Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normálisnak tartjátok ezt a jelenséget, vagy csak én tartom nettó felelőtlenségnek? (26-29 éves korosztály)
Figyelt kérdés
Megismerkednek egy pasival, látják, hogy mennyi ismerősüknek született mostanában babájuk, így ők is szeretnének minél hamarabb, akár fél (!!) éves kapcsolatban is. Akkor is, ha rossz a kapcsolatuk, azt hiszik, hogy egy gyerektől megjavul. Majd rájönnek időközben, hogy lakni is kellene valahol, ami nem albérlet vagy szülőkkel közös lakás, így bevállalnak előre látatlanban 3 gyereket, hogy fel tudják venni a CSOK-ot, mellé felvesznek 20-25 évre havi 150-200 000 Ft-os törlesztőre hitelt, így megvan a saját tulajdonú lakás is. Nem savanyú a szőlő, egyáltalán nem vagyok irigy rájuk, sőt nagyon felelőtlennek tartom mindezt. Nő vagyok, az említett korosztályból, számos ilyen példát láttam az ismerősi körömben az utóbbi időben.2021. nov. 8. 16:37
31/40 A kérdező kommentje:
Mondhatod, csak akkor jóval többet kell visszafizetni, minél tovább nyújtod a fizetést. Kérdezz meg pár embert, akik éltek a koronavírus miatti hitelmoratóriummal, hogy mennyivel is nőtt meg a futamidejük. Azzal kalkuláltam, hogy ezt elenyésző százaléka választja a pároknak, senki nem önmaga ellensége, a tetemes összeget még tovább duzzasztani... 140 000Ft-ot+rezsit fizetek havonta az albérletemre, ez télen, a leghidegebb hónapokban sem megy 160-165 000 Ft felé. Lakásból ugyanekkora, ugyanilyen környéken, ami jó állapotban van, vásárláskor a tisztasági festésen, alapvető bútorokon kívül nem kell rá költeni, az 40-45 millió Ft-ba kerül, szóval többet kellene havonta fizessek, mint az albérletemre, ráadásul minimum 2 évtizedig.
2021. nov. 8. 18:13
32/40 A kérdező kommentje:
Nem ismeretlen emberek életén hőbörgöm, hanem jó barátnőimén, akiknek a legjobbat szeretném, és sajnalom,hogy nem látják az időzített bombát ebben az egészben,hiába mondom el normálisan, hogy mi is a hatalmas veszély benne.
2021. nov. 8. 18:16
33/40 anonim válasza:
Havi 140 egy idegennek a lehető legnagyobb bukás az életben, bármennyire csűröd-csavarod.
34/40 anonim válasza:
Valaki érti hogy mit vergődik itt a kérdező?
Nekem is volt olyan csajom aki egyből házasodni akart és gyereket. Egy éven belül kibukott hogy milyen is valójában a színésznő. Majd összejött egy akkori kollégámmal aki egyből felcsinálta. Megtalálta a maga kisköcsögjét. Csicska lesz egy életen át és kiforgatja a vagyonából. Ráadasul nem is akkora jó nő. Szerinted érdekel? Jót röhögök rajtuk!
A lakás meg egy jó befektetés. Ahogyan írták bármikor bármilyen helyzetben hitellel is eladható drágábban. Csakis akkor éri meg az albérlet, ha egy jobb befektetésben fial a pénzed amiből vígan kicsengeted az albérletet, nem munkabérből.
35/40 anonim válasza:
140 havonta életed végéig a semmire ezzel szemben a törlesztő lehet kevesebb lenne( pl nekem is kevesebb mint az albérlet árak) és oke most laza és nem érdekel de majd miután fizetsz valakinek 15 évig akkor eszedbe jut majd huh ha ezt magamnak fizetem de jó lenne ..
36/40 A kérdező kommentje:
Valahol laknom kell, nem élhetek az utcán (nem is szeretnék), annyira meg nem rossz az anyagi helyzetem, hogy szociális bérlakásban éljek. Pont ezt fejtettem ki számtalanszor már, hogy egy ilyen korban lévő fiatal nem tud lakást venni, a hitelhez minimum 20%-a önerő kell, esetemben minimum 8 millió Ft, ennyi tartalékom nincs, 1,5 millió Ft-tal nem állnak velem szóba sehol, CSOK-ot, babavárót meg nem veszek fel csak azért, hogy legyen lakásom, cserébe szüljek csak, hiába nincs még stabil egzisztenciám a gyermekneveléshez. Emlékezzetek csak arra, hogy néhány éve még a devizahitel is milyen kedvező lehetőségnek tűnt, majd mi lett belőle. Fogalmam sincs, hogy 10-20 év múlva Magyarországon fogok-e még élni, egyáltalán mit fogok csinálni, terveim vannak, de korántsem biztos, hogy nem talál meg valami jóval kecsegtetőbb lehetőség, akár itthon, akár külföldön.
2021. nov. 8. 19:24
37/40 anonim válasza:
Akkor már értjük honnan fúj a szél.. :)
38/40 anonim válasza:
Én nem értem, most az a problémád, hogy gyereket vállalnak, vagy az, hogy saját lakásba? Ha te nem akarsz gyereket, akkor érthető, de ha akarsz, akkor ugyanúgy fennáll, hogy a párod meghal/munkanélküli lesz, akármi? Mitől tudnád egyedül jobban fizetni az albit, mint a törlesztőt?🤔 Ha meg addig nem vállalsz gyereket, amíg nem lesz elég pénzed saját lakásra, akkor várhatsz vagy 20 évet. Lehet, hogy ők nem akarnak annyit, inkább vállalják még a klimax előtt🤷
39/40 anonim válasza:
Akkor is felelõtlennek tartom ezt a viselkedést, ha a hitel szóba sem jön. Fél év alatt meg sem ismerik egymást rendesen, így gyereket vállalni szerencsejáték, amiben a gyereknek van a legnagyobb veszítenivalója.
40/40 anonim válasza:
Kerdezo. A 3 gyereket 8 even belul kell prezentalni. Ha nincs meg, barmilyen okbol, akkor kell visszafizetni a CSOK-ot, vagy a reszteljesites eseten egy reszet. Masreszt koltozz kulso keruletbe, panelba, az olcsobb, csak tovabb tart munkaba jarni. Az idoddel fizetsz, azt konvertalod vagyonna. Igen, van olyan, amikor csokkennek az ingatlanarak par evig, akkor bukas, ha el kell adni. De a folyamatos emelkedes barmilyen tetszolegesen kivalasztott 5 eves tavon megvan. Nemcsak az ingatlan erteke emelkedik, hanem az onero is a torlesztes folyaman. Harmadiknak meg megemlitenem azt is, hogy a hitel is inflalodik, de ezt mar viszonylag kevesen kepesek megerteni komolyabb tanulmanyok nelkul, pedig ez egy letezo jelenseg. Nem azt mondom, hogy esz nelkul el kell adosodni. De esszel el lehet, es meg is eri. Ha te nem erted, akkor keress olyat, aki elmagyarazza, hogy miert. Mindig is az ingatlan volt az, amire mindenki szert akart tenni, a koltsege nem szamitott. Igy volt ez 10-20-100, de akar 500 eve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!