Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzek így iránta?
Van egy illető, akivel kapcsolatban különös érzéseim vannak. Amúgy hosszú évek óta ismerem. Régen csak kedveltem, szimpatikus volt, segítőkész volt velem, szívesen beszélgettem vele és ennyi. Pár hónapja közelebb kerültem hozzá, de úgy értem, hogy barátilag. Nagyon sokat segített nekem egy borzasztó nehéz időszakomban és én rájöttem, hogy nagyon értékes személy és egy idő után ő lett az, akiben mindenkinél jobban megbíztam. Neki olyat is elmondtam, amit senki másnak, ő minden jó és rossz tulajdonságomat megismerte, bármi problémám volt, neki elmondhattam. Közben jó irányba változtatta meg a személyiségem mert sok mindennel kapcsolatban felnyitotta a szemem és igyekeztem átvenni az ő jó tulajdonságait. Egyre fontosabb lett nekem. Ez eddig így nem hangzik rosszul, jobb barátot nem is kívánhatnék, de egy ideje már részemről egyéb érzések is vannak. Ez nem olyan egyszerű, mindjárt leírom. Szóval az a helyzet, hogy beleszerettem, de közben amúgy barátként is tekintek rá. Az a nagyon érdekes és ami megnehezíti a helyzetet, hogy gyakran tudok rá csak barátként gondolni, minden erőltetés nélkül, ha beszélek vele akkor teljesen nyugodt és normális vagyok, átlagos gondolataim vannak róla. Máskor meg (általában mikor éppen nem beszélek vele szóval egyedül vagyok) hirtelen szerelmesnek érzem magam, szerelmes érzéseim vannak iránta, gyakran szexuális vágyat is érzek (mármint iránta). Ezek mostanában váltják egymást, de azért nem naponta. Az a különös, hogy mikor napközben vagy estefele gondolok rá, akkor barátként gondolok rá, de a szerelmet és a szexuális vágyat meg főleg akkor érzem iránta miután felébredek. Van, hogy ez az első gondolatom olyankor. Nem értem, hogy ez miért van.
A szerelem nélküli szeretet fejlődött át bennem szerelemmé. Valójában nem is csak baráti érzéseim voltak eleinte hanem még attól is több. Hálás is voltam neki, amiért annyi mindenen átsegített és jobban számíthattam rá mint bármi másra. Egyszer még az életemet is megmentette, ez persze tovább fokozta a szeretetemet iránta.
Miért váltják nálam egymást a baráti és a szerelmi érzések? Melyik az igazi? Mindkettő?
Egy kicsit pontosítanék a magyarázatomon. Gyakran tényleg az van, hogy estefele nem érzek szerelmet/testi vágyat iránta, reggel meg sokkal gyakrabban, de azért ez nem ilyen egyszerű. Vannak napok, amikor barátként tudok hozzá viszonyulni, úgy is érzem, más napokon meg szerelmet érzek, ha nem is olyan erősen.
Még sosem volt velem ilyen, nem is értem mi ez.
Több mint barátság, kevesebb mint szerelem. Magyarán kezdetleges szerelem. Volt ilyenben tapasztalatom. Később már szerelem lett belőle.
Kérdés, hogy te mit kezdesz ezzel az egészel kapcsolatban, hogy mit akarsz tőle és, hogy ő mit szeretne tőled?
Szerintem érdemes ezt megpróbálni. Barátságból alakulnak ki a legjobb szerelmek. Hajrá :)
Rajta kívül egy van barátom, ő lány. Korábban volt más is (szintén lány), de vele sajnos tönkrement a barátságom, nem miattam.
Én 24 éves vagyok, ő 33, de szerintem nem is ez számít. Sajnos ő nem úgy érez irántam. :( A barátságát amúgy nem akarom elveszíteni, mert tőle jobbat sosem találnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!