Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenki hàzasodik , meg gyereket szül ismertsègi körömben, ez csak nekem frusztràló ?
Az én környezetemben is ez van. Az utóbbi időben 9 ismerősömnek (talán nem hagytam ki senkit) született gyereke (ők volt osztálytársak vagy egyetemi szaktársaim) és azt össze sem tudom számolni, hogy hányan házasodtak össze…. rengetegen. Hétről hétre megkérik valakinek a kezét kb. Úgyhogy a közösségi médiában mást sem látok, baráti találkozókon mást sem hallok, hogy ennek kérték meg a kezét, az házasodik, annak gyereke született gyereke stb.
Én a magam részéről nem irigykedek rájuk, mert én még abszolút nem vágyok ilyesmire. Viszont az igenis rosszul esik és emiatt frusztrál a dolog, hogy sokan kvázi hülye kisgyerekként kezelnek, amiért nem vagyok házas, nincsen gyerekem stb. és majd megtudom, nehogy azt higgyem, bezzeg az XY, bezzeg én…. Ezt így idősebb rokonoktól, ismerősöktől és a szóban forgó pároktól, anyáktól is megkapom. A házas, gyerekes ismerősökkel mind megszakadt a kapcsolat, még azokkal is, akikkel amúgy előtte jóban voltunk, beszéltünk, találkoztunk. Most már nincsen rám igényük, mert ők nagybetűs családanyák stb.
22/L
#14 olyan nő nincs, akit nem akarnak megfektetni.
Be hát... aki fél év után házasodni akar, meg gyereket stb., annak nem bejött az élet, hanem szimplán idióta. Az ilyenek nagyon kis része lesz valójában boldog és elégedett az életével...
Szerinted fél-egy év alatt meg lehet ismerni valakit annyira, hogy összekösd vele az életed és gyereket vállaljatok? Megsúgom, nem, nem lehet... De ilyenkor még jellemzően ott a köd, ezért születnek az idiótábbnál idiótább döntések, majd jönnek a válások, veszekedések, félredugások...
A vége pedig az lesz, hogy szépen kinevelődik még egy lelki nyomorék generáció és csúszunk tovább a lejtőn, pedig a rendszerváltáskori/utáni generációknál már lehetett tapasztalni egy minimális javulást ilyen téren. "Szerencsére" ennek gyorsan véget is vetettek.
Én is ezt látom a facebookon, én is 29 éves vagyok, így nyilván az összes sulis, gyermekkori barát, ismerős abban a korban van, hogy ez aktuális.
Bár furcsának találom, hogy rövid idő után házasodnak + gyerek, főleg, hogy én már házas vagyok, gyerekem is van és el sem tudtam volna képzelni, hogy ez 1-2 év után bekövetkezzen a férjemmel, pedig nagyon jó a házasságunk azóta is.
Sokaknál a babaváró is megemelte a vállalkozási kedvet...
Ha van kedved, olvasd el Almási Kitti: irigység, féltékenység, kibeszeles c könyvét.
Nemrég olvastam, mert - bár más területen (anyagiak) frusztrált engem is mások sikere.
Engem is eléggé lehangolt. Csináltam egy másik facebookot, ahova csak a közeli barátaimat, családtagokat vettem fel, kb 2 évig használtam.
Addig rendbe raktam magamat belül. Most már egyáltalán nem érint negatívan. Örülök nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!