Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha már az iskolai végzettséget a társkeresésben használjuk, akkor nem kellene szigorítani a feltételeket?
Nem rosszból mondom, de egy bölcsész diploma nem ér annyit, mint más. Történelemből, irodalomból, a jogokból, nyelvekből mindenki tud valamennyit.
Ellenben az átlag ember aligha tud számolgatni az E=mc² egyenlettel, de még olyan egyszerűvel sem, amilyen például a v=s/t. Sokkal menőbb, ha valaki pl. fizikát tanul, mert azt nem csinálja meg akárki.
"tény és való, hogy könnyebb megszerezni azt, mint egy olyat, ahol matematikai számítások vannak, és elvont, nehezen felfogható dolgokat kell tanulni"
Neked. Másnak meg nem könnyebb.
Van ismerősöm, aki kvázi tanulás nélkül jó matekos, mindent átlát, és extra könnyen megérti. Viszont csapnivaló a nyelvérzéke, vért verejtékezve hozott össze egy középfokú nyelvvizsgát. Lenne tippem, hogy neki egy matekos, vagy pl. egy anglisztika szakot lenne könnyebb elvégeznie....
#29 Remélem azt tudod, hogy többfajta beállítottságú ember van? Valaki röhögve elvégez egy bölcsész szakot és megszenved egy mérnökivel. Más a mérnökit rázza ki a kisujjából és tépi ki a haját bölcsészen. Látszik, hogy nem vagy bölcs.. If you know what I mean. :)
Nem jó dolog, de nem kell őket lenézni. A többségük ugyanolyan tisztességes ember, aki próbál megélni, ahogy tud.
29: "Nem alacsonyítom le a bölcsész diplomát, de tény és való, hogy könnyebb megszerezni azt, mint egy olyat, ahol matematikai számítások vannak"
Aha.
Honnét tudod?
Elvégezted mindkettőt?
Tudod, a tények attól tények, hogy be vannak bizonyítva.
Te egyelőre csak bizonyGATOD, de folyamatos szófosásaid ellenére nem bizonyítottad be ezt az állítást. Még csak nem is írtál olyat, ami érdemben alátámasztaná.
"Viszont az úgymond "alja munkát" igen."
"Amikor odakerültem Balatonra szezonmunkára, akkor döbbentem rá, hova csúsztam. Mosogattam, a konyhán, stb."
Attól hogy egy munka sz*r nem kell lenézni azt aki csinálja. Örömteli, hogy te többre is képes vagy, és tudsz tenni érte, hogy ne azt kelljen csinálnod. Örülök neki, hogy idejében megtapasztaltad, és ez lendített rajtad egy nagyot.
Ennek ellenére ne felejtsd el, hogy vannak sokan, akik szellemi képességeik miatt, vagy egyéb külsö körülmény miatt kényszerülnek azt csinálni amit. Legyél hálás, hogy nem neked kell csinálni, és tartsd tiszteletben a másik embert, aki megcsinálja. Ha neked is a napi betevöd múlna rajta, akármnnyire nem tetszene örülnél neki hogy van valamilyen munkád.
én is voltam többször mosogató, takarító, mert abból tudtam fenntartani magam. Az én gondolatom az volt, hogy le a kalappal azok elött, akik ezt tartósan tudják csinálni, és a munkahelyemen minden nap tiszta wc-re ülhetek le, és tiszta tányérból kapok enni.
A büfészaknak nevezett dologról annyit, hogy volt bölcsész hallgató ismerösöm, és én nem lettem volna képes azt a mennyiségü írásos anyagot egyszer sem elolvasni, nemhogy vizsgázni belöle. Emellett szerettem vele beszélgetni, mert egy teljesen más gondolkodása volt, és olyan összefüggéseket, gondolatokat tudott az olvasottsága miatt átadni, amivel azóta sem találkoztam máshol. Humán tárgyakat sosem szerettem, de sokszor találkozom azzal az életben, hogy alapvetö dolgokat nem tudok, vagy nem hallottam sosem róluk, mert nem olvastam/olvasok könyveket, és meglepödök, amikor egy-egy idézetet olvasok valahol, amit átgondolva teljesen igazak.
Aki a végzettségére veri a mellét az nem nött még fel.
29 Egyáltalán mem olyan egyértelmű mit nehéz vagy könnyű elvégezni.
Akinek van érzéke valamihez, annak nem lesz túl nehéz az adott szak, bármit tanul.
Ismerek olyan reálos beállítottságú embereket, akik nem tudnának egy nyelvszakot elvégezni.Lehet te sem.
Nem igazán hiszek a nyelvérzékben. Nekem az angollal volt bajom, viszont elkezdtem csak úgy a kínai nyelvet tanulni. Aztán azt vettem észre, hogy rövid gyakorlás után már fejből írom a kínai szavakat (jeleket). Hát, ha azt tudom csinálni, akkor az angolt ne tudnám? Butaság. Egyszerűen pszichésen volt a gond velem, nem szerettem az angolt.
Most eszemben van, hogy csinálok egy kínai nyelvvizsgát, de ezt nem döntöttem még el.
Amúgy a matematika is szerintem sokaknak pszichológiai okok miatt nem megy. Leszámítva persze azt, aminél valódi diszkalkuliát diagnosztizáltak.
Hiszek neked, de te miért hiszed, hogy mindenki ugyanolyan mint te? :D
"Vagy ti nem fakadtatok ki a matek tanárnak, hogy mikor fogtok az életben cosinus-ozni?"
Nem, mert amator szinten foglalkozom asztrologiaval, es a Placidus-fele hazszamitashoz szukseg van ra. Orulok, hogy annak idejen megtanultam....
37F incel
Én a minimumot, vagy ami szükséges, hozhatom mindenből. Ebből a tekintetből olyan vagyok, mint mások, mások meg olyanok, mint én.
De azt azért nem hinném, hogy Stephen Hawking-hoz hasonló képességeim vannak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!