Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lépjek túl rajta? Én rontottam el?
Sziasztok! 23 éves vagyok, és most vagyok túl az első kapcsolatomon, amely kapcsolat szempontjából hivatalosan kemény 2 hétig, nem hivatalosan hónapok óta tartott. A srác 21 éves, és ráadásul a kollégám.
Long story short, én egészen idáig tartogattam magamat valakinek, aki érdemes arra, hogy neki adjam a szüzességemet is.
Egy évig voltunk nagyon jó barátok, s inkább ezt az egy évet gyászolom, mint a kapcsolatunkat - valahogy mégis meghalt bennem valami.
Április óta érzett többet, el is hívott randizni, júliusban elmentem vele. A negyedik randin össze is jöttünk, rá másfél hétre elmentünk nyaralni egy hétvégére, ahol 48 óra leforgása alatt rájöttem, a munkán és szexen kívül közös nincs bennünk. Azt kellett hallgatnom végig, hogy a haverjaival miként, hogyan rúgott be, hogy mennyire királyak a haverjai. Telefonon is többet beszélt velük, sőt, a haverja hívta telefonon, és mellettem faggatta exemet, hogy megvoltam-e neki... Amikor én asszertívan próbáltam erről beszélni vele, akkor meg az volt a reakció, hogy mindent túlgondolok, mindent magamra veszek, holott csak beszélgetni szerettem volna erről.
Tudniillik, pánikbeteg vagyok, és nekem az érzelmi visszacsatolás, támasz borzasztóan fontos a mindennapokban is. Valahogy mégis, Ő nem volt partner abban, hogy visszacsatoljon. Amikor elvette a szüzességemet, akkor meg olyat kérdezett, "Neked mennyi idő kell? Mert a haveromnak 20 perc alatt kétszer van meg a csaja"...
Vasárnap hazaértünk, megköszöntem a két napot, nem válaszolt. Másnap írta, hogy szeret, én pedig leírtam, szerintem nem illünk össze - én igyekeztem hozzá simulékony lenni. Végül kibukott belőle, zavarja, hogy megkértem, ne mindennap igyon a haverjaival, hanem minden második nap, mert Édesapám alkoholista, és a férfi, akit szeretek, legyen rám kicsit tekintettel, ezzel is mutatva, hogy szeret... Az is bántotta, hogy másfél hét után nem állt rá a számra a Szeretlek szó úgy, hogy 23 évig egyedül voltam, és minden élethelyzetet egyedül éltem meg. Nem volt hajlandó megbeszélni a problémát, még azt is támadásnak vélte, ha megkérdeztem, hány óra van. Elmondása szerint ő már túl van rajtam, és nem kell sok érzelmi intelligencia ahhoz, hogy én is túl legyek rajta. Megőrülök. Mindennap sírok, nagyon hiányzik, és nem tudom, mit tettem, hol rontottam el, hogy ide kötöttünk ki. Elrontottuk a barátságunkat, pedig én esélyt adtam ennek az egésznek. Mit tegyek? Hogyan lehetnék túl rajta önmarcangoláson kívül? A mentális egészségem is rohamosan megromlott, mióta ez történt...

16:27
Én már úgy érzem, kicsit belehalt a lelkem. Gyomorral sem bírom már nézni, pedig home office-ban vagyunk. Egyetemista vagyok, a tanulmányaim így megtorpantak... Egyedül annyi szerencsém van, hogy csodálatos és türelmes barátaim vannak, akik csak a jót akarják Nekem, és bármikor készen állnak velem erről beszélni, újra és újra.
Valahol Én is elsiklottam ebben...

Szerintem nem rontottál el semmit. Van olyan hogy valaki (srác) 21 évesen éretlen, nem olyan fejlett ez EQ-ja.
A gond az, hogy együtt dolgoztok, nehéz lesz elkerülni.
Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot az #5-el, ő leírta, hogy ugyanígy járt mint te csak ő az ellenkező nemmel!
Hátha tudtok egymásnak segíteni!
A srác meg nem érdemel annyit, hogy te beteg legyél miatta!

Én is ugyan ezt érzem. Meghalt bennem valami, pedig nem az első kapcsolatom. Nem is volt ez igazi kapcsolat, inkább ilyen kimondatlan valami. Nekem nincsenek barátaim, munkában kötöttem le magamat.
Kilátástalannak érzem a társkeresést. Rengeteget dolgozok, kevés fiatal vagy velem egykorú lány van a területen, online nem tudom, hogy kezdeményezzek (élőben nincs ezzel probléma). Szeretnék egy társat magamnak, de úgy érzem engem szerelemből szeretni nem fog már senki. De az örök igazság az, hogy akkor fog megjelenni valaki az életedben, amikor nem görcsölsz ezen az egészen és nem számítasz rá :) Te fiatal lány vagy, biztos lesz valaki aki ezt a fszt elfeledteti veled :) Remélem én is találok egy ilyen nőt.

16:39
Mégis szerinte az én érzelmi intelligenciám kevés, és meg sem tudom ugrani, hisz nem tudom Őt elengedni...
Egyszerűen hatalmas kudarcnak élem meg, hogy első kapcsolatom, első szex, a bizalmamba engedtem, és valahogy mégsem sikerült... valóban erős volt az üzenet, amit küldtem Neki, de önmagamból kiindulva úgy gondoltam, kompromisszumot kötöttem volna a párommal, hisz én is komfortosan szeretném érezni magamat a kapcsolatban.
Éreztem ennek az előjelét, de mégis szerettem volna ennek az egésznek egy esélyt adni, mert úgy gondoltam, megérte.
Az már biztos, hogy Én jobban szerettem őt, hisz sütöttem Neki, Anyukám is sütött Neki, elhalmoztam ajándékokkal... nyilvánosan csak a kezemet fogta meg, puszit néha-néha adott... ölelni sem ölelt meg nyilvánosan, mintha fel sem vállalt volna... Tudom mélyen magamban, hogy jobb, hogy ez mind most derült ki, és nem újabb 1 év múlva, de akkor is...

Ne haragudj, nekem nem tiszta a sztori. Júliusban mentél el vele randizni, a negyedik randin jöttetek össze, majd másfél hét után elmentetek két napra kikapcsolódni. Ez cirka két hét, ha jól számolom. És most úgy csinálsz, mintha valami több éves komoly kapcsolatod dőlt volna dugába. Hát nagyon nem, összekeveredtél egy 21 éves h.lyegyerekkel, akivel ne haragudj, nem hiszem el, hogy annyira jóban voltatok, hogy nem tűnt fel, hogy a haverjai meg a pia az élete (szóval egyetértek az elsővel).
Tanúlság: nem fogod megváltoztatni se őt, se a következő ilyet. Hidd el, tapasztalat.
Amit még nem értek, hogy "másnap írta, hogy szeret, én pedig leírtam, szerintem nem illünk össze", majd: "Én nem szakítani akartam Vele, hanem megbeszélni a gondokat, ha kell, kompromisszumot kötni". Ne haragudj, ha én azt mondom egy srácnak, hogy szeretlek, mire ő, hogy szerintem nem illünk össze, az szerinted mit jelent? Mert nyilvánvalóan azt, hogy szép volt, jó volt, de ennyi volt. Segítek: ha valakivel nem illesz össze, akkor ne akard megbeszélni a dolgokat vagy kompromisszumot kötni, miben? Abban, hogy nem passzoltok? End of story. Egy esetet tudok elképzelni, mikor ezt meg kell beszélni, ha beláttad, hogy kapcsolatban nem működnétek, de nem akarod elveszíteni mint havert.
"Én írtam Neki részegen, Én könyörögtem sírva, Én könyörögtem, hogy találkozzunk, és beszéljük meg." Na ez nagyon gáz. Hagyd a francba, full túráztat. Lehet szenvedni "némán" is, anélkül, hogy teljesen lealáznád magad. Mit akarsz elérni így? Maximum a lábtörlője lehetsz. Beszéld meg a barátaiddal, hogy mit érzel, sírd ki magad a vállukon és lapozz. 23 éves vagy, hagyjuk már.
17:20
Elnézést, én fogalmaztam rosszul, mert annyi minden kavarog a fejemben.
Mint említettem, Én nem feltétlen ezt a nagy 2 hetes kapcsolatot gyászolom, hanem az elmúlt egy évet. Mert ámbár igen, a haverjai és a pia volt az első neki, volt jó oldala is, amibe Én beleszerettem, a negatív oldalát pedig naivan félretettem. Idomultam hozzá, próbáltam csiszolódni - megkértem, hogy vezessen, mert nekem ez az első kapcsolat.
Én tudom nagyon jól - és amúgy egyet is értek a Te soraiddal -, hogy van, amit Én b.sztam el ebben, és ezt próbáltam jóvá tenni. Elnézést kértem Tőle az erős üzenetért, mert ámbár azt írtam, nem illünk össze, Én nem olyan jelentéssel próbáltam közölni felé, hogy szakítsunk. Próbáltam megoldást javasolni, több programot... de már korábban kitűnt, hogy az általam javasolt programok unalmasak voltak Neki, unta magát, és a nap végén mindhárom randi végén a kocsmában kötöttünk ki.
De nem felejtem el ugyanakkor azt sem, hogy eljött értem kocsival, velem szeretett volna lenni... hiányzott a lelki része a dolognak, mert mint említettem, 1 éve ismertem már, napi szinten beszéltünk, és mégis elérhetetlen volt számomra... Van baj nálam is, de nem hiszem, hogy ezt érdemeltem volna...

#14 vagyok: Sajnos egy hülyének adtad a szüzességedet. Ez van, visszacsinálni már nem lehet. Tudom, hogy egy nőnek mást jelent az első szex, nőként megértelek. Ezért írtam, hogy hiába is próbálod elmagyarázni a volt pasidnak ezt, ő férfiből van, másként jár az agya.
Ezen az egészen csak az idő segíthet. Erre szokták mondani, hogy idővel kihevered!
Ahogy a #18 is írta, ne alázkodj meg, ne fuss utána, legyen benned tartás! Tudom, hogy most nagyon nehéz, de a barátaid majd csak segítenek elterelni a figyelmedet.
Javaslom, hogy olvass hasonló témájú pszichológiai könyveket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!