Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez a modern női gondolkodás alapja a férfiakról?
"Egyszerűen nem bízom bennük. Ez kevésbé származik személyes tapasztalatokból, mint inkább abból, hogy egy feminista szervezet aktivistájaként több éve segítem a nemi erőszak áldozatait. Határozottan kijelenthetem, hogy az agresszorok többsége férfi. Ha heteroszexuálisak vagyunk, arra ösztönöznek minket, hogy kedveljük a férfiakat, de jogunkban kéne állnia, hogy ne kedveljük őket. Tudom, hogy ez erőszakos véleménynek tűnik, de határozottan úgy érzem, meg kell engedni, hogy ne szeressük mindannyiukat és kivételt tegyünk bizonyos férfiak számára... Mi van, ha a nőknek jó okuk van a férfiak megvetésére? Mi van akkor, ha a férfiak iránti harag valójában örömteli és emancipáló út, amikor ki szabad kifejeznie magát?" (Pauline Harmange)
Forrás itt: [link]
"de jogunkban kéne állnia, hogy ne kedveljük őket"
Nekunk is jogunkban all, hogy utaljuk a noket....
37F incel
A kérdésedre a válasz: NEM
Egy provokativ cikkből kiragadott pár sor..
Nőként írom, az utolsó mondattal mélységesen nem értek egyet, egyébként meg nagy slunggal mond semmit.
"Ha heteroszexuálisak vagyunk, arra ösztönöznek minket, hogy kedveljük a férfiakat, de jogunkban kéne állnia, hogy ne kedveljük őket. Tudom, hogy ez erőszakos véleménynek tűnik, de határozottan úgy érzem, meg kell engedni, hogy ne szeressük mindannyiukat és kivételt tegyünk bizonyos férfiak számára... "
Nyilván el kell ítélni az erőszakoló bűnözőket. Szerintem senki nem állítja az ellenkezőjét, vagy azt, hogy egy nőnek ilyen emberekkel kell összeállni. Az is igaz, hogy több férfi van, aki nőket erőszakol és fordítva. De ez igazából nem a férfiasságukból ered. Tehát úgy értem a férfi mivolt nem determinálja a férfit erre. Hanem nyilván a testi fölény miatt egy férfi jobban képes ilyen cselekedetre. Meg sajnos az ilyen beteg állatok náluknál gyöngébbekre hajtanak és épp ezért nem csak nők, hanem kisfiúk is áldozatok.
Én a magam részéről az idióta emberektől próbálom magam távol tartani, de ez nem a nemétől függ. legalább ugyanannyi sz@ralak nőt is ismerek, mint férfit.
Az érvelésed pontatlan, mert szerző nem arról beszél, hogy a férfi nemet önmagában gyűlölni kell. Hanem arról beszél, hogy szabad utat kell engedni a férfiak iránti haragnak. De(!) kivételt kell tenni bizonyos ferifiak számára.
A magam részéről el tudom fogadni ezt a véleményt. A kérdés csak az, hogy nekem jogom lenne-e ugyanezt megtenni a másik nemmel. Mondhatom-e azt, hogy haragszom a nőkre, úgy, hogy kivételt teszek némelyekkel. Vagy a női nem iránti harag tilos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!