Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért reagálok így, miért csinálom ezt?
A szüleim elváltak tizenéves koromban, mert állandóan ment a veszekedés.
Később anyum újra megházasodott, viszont itt én annyira utáltam, gyűlöltem nézni őket, ahogy szerelmeskednek (csók, ölelgetés, szerelmes szövegek, stb.). Sokszor rájuk szóltam, hogy ne előttem, vagy ne csinálják, mert ez undorító. Azóta nem csinálják előttem, azt sem tudom, hogy egyáltalán csinálják-e.
Aztán a BFF-m is talált magának pasit, és 1 év alatt már odáig jutottak el,hogy lefeküdtek. Annyira ki voltam borulva, amit eddig mesélt a szerelmi időszakáról végig bántottam őt, kritizáltam, lenéztem, csalódott voltam, ahelyett, hogy biztattam vagy támogattam vagy segítettem volna.
És én 18/L vagyok és eddig sose volt párkapcsolatom, nem is tudok belegondolni, hogy valaha lesz-e nekem. Egyszerűen nem tűröm, se a lányokat, se a fiúkat, hogy velem szerelmeskedjen.
Mi vagyok én? Ki vagyok én, hogy ez a hozzáállásom?
Mindkét esetben azért vagy ilyen, mert féltékeny vagy. Az a bajod, hogy mást is szeret, másra is figyel, te meg nem akarsz osztozni.
Ellenségnek se kellenél, nem hogy barátnak. Mélységesen szégyelld magad!
Egyáltalán nem kell szégyellned magad, semmi rosszat nem tettél. Sajnos általában a szülők viselkedése, egymáshoz való viszonya nagyon erősen befolyásolja a gyereket érzelmileg, és különösen erős (általában negatív) hatása van egy válásnak, illetve új partner megjelenésének. Lehet, hogy csak tudat alatt, de ezek igenis felkavaró dolgok.
Szerintem ne aggódj emiatt egyelőre, hagyd hogy maguktól szépen kialakuljanak a dolgok. Ha nagyon úgy érzed, megakadtál akkor pszichológussal lehet beszélgetni, biztosan tud segíteni feldolgozni az esetleges traumákat, szorongásokat.
Nem értem miért lett itt mindenki lepontozva. Éretlen vagy és nyiltan be is vallod azt, hogy a saját barátodat szekáltad, mert ő párt talált.
Igen...lehet beszélni arról, hogy egy válás milyen hatással lehet a gyerekre..de ez nem mentség arra, hogy paraszt legyél. Fiatal vagy még...reméljük azért szellemileg még fejlődni fogsz, de probálj meg azért másokra is gondolni, és lépj ki először a saját kényelmes buborékodból, ahol mindenki neked tesz..
Én sem értem miért lettetek lepontozva, hozzá se nyúltam.
Voltam pszichológushoz egy egész tanév alatt, mondta, hogy én nem vagyok tisztában az érzelmekkel. Nem nagyon foglalkoztunk ezzel, mert ez a téma az év végén került szóba.
Kérdező, azok a válaszadók akik itt szépen elhordtak téged mindennek, sokkal betegebbek mentálisan, mint te. Ne vedd magadra, amit írtak.
Amit a pszichológus mondott igaz lehet, egyszerűen még nem nőtt be a fejed lágya - mivel gyerek vagy, de megnyugtatásul közlöm, hogy nincs veled semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!