Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ha az embernek zűrös múltja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az embernek zűrös múltja van, jobb inkább hallgatni róla a párja előtt?

Figyelt kérdés

Mindenki az őszinteséggel jön, noha az emberek nem tudják értékelni az őszinteséget. És nyomásban tartják az embereket, mert jönnek az olyan esztelen dolgokkal, hogy mindent meg kell beszélni, stb.

Az én véleményem az, hogy a párunk nem a pszichológusunk. Az emberek is torzan látják önmagukat, mert megértőbbnek, liberálisabbnak látják magukat, mint amilyenek valójában. Aztán talán maguk is csodálkoznak, ha felháborodnak az új információkon.

Ha egy nő egyetemista korában prostituált volt, vagy egy férfi Gigolo (=nők fizettek neki a szexért), mi köze hozzá a párjának? Úgyis az lenne belőle bizonyos esetekben, hogy felháborodik. Vagy, ami még rosszabb, elkezd irigykedni, mert neki kevés szexuális partnere volt.

Ha én elkövetettem valamit, amit már lezártam, mi köze hozzá a páromnak? Több esetben jobb az ilyenekről hallgatni. Akinek nyugodt élete volt, úgy sem igazán érti meg, hogy a másik min ment keresztül.

2022. jan. 3. 08:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ami szerintem nagyon fontos, hogy ne hazudj. Kitérő választ lehet adni, de hazudni nem. Ezen túl, ha úgy érzed, hogy ezek a titkok nem engedik, hogy megfelelő bizalom alakuljon ki köztetek, akkor mond el neki.
2022. jan. 3. 09:45
 12/21 A kérdező kommentje:

"De ne akarjad már te megmondani, hogy kinek mit kellene gondolnia."

Mindenki azt gondol, amit akar. Csak nem komálom azt a megtévesztő hozzáállást, amikor pl. az őszinteségről hadoválnak, és amikor szembesítik őket azzal, akkor kevésbé tartják vonzónak az illetőt.

Szerintem úgy is lehet párkapcsolatban élni, hogy a felek nem avatják egymás titkaiba be a másikat. Az csak egy naiv, romantikus hozzáállás, hogy az emberek egymás "társai". Nem azok többségében. Például szerintem kb. 1000 emberből 1 az, aki alkalmas társnak, akivel (talán) lehet őszintén beszélni. A többinek helytelen önképe van, és ebből fakadóan talán nem csak velem, hanem mással sem tudna együtt élni, akinek olyan múltja van, amit nem tud elfogadni.

Persze tegyük azt is hozzá, hogy egy nagyon szerelmes ember a legnagyobb hülyeséget is elnézi. De akkor az ember lényegében drogos állapotban van, nem józan.

Éppen ezért a párkapcsolatok túlértékeltek. Azért van annyi megcsalás, mert az emberek nem egymás társai. Ők csak egymás pasija, csaja, azt kész.

2022. jan. 3. 09:50
 13/21 A kérdező kommentje:

Szerintem meg olyan világot élünk, hogy hazudni is kell időnként, méghozzá jól. Csak azért mondod, hogy ne hazudjak, mert belegondoltál abba, hogy mi lenne ha neked hazudnának. Erre az lenne a válasz, hogy legyél olyan ember, akinek nem kell hazudni, és akkor (talán) elkerülhető a hazugság.

2022. jan. 3. 09:54
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Te most kérdezni akartál amúgy, vagy a véleményedet csomagoltad kérdésbe, hogy okoskodhass?
2022. jan. 3. 09:58
 15/21 anonim ***** válasza:
61%
Ezt csak kb. a fiatal csilli-villi tökéletes életű és hátterű emberek gondolják, hogy mindent el kell mondani, akik (még) nem éltek meg az életükben semmilyen szégyellni való botlást. Úgy könnyű mindent elmondani, ha eddig mindent kb. jól csináltál az életben vagy mindig csak társadalmilag széles körben elfogadott dolgokat csinálsz.
2022. jan. 3. 09:59
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem okoskodok, csak elmondtam a magam véleményét is. :D

Azért írtam ki ezt a kérdést, hogy meglássam, mások mit gondolnak.

2022. jan. 3. 10:02
 17/21 anonim ***** válasza:

Mindenkinek joga van a saját életével kapcsolatban döntéseket hozni.

Ha én ismerkedek egy férfival akkor jogom van eldönteni, hogy milyen kritériumok (nem a legjobb szó ebben az esetben) alapján döntöm el, hogy akarok e vele párkapcsolatban lenni vagy sem.

Pl. ha börtönben ült évekig lopás, csalás és egyéb dolgok miatt, akkor legyen már jogom tudni róla, és ezek alapján én majd eldöntöm, hogy az én értékrendem alapján ez belefér vagy sem egy párkapcsolatba. Nálam ez kizáró tényező, még akkor is ha jó útra tért az illető, ami becsülendő.

Ha elhallgatsz dolgokat a párod előtt, az valahol hazugságnak minősül, mert nem adod meg neki azt a jogot, hogy eldöntse a megtudott dolgok fényében, akar e veled lenni. Ez az elhallgatás útján történő megtévesztés.

2022. jan. 3. 10:22
 18/21 anonim ***** válasza:
17. Neked van valami a múltadban, ami miatt egészen sok férfi mondhatná azt, ha megtudná, hogy nem akar inkább tőled semmit?
2022. jan. 3. 10:42
 19/21 anonim ***** válasza:
#18 Én úgy érzem nekem nincs semmi olyan nagy dolog a múltamban, amit el kellene titkolnom. Persze ettől még joga van a másik félnek arra, ha megismert engem, hogy nemet mondjon. De én szándékosan nem tévesztek meg senkit, mivel nem követtem el olyan dolgokat amiket el kellene titkolnom.
2022. jan. 3. 10:48
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Csak nem komálom azt a megtévesztő hozzáállást, amikor pl. az őszinteségről hadoválnak, és amikor szembesítik őket azzal, akkor kevésbé tartják vonzónak az illetőt."

Pont erről beszéltem (1# voltam). Kb. mindenki azzal jön, hogy "jaj, nyugodtan legyél őszinte", amikor meg igazán őszinte vagy, akkor egy pillanat alatt elveszíti irántad az érdeklődést.

Én továbbra is azt mondom, hogy az emberi lét illúziókra, kvázi hazugságokra épül. Félreértés ne essék, NEM a tudatos megtévesztésről beszélek, egyszerűen arról, hogy illúziók nélkül senki nem érezne a másik iránt vonzalmat.

2022. jan. 3. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!