Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normálisnak tartjátok ezt a jelenséget, vagy csak én
tartom nettó felelőtlenségnek? (26-29 éves korosztály)
Figyelt kérdés
Megismerkednek egy pasival, látják, hogy mennyi ismerősüknek született mostanában babájuk, így ők is szeretnének minél hamarabb, akár fél (!!) éves kapcsolatban is. Akkor is, ha rossz a kapcsolatuk, azt hiszik, hogy egy gyerektől megjavul. Majd rájönnek időközben, hogy lakni is kellene valahol, ami nem albérlet vagy szülőkkel közös lakás, így bevállalnak előre látatlanban 3 gyereket, hogy fel tudják venni a CSOK-ot, mellé felvesznek 20-25 évre havi 150-200 000 Ft-os törlesztőre hitelt, így megvan a saját tulajdonú lakás is. Nem savanyú a szőlő, egyáltalán nem vagyok irigy rájuk, sőt nagyon felelőtlennek tartom mindezt. Nő vagyok, az említett korosztályból, számos ilyen példát láttam az ismerősi körömben az utóbbi időben.
de ki mondta, hogy kötelező lakásban lakni, amikor ott a híd, senki nem fog rád fegyvert 🤷♂️
2021. nov. 8. 16:49
12/40 anonim válasza:
hat eleg proli korokben mozogsz akkor, en max 1-2 ilyen part ismerek vagy meg annyit se. ez csak alacsonyabban kepzett, ostoba emberek koreben meno, egyebkent meg tokre nem erdekel, majd beszopjak ugyis, akik csak ezert csinaltak gyereket, elobb-utobb kibukik a dolog.
2021. nov. 8. 16:49
13/40 anonim válasza:
Legtöbb ember nem készpénzért vesz lakást hanem hitelre
Lehet a neve most épp csok vagy mok vagy OTP hitel vagy akármi, úgyis hitelre lenne szükség!!!!!!!
2021. nov. 8. 16:51
14/40 A kérdező kommentje:
Diplomás, értelmes emberekről van szó, egyáltalán nem mozgok deklasszálódott közegben. Utolsó, nézz utána, hogy mi a hitel és a CSOK közötti különbség, utána szerintem meg fogod érteni, hogy mi is a problémám.
2021. nov. 8. 16:56
15/40 anonim válasza:
14 Tisztában vagyok vele, ha nem jön össze a 3 gyerek mondjuk max vissza fizetik …. Több ilyet is tudok.
2021. nov. 8. 16:58
16/40 A kérdező kommentje:
Szerinted egy alapból rossz anyagi körülmények között élő párnak, akiknek minden hónapban fizetnie kell a hitel törlesztőrészletét, illetve a gyermekeik kapcsán felmerülő költségeket, rezsit, enniük is kell, hogy csak az elengedhetetlen kiadásokat említsem, ugyan miből tudnák visszafizetni? Inkább bevállalják a 3.gyereket is, hogy erre ne kerüljön sor, akkor is, ha anyuka otthon marad a másik 2-vel, és mar idegileg teljesen ki van készülve. Abba persze nem gondolnak bele, hogy egy gyereket 18 éves koráig felnevelni, ellátni sem pár Ft, hanem milliók.
2021. nov. 8. 17:02
17/40 A kérdező kommentje:
Ameddig anyuka otthon van vagy szeremcsésebb esetben részmunkaidőben dolgozik, addig csak töredékét kapja a korábbi fizetésének, tehát apukára hárul a feladat, hogy eltartsa a családot. Apuka kénytelen pluszmunkát vagy túlórákat bevállalni, hullafáradtan hazaesik a munkából, otthon azt tapasztalja, hogy a gyerekek sírnak, kiabálnak, bizony foglalkozni is kellene velük, közben anyuka is ráförmed, hogy segítsen már többet a házimunkában. Csodálkoztok, hogy ennyi válás van?
2021. nov. 8. 17:05
18/40 anonim válasza:
Nekem van több ilyen ismerősöm is.
Leginkább a kapuzárási pánik hozta ki belőlük.
Látom a veszèlyeket de nem tudok velük mit csinálni , csak szurkolok hogy mègis minden a legjobban alakuljon , mert ész + érvekkel nem lehet rájuk hatni
2021. nov. 8. 17:09
19/40 anonim válasza:
Kedves kérdező akkor szerinted mi lenne a jó?
Albizni évekig és fizetni a semmit ,tulaj zsebet tömni? Albi mellett ugyanúgy nehéz spórolni mint a hitel fizetése mellett. Nekem konkrétan az albi díj több lett Volna ( így a városi atlag) mint a törlesztő.
És albi díj nem 10 évre szól…. Hanem amíg élsz.
2021. nov. 8. 17:11
20/40 anonim válasza:
Ez ugyanúgy megtörténhet egy albérletben is, ami havonta biztos bukás anyagilag. Most akkor senki ne vállaljon gyereket, akinek nincs saját ingatlanja? Hamar kipusztulnánk. CSOK előtt is bőven megvolt ez a jelenség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!