak és a nőknek joga van, akkor haladó szellemű írásnak tekinteném. De így elfogult, mert olyan, mintha a nők tömegeit a férfiak tömege felé emelné.
2022. febr. 10. 16:37
 10/13 anonim ***** válasza:
De ki mondta, hogy kedvelni kell? Nem kell sem kedvelni, sem utálni. Egy semleges, mert nem ismerem, bőven elég.
2022. febr. 10. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!