Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Létezik, hogy egy kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik, hogy egy kapcsolat nem hűl ki az évek alatt?

Figyelt kérdés
Az elején mindkét fél ugye a jobbik oldalát mutatja, sok a szex, csók, összebújás, a másik kedvében járás. Van olyan, hogy ez a tűz megmarad 2-3 év elteltével is, vagy ez egy íratlan "törvény" hogy ellaposodik a dolog?
2021. ápr. 16. 00:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én párkapcsolatom lassan 5 éve tart, és azt tudom mondani, hogy most érkeztünk el arra a pontra, hogy jobban kijövünk mint az első egy évben bármikor is.

Mégjobban szeretem a párom,mint eddig bármikor.

Szerintem nem szabályszerűség az, hogy x év után biztosan ki fog égni egy kapcsolat. Mi, mint a legtöbb pár ennyi idő alatt nagyon sok mindenen keresztülmentünk együtt, (ami inkább megerősítette a kapcsolatot, mintsem gyengítette volna, és ezt annak tudom be, hogy mindketten a maximumot tettük bele ebbe) voltak nagy viták, de sose éreztem azt, hogy nem akarok vele lenni. 6 év van köztünk.

N

2021. ápr. 16. 00:35
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Nem törvény, hanem mellékhatás. A szerelmes, szenvedélyes időszak előbb-utóbb mindig elmúlik. De ez korántsem jelenti feltétlenül a kapcsolat végét. A felek elkezdik egymást jobban tisztelni, jobban szeretni (szeretettel) és sokkal jobban megismerik egymást, így aztán olyan kötelék szövődik kettejük között, ami sokkal erősebb a puszta szerelemnél. Egyébként van egy tudományos magyarázat is erre, hogy a szerelemért felelős hormonok (endorfin stb.) azt hiszem 4-5 év után megszűnnek termelődni a szervezetben, ha nem haragszol, most nem keresném elő a cikket, ahol olvastam. De van értelme és ha így állnának hozzá az emberek a kapcsolatokhoz, hogy tudják, hogy semmi nem tart örökké, akkor talán sokkal kevesebb szakítás, sokkal kevesebb válás és fájdalom lenne a romantikus kapcsolatok miatt. De az a baj, hogy a legjobban a saját kárán tanul az ember...
2021. ápr. 16. 00:39
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
7 éve élek párkapcsoaltban, másfél éve vagyunk házasok. Persze, ez már más egy kicsit, mint az elején, amikor kb szimbiózisban voltunk, azóta megtanultunk teret adni a másiknak. Viszont, azt elmondhatom, hogy az intimitás, az összebújás, csók, szex stb gyakorisága ugyanúgy megmaradt. A kapcsolatunk eleje nem volt egyszerű, voltak nehézségeink és mindig van valami, amit meg kell oldani, de ez csak erősít minket. A férjem még most is a tenyerén hordoz engem, mindent úgy intéz, úgy tervez hogy nekem a lehető legjobb legyen. Bármi van, első gondolata én vagyok, és ezt bizony a haverjai is megerősítették. Voltak frusztrált időszakaink mint mindenkinek, de sosem fordult meg a fejünkben hogy elengedjük egymást.
2021. ápr. 16. 00:40
 4/14 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem a partnertől függ. Ez a megszokás, szeretet, nyugdíjas kötődés egy vigasztaló "tudományos" elmélet azoknak, akik nem a megfelelő partnerrel házasodtak.

Kevesen vannak, akik eljutottak odáig önismeretben és batorságban, hogy érzelmileg éretten, szenvedély, érzelmi, és intellektuslis alapon kivalasszák az igazán hozzájuk illő partnert. Ehhez szerencse is kell persze. Ha sikerült, akkor azzal a partnerrel nem fog kihűlni meg ellaposodni semmi.

2021. ápr. 16. 07:29
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi is 7 éve vagyunk együtt a férjemmel, 4 éve házasokként. Csak a többiekkel tudok egyetérteni, nem törvényszerű, hogy ellaposodik a kapcsolat és kihuny a tűz az idő során. Már nem az a fajta lángolás van, mint az elején, amikor izgulsz azon, hogy csak nehogy meglássa az egynapos borostám és jujj, hagyma volt a gyrosomban, most mi lesz, hanem azért ennél már mélyebb a bizalom, tudjuk egymásról, hogy ha nem is a lehető legjobb formánkban vagyunk éppen, akkor is szeret a másik és kitart mellettünk. Ez egy olyan pluszt ad a kapcsolatnak (szerintem), olyanfajta nyugalmat, amire lehet építeni. A kezdeti lángolás és izgalom jó arra, hogy a felmerülő kezdeti problémákat, a kapcsolat mondhatni gyerekbetegségeit elismítsa, de később már kevés ahhoz, hogy tényleg együtt tudjatok megöregedni, ahhoz kell az, hogy tisztán láss és kicsit megnyugodj. De ez nem jelenti a kapcsolat ellaposodását, hanem csak a természetes változását. Nálunk szex, bújás, intimitás még most is van bőven, majdnem annyi, mint mikor összejöttünk, csak most már itt van egy kis 9 hónapos baba is, hogy ebbe beleszóljon :D Még így, hogy több, mint egy éve össze vagyunk zárva (férjem itthonról dolgozik, én meg ugye babázok) sem érzem egyáltalán laposnak vagy üresnek a kapcsolatot, csak azért, mert nem pont ugyanolyan, mint az elején volt. Ha valami, akkor csak jobbá teszi az idő és az összeszokás.
2021. ápr. 16. 07:35
 6/14 anonim ***** válasza:
Hozzafűzném előzőhöz, hogy az igazán jó kapcsolatokat csak jobbá teszi a karantén.
2021. ápr. 16. 07:40
 7/14 anonim ***** válasza:
21%

"Kevesen vannak, akik eljutottak odáig önismeretben és batorságban, hogy érzelmileg éretten, szenvedély, érzelmi, és intellektuslis alapon kivalasszák az igazán hozzájuk illő partnert. Ehhez szerencse is kell persze. Ha sikerült, akkor azzal a partnerrel nem fog kihűlni meg ellaposodni semmi."

Ezzel csak az a probléma, hogy az élet nem egy romantikus film, olyan nem létezik, hogy 30 év házasság után ugyanúgy, ugyanolyan szenvedéllyel és ugyanúgy az újdonság erejével hasson egy kapcsolat, mint az első hónapban. Ezt el kéne felejteni, mert ez csak a tündérmesékben, meg a hülye hollywoodi romantikus szutykokban létezik.

2021. ápr. 16. 08:37
 8/14 anonim ***** válasza:
28%
A te életedben nem létezik, az enyémben igen.
2021. ápr. 16. 08:39
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
A tiédben se létezik, ne aggódj. Csak még nem tudsz róla.
2021. ápr. 16. 08:41
 10/14 anonim ***** válasza:
35%
Szívből sajnállak.
2021. ápr. 16. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!