Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők s férfi társaim ,szerelemből nemet mondani , bölcs dolog ? Ti mit gondoltok erről ?
Tudom , furán hangzik kérdésem , de röviden : Életem nagy szerelmét , akivel komoly kapcsolatot is létesítettem,mikor szóba került a házasság , vissza utasítottam , mert úgy éreztem , hogy nem tudom megadni neki , amire szüksége van egy nőnek s nem érezhette volna igazán ( nőnek ) magát mellettem !
Itt elsősorban az anyagiakra gondolok , szegény voltam mint a templom egere , nem volt munkahelyem , nem volt autóm a lakás vagy ház , szóba sem jöhetett , tehát nem éreztem azt , hogy én készen állok a házasságra és családalapításra , valamint nem akartam tönkretenni az életét azzal , hogy őt is magammal rántom a mélybe " , ehelyett egy új lehetőséget biztosítottam számára , még ha fájdalmas is volt neki és számomra is . Volt szerelmemre egy vállalkozó talált rá és mindent megad neki , amire egy nőnek és családnak szüksége van ,biztonságot s jó létet , még mellettem csak a nyomor várt volna rá !
Én azt gondolom , ha gyáva lettem volna , akkor nem mondok nemet egy olyan házasságra , amire a szerelmem kért !
Szerettem őt és éppen ezért nem akartam , hogy egy olyan házassága legyen , ahol máról - holnapra kell szegényesen élnie velem , vagy miattam !
Most meg ha látom , szép ruhákban jár , csinos elegáns a megjelenése , bizonyára megengedheti magának , hogy szépség szalonba járjon a gyermekeinek is megvan látszólag mindenük és szerintem nincsen annál nagyobb boldogsága egy nőnek , ha tudja , hogy a gyermekei biztonságban vannak és boldogok !
Én is valahol boldog vagyok , hogy legalább az ő életét megmentettem , ha már az enyémet nem tudom !
Amikor megismertem a párom szakmunkás volt, én volt jobb anyagi helyzetbe. Mivel okos volt, és az a munkás közeg nem hozzá való, én buzdítottam, hogy váltson. A biztatatásomra kezdte el az egyetemet, most pedig már simán eltartja a két gyerekét, és feleségét. (igen nem én lettem a befutó)
Ez a mártíromság ahhoz bőven elég, hogy magad megnyugtasd, ahhoz kevés, hogy bármihez jó indok legyen.
Igen , valóban talán logikusabb reakció , ha az ember mindent megtesz a szerelméért , küzd , igyekszik megteremteni a lehető , legjobb feltételeket számára .
Viszont én képtelen lettem volna elviselni , hogy a nincstelenségben szenvedjen egy olyan szép nő , mint amilyen a volt szerelmem .
Sokszor elgondolkodtam már ezen , hogy vajon hibáztam e akkor , amikor nem vettem el őt feleségül , vagy épen akkor hibáztam e volna ,ha feleségül veszem és nyomorba döntöm az életét !?
Ezért is kértem ki itt mások véleményét is részben ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!