Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan ember aki úgy szerelmes, hogy közben nem féltékeny?
Ha olyan emberrel vagy együtt, akiben teljesen meg tudsz bízni, akkor nem leszel féltékeny, ha külön megy el bulizni, vagy akármilyen helyzetben. Én és a barátnőm nem műveljük ezt a féltékenykedés dolgot, és iszonyatosan szerelmesek vagyunk egymásba.
Vagy arra gondolsz, hogy valakit egy másodpercre sem környékez meg semmilyen szintű ilyen érzés?
Mert az más. Pl. van egy baráti társaságom, ahova a barátnőm is bekerült ugye, és van egy lány, akivel nagyon jóba vagyok - egyik legjobb barátom. És ő megölelt a múltkor egyszer az este folyamán. Beszélgettünk később barátnőmmel, és faggatóztam, hogy tényleg sose semmi féltékenységet nem érez? És mondta, hogy akkor az a hirtelen jött ölelés a lány baráttól keltett benne kb 0.2 másodpercig valami olyasmi érzést, de persze azonnal el is múlt, mivel tudja mi a helyzet.
Na az ilyen "egészséges" féltékenységet se érzi valaki, erre gondoltál esetleg?
Az egyik kapcsolatomban azért nem voltam az, mert nem voltam az. Volt ahol szerelmes voltam, de nem voltunk együtt sokáig, okot nem adott rá. Volt ahol sokáig együtt voltunk. Szerelmes voltam, nem voltam féltékeny. Többekkel pedig csak azután, hogy okot adtak rá. :/
29/N
Igazi szerelem csak akkor létezik szerintem ha teljes a bizalom. Ehhez megfelelő önértékelés és önismeret kell, a féltékenység soha nem volt és soha nem is lesz a szerelem jele, az csak az ember saját lelki nyomorát tükrözi. Számomra egyértelmű, hogy ha szeretek valakit, akkor bízom benne, nem tekintem ellenségként, nem mászok bele az autonómiájába, nem ellenőrizgetem. Vállalom a sérülékenységem, csak így lehet ezt csinálni, másképp semmi értelme.
Tovább megyek, én konkrétan nem hiszek egy "féltékeny típusú" ember őszinte szeretetében, szerintem túl sérült hozzá, túlságosan csak saját magát szereti és a saját kis egóját védi mindenáron. Akinek annyi önismerete sincs, hogy rendberakja az önértékelési problémáit annak nem lehet bízni az érzelmeiben.
Aki féltékeny, az a birtoklási vágya miatt az.
Hahó, gondoljunk már bele, mi is ez a féltékenység? Félelem attól, hogy elhagynak. Ha el akarnak bármi ok miatt, akkor (már ha lehet persze), az okokat kell vizsgálni. Tiltásnak, ellenőrizgetésnek semmilyen szinten nincs értelme. Én soha nem voltam féltékeny, ha nem kellek valakinek, akkor ez van, hiába megy a hiszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!