Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Nem éltem még ki magam
Eléggé cringe de 4 hónapja megkértek a kezem, igent mondtam. De nem éltem még ki magam. Ő a masodik pasim eddig. De előtte kavartam egy másik fiúval aki még mindig szeret. De ugy érzem hogy még élni akarok de megbántani sem akarom. Mit tegyek? Segitsetek plsss
19/L
#13 eljegyzésről beszélünk, nem esküvőről és nem lefialásról. Nekem 22 évesen kérték meg a kezem. 26 évesen házasodtunk csak össze, és soha nem akar egyikünk sem gyereket.
Az eljegyzés kedves gesztus és nagy lépés. De papíron még nem jelent semmit. Csak az ígéret előszele. Tarthat évekig is.
Szóval erre alapozva: kérdező, ne ess kétségbe. Nem az oltár előtt mondtál igent. Ha most jó vele és tudsz hozzá hűséges lenni, örülj, hogy megkérte a kezed. Mire házasok lennétek, még sok dolog változhat. Csak azért, mert eljegyzett, ne menekülj el ha jó vele. Megbeszéletitek, hogy a többivel lassan akarsz haladni, mert nem akarsz úgy házasodni, hogy utána meg elválsz. Aztán ha később bejön az, amit most éreztél, legfeljebb visszaadod a gyűrűt és szétmentek, mintha szakítottatok volna. Ha meg addig rájössz, hogy mégis jó vele, akkor meg hajrá. :)
Az emberből furcsa gondolatokat hoz ki egy eljegyzés, előttem is lepergett az életem. Kiélni nem akartam magam, de én is elbizonyodtam, hogy jó lesz - e a párommal összekötni magam teljesen és nem járok-e úgy majd, mint a szüleim. Csak akkor házasodtam vele össze, mikor már elmúltak ezek a dolgok és tudtam várni a nagy napot.
De a vőlegènyed és a bulizás miért zárják ki egymást?
Figyu, én is 17 voltam, amikor megismertem a férjemet. De éltünk. Méghozzá együtt. Soha nem akadályoztuk egymást abban, hogy a másik a barátaival foglalkozzon. Nyelvvizsgáztam, főiskolát végeztem, éjszakai műszakban dolgoztam a párom mellett. Már bőven házasok voltunk, amikor éjszakákat táncoltunk át. Sőt, 2 gyerekünk is volt már, amikor fesztiválra mentünk. A párkapcsolatodnak nem volna szabad akadályoznia abban, hogy élj. Épp ellenkezőleg. Éppenhogy ki kellene teljesedned, ragyognod kellene, inspirálni kellene egymást. Ha a Te kapcsolatod nem ilyen, akkor teljesen jogosan nem akarod elkötelezni magad.
#17 igen, ezt én sem értettem. Mivel mérnöknek tanultam, szinte csak férfi barátaim, ismerőseim vannak. 1-2 lány, akikkel távolabbi barátok vagyunk meg az említett srácok épp aktuális barátnői. És őket úgy ismertem meg, hogy már vőlegényem volt nekem is, azóta is jóban vannak vele is, sőt, ők szoktak egymással kockulni is külön, stb.
A bulizás is olyan, hogy okkal nem akarunk gyereket. Nagyon sokat utazgatunk, bulizunk, barátokkal és párosban is, ugyanúgy élünk, mintha járnánk, csak volt egy eljegyzés egy esküvő és felesben vettünk azóta egy házat. :)
Attól, hogy valakivel összeházasodsz, nem lesz más az életed. Ez a szomorúnak mondott igazság, amire azt mondják, hogy a papír nem menti meg a rossz kapcsolatot. De ha jó a kapcsolat, akkor semmi sem lesz rosszabb. A gyerek már más téma, azt elismerem, hogy mindent felforgat. Okkal nem is vonz, én is sajnálom a pörgős, laza életemet, amit a férjemmel élek. Nem akarok 10-kor tentizni menni és lemondani bulikról, sportról, élményekről. Ez tök érthető.
De ha az élni akarok nálad nem azt jelenti, hogy más fiúkkal is szeretnél lenni és még szexelni akarsz mással meg randizgatni, akkor minden működik együtt. Az egyetemtől a világjáráson át a karrierig meg a bulikig.
19-es Okafogyott a kérdés! A jegyesed nyilván érdektelen, nem beszélve a fiúról, akit nem érdekelsz. A levegő csak nálad forr.
Kezdj új életet nélkülük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!