Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normálisnak tartjátok ezt a jelenséget, vagy csak én
tartom nettó felelőtlenségnek? (26-29 éves korosztály)
Figyelt kérdés
Megismerkednek egy pasival, látják, hogy mennyi ismerősüknek született mostanában babájuk, így ők is szeretnének minél hamarabb, akár fél (!!) éves kapcsolatban is. Akkor is, ha rossz a kapcsolatuk, azt hiszik, hogy egy gyerektől megjavul. Majd rájönnek időközben, hogy lakni is kellene valahol, ami nem albérlet vagy szülőkkel közös lakás, így bevállalnak előre látatlanban 3 gyereket, hogy fel tudják venni a CSOK-ot, mellé felvesznek 20-25 évre havi 150-200 000 Ft-os törlesztőre hitelt, így megvan a saját tulajdonú lakás is. Nem savanyú a szőlő, egyáltalán nem vagyok irigy rájuk, sőt nagyon felelőtlennek tartom mindezt. Nő vagyok, az említett korosztályból, számos ilyen példát láttam az ismerősi körömben az utóbbi időben.
Én is sajnálom őket, komolyan, főleg, ha normálisan elmondom, hogy szerintem ezzel mi is a probléma, akkor még én vagyok irigynek beállítva. Albérletben élek Budapesten, tisztában vagyok az albérletárakkal. Kompromisszumot kell kötni: ha jobb áron akarsz, akkor nem csak a Belvárosban vagy ahhoz közeli kerületekben kell nézelődni, hanem kintebb is, valóban szükséged van-e akkora lakásra, ha hétvégéket leszámítva jóformán csak aludni jársz haza, és még nagyon hosszasan sorolhatnám. Jó áron, jó helyen lévő, jó állapotú albérletet találni szinte lehetetlen, de legalábbis sok időt igényel, ingatlanos oldalakon, megfelelő Facebook csoportokban folyamatosan résen kell lenni. A bérleti szerződést bármikor felmondhatod a benne szereplő felmondási idővel, addig a hitel törlesztésére nem mondhatod azt, hogy most pár hónapig nem tenném, mert nincs miből. Melyik a jobb: ha ki kell költöznöd az albérletből, vagy ha a végrehajtó viszi el a fejed felől a lakásod, mert nem tudod fizetni a törlesztőrészleteket?
2021. nov. 8. 17:34
22/40 anonim válasza:
Melyik a jobb , ha a tulaj szól, hogy költözz ki mert eladta vagy épp kapott jobb ajánlatot ??! Ez sem jó, sőt ..
2021. nov. 8. 17:36
23/40 anonim válasza:
Kerdezo nincs igazad. Akkor sem, ha valas lesz belole. Akkor eladjak a lakast, visszafizetik a csokot, es kifizetik a hitelt. Meg mindig tobb penzuk marad, mintha alberletbe mentek volna. Tehat ok voltak az okosok. De leirom sajat peldamat is. 50 millios lakast vettunk, a fele volt a hitel. 4 ev utan eladtuk 80-ert. Kifizettuk az adokat, visszafizettuk az hitelt, csokot, stb es igy megduplaztuk a 4 evvel korabbi oneronket. Most megint lakast veszunk, 4 ev mulva megint sokkal jobban fogunk allni. Alberlet annak jo, aki nem akar egy helyben maradni, vagy a kapcsolat elejen, amikor osszekoltoznek 1-2 evre. Az osszes tobbi a penzkidobas kategoria.
2021. nov. 8. 17:42
24/40 A kérdező kommentje:
Ez sem ideális, de jobb, mint a saját lakás elvesztésének veszélye. Akkor sem másnap kell pakolj, van a szerződésben felmondási idő, az rá is vonatkozik, addig van időd másik albérletet találni, rosszabb esetben meghúzni magad pár hétig a szüleidnél, barátaidnál.
Szerencsétek volt, legtöbb embernek esze ágában sincs olyan lakást venni, amit hitel terhel. Per-, teher- és igénymentes lakásokat keresi az emberek zöme. Ha költözni akarsz, de hosszú hónapokig, esetleg évekig nem talász vevőt, akivel találkoznak az igényeitek, akkor mit csinálsz? Áron alul eladod, csak vigye már valaki, vagy kénytelen vagy a volt pároddal a szakítás ellenére is egy fedél alatt lakni, ameddig nincs vevő, mert egyikőtöknek sincs hova mennie pénz nélkül?
2021. nov. 8. 17:51
25/40 anonim válasza:
Ez felelossegvallalas kerdese. Mi valtunk es ezert kerult eladasra a lakas. Az uj parommal veszunk masikat. Okozott atmeneti problemat persze, de felnott vagyok megoldottam. Tovabbmegyek. Ha visszamehetnek az idoben, pont ugyanigy csinalnam.
2021. nov. 8. 17:56
26/40 anonim válasza:
"hitel törlesztésére nem mondhatod azt, hogy most pár hónapig nem tenném, mert nincs miből"
Hat mondjuk pont de, kommunikálni kell a bankkal, szinte mindegyiknél van lehetőség, ha átmeneti fizetési gond adódik. Futamidő hosszabbítás, átmenetileg csökkentett részlet összeg... Stb. Alberletnél ez pont nincs. Igazából az élet majd eldönti, de simán jó esély van rá, hogy akkor is jól jönnek ki belőle, ha szakítás lesz a vége. Az ingatlan értéke tuti nőni fog, ha eladásra kerül, akkor is simán fedezi a hitelt/csokot. Max null szaldóval szállnak ki. A törlesztőjük meg addig tuti kevesebb, mint a mostani albérlet árak.
2021. nov. 8. 17:59
27/40 A kérdező kommentje:
Arra ki sem tértem, hogy valószínűsítem nem az említett korosztályba tartoztok. Elvégre egy 26-29 éves párnak nincs 25 millió Ft tartaléka, sőt legtöbbször ennek tizede sem. Honnan tudod, hogy mi lesz 4 év vagy bármennyi év múlva az ingatlanpiacon, lehet, hogy addigra meredeken zuhanni fognak az árak, és pont, hogy bukni fogtok rajta egy esetleges eladás esetén. Ilyen alapon azt is írhatnád, hogy miért nem mindenki 2008 utáni pár évben vett ingatlant, annak az eladásával valóban nagyot lehet most kaszálni, de ezt senki nem tudta előre több, mint 10 éve, hogy mi is lesz.
2021. nov. 8. 18:02
28/40 anonim válasza:
Az a gond hogy hihetelen magasra ugrottak az igények. Mindenkinek új lakás kell, szuper konyhával. Sokan pedig ezt nem tehetik meg. Most aláír három gyereket de abba nem gondol bele hogy a hitel mellett fel fogja e tudni nevelni a három gyereket normálisan? Igazából nem is érdekli.
2021. nov. 8. 18:05
29/40 anonim válasza:
Most van egy konkrét ismerősöd és próbálod meggyőzni vagy mi a kérdés célja? Úgysem hallgat rád. Mások életén pörögni meg csak téged mérgez meg.
2021. nov. 8. 18:06
30/40 anonim válasza:
Én azt a jelenséget nem tartom normálisnak, hogy ezen az oldalon, ebben a kategóriában bizonyos személyek állandóan más emberek életével vannak elfoglalva. Olyan dolgokon rugóznak meg hőbörögnek, tesznek fel kérdéseket róla, amihez semmi közük (ki kivel jön össze, szexel, házasodik, hány gyereket vállal a semmire, felveszi a csokot vagy sem, hülye-e ez vagy az a nő vagy férfi aki ezt meg azt csinálja).
Mindenki úgy éli és rontja el az életét ahogy akarja, és ahogy tudja. A hőbörgéstől semmi se fog megváltozni. Ezentúl is felveszi a csokot az aki akarja. Ezentúl is azzal lesz mindenki akit ő választ.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!