Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted az internet könnyítette vagy nehezítette a párkeresést?
Én azt mondanám, hogy megnehezítette. A rengeteg lehetőség illúziója csak belekényelmesít az egyedüllétbe és az elszigeteltségbe.
A kapcsolatok legfőbb elrontója az egész napos semmiről sem szóló chatelés, telefon nyomkodás.
Mindig egy task vagyok valaki multitaskingjában. Ez nem történhetne meg internet nélkül. Nekem bántó, megalázó, kiábrándító ha valaki mást akar csinálni, miközben állítólag velem beszél.
Nehéz erre válaszolni, mert amikor én már olyan 16-17 éves voltam, bőven volt internet.
Most sok a lehetőség, de így talán jelentéktelenné válik maga az ember. Pl. kevesebb energiát fektetsz vele, hogy kiismerj egy embert, ha helyette még aznap rád ír 3 másik, akik valamiért jobb partinak tűnnek.
Illetve a netes társkeresés személytelen. Én nem is vagyok fent társkeresőn, de már így is megtörtént, hogy rám írt valaki, beszélgettünk, és egy nap beszélgetés után szerelmet vallott... Nagyon nem volt hiteles.
A keresést könnyítette, a találás emberfüggő.
A nőknek minden téren könnyebb lett a terep. A tinder még egy átlagos nő számára is kb. egy egyszerű katalógusból való pasiválasztás.
A férfiaknál változóbb a helyzet. Egy jó pasi minden hétre találhat más nőt a neten, akármire. Egy átlagos pasinak viszont pont ezért sokkal nehezebb lett.
Amúgy mik ezek a kiakadások, ha a pasik lemerik írni, hogy nekik nehezebb lett, a nőknek meg könnyebb?
Pl. leírta az egyik válaszoló, hogy emelkedtek a nők elvárásai és lepontozták. Visszaírta egy másik válaszoló, hogy: de mér', a férfiaknak nincsenek elvárásai? És felpontozták...
Hol írta az első hozzászóló, hogy a férfiaknak ne lennének elvárásai? Sehol. Ez kb. olyan szintű reakció volt, mint a "mér', a gyurcsány jobb vót'?".
Aztán egy másik válaszoló leírta, hogy régen közvetlenebbek voltak a nők. Ezt is egy csomó embertől hallani, valószínűleg nem csak úgy kitalálták maguknak az emberkék.
Mikor még nem volt annyira felkapott a facebook, és volt még MSN akkor könnyebb volt. Illetve nem volt mindenki zsebébe az internet. Volt egy idő amit számítógép előtt erre szántál, közbe az időd többi részét az offline térbe életed. Most meg, Facebook felváltotta az MSN-t és egyből mindent tudni akarnak rólad, ha nem olyan a profilod lapát, ha nincs képed meg nem túl gyakori a vezetékneved lapát. Nincs kitöltve az adatlapod lapát. Ismerősökkel való kapcsolattartásra használom, nem arra hogy mutogassam, a mű életem, ahol csak a képeken vagyok boldog...
Esetleg kifogsz valami nárcisztikus illetőt, illetőt aki azon behisztizik, hogy nem írsz vissza pedig elérhető vagy. Aztán telefonon is hívogat, meg sms-el bombáz. Már inkább elengedem, ezt a dolgot..
Tinder és társairól ne is beszéljünk! Ismerkedésre szerintem egyre alkalmatlanabb az internet.
15
Én írtam ezt a választ!
És pontosan azért, mert ilyen hulyeseg hagyja el a szádat, hogy nekünk Nőknek, "katalogusbol választás" van.
Holott az értékes, vonzó pasik ugyanúgy kevesen is vannak, és nem is biztos, hogy en kellek neki! Aki meg nem vonz, azzal mit kezdjek?
Is-is.
Könnyíti olyan értelemben, hogy:
- az is tud ismerkedni, akinek nincs arra ideje, hogy társkeresési szándékkal ide-oda menjen, ill. olyan a munkája, ahol nem lehet könnyen ismerkedni
- az is tud ismerkedni, aki kistelepülésen lakik, ahol kb. minden korabelit ismer, és vagy nem vonzódik az egyik a másikhoz, vagy már próbálták, és nem jött be
- az is tud ismerkedni, aki introvertált és nem ismerkedik könnyen személyesen
- olyan emberrel is tud ismerkedni az ember, akivel élőben nem találkoztak volna
Nehezíti olyan értelemben, hogy:
- online sokkal több mindenről lehet kamuzni az adatlapon, mint élőben... nyilván élőben is lehet hazudni instant lebukás nélkül arról, hány éves vagy, hol dolgozol (ha egyáltalán), komolyat akarsz-e stb... de legalább arról nem, hogy hány centi vagy meg milyen az arcod... vagy pl. korról sem lehet olyan nagyot kamuzni
- torzítja a képet az, hogy rengeteg pasas asszonyka mellé keres mellékest meg egy dugás reményében bárkit, aki nőnemű, jobbra húz vagy ír neki, ezért az átlagos vagy picit átlag alatti nők egy része is extra kívánatosnak, kiváltságosnak érzik magát, és csak a top pasiknak ír vissza
- a kisugárzás nem látszik, ezért az egész egy húspiac - aki nem fotogén, az gyakran csak szerkesztett képpel tud sikert elérni
- élőben egyértelműbb gyakran a visszautasítás
#17: Pedig katalógusból választás van. Pont ugyanannyi értékes és vonzó pasi van, mint nő. Ja, hogy ehhez már nyújtani is kell valamit? Az más kérdés.
Mészáros Lőrinc sem veheti meg a világ összes villáját, de valamiért mégsem érzi senki úgy, hogy van miért panaszkodnia. Ha nőként addig nyújtózkodsz, míg a takaród ér, simán találhatsz társat és tényleg katalógus szintjén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!