Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezért nem talál rá egyesekre a szerelem?
A közösségi média fejlődése ellenére a magány épp most válik világméretűvé. A felnőtt emberek körülbelül 50%-ának okoz gondot a megfelelő partner megtalálása.
Szerintem elsősorban két oka van: Ideális kapcsolat kergetése és alacsony önbecsülés.
Sajnos az illúziókat (romantikus filmek, ideális kapcsolat keresése stb.) néha össze tudja zúzni a valóság. Nincs olyan, hogy ideális kapcsolat és nincs tökéletes pár.
Önmagunk és mások megbecsülése minden kapcsolat alapja, beleértve a romantikus kapcsolatokat is. Tudnál igazán szeretni egy olyan embert, aki nem tiszteli önmagát? Az ilyen kapcsolat valószínűleg a bűntudaton fog alapulni, és nem tesz jót egyik félnek sem.
Szerintem azért szinglik ennyien, mert rájöttek hogy nem kötelező kapcsolatban élni ahhoz hogy boldog és teljes ember legyél.
Régebben egy út volt: házasság tizenévesen, különben vénlány vagy.
Manapság már nem muszáj házasság/ gyerek/ egyéb státusszimbólumok, az önmegvalósítás korát éljük.
És ahogy nincs tökéletes kapcsolat, nincs tökéletes ember se. Sokaknak van önbizalomhiánya például, ettől függetlenül nem biztos hogy alkalmatlanok egy parkapcsolatra.
"Nincs olyan, hogy ideális kapcsolat és nincs tökéletes pár."
Ennek a kijelentésnek nem sok értelme van. Mivel hogy te, kérdező, eleve nem tudhatod, hogy nekem például akár az ideális kapcsolat akár a tökéletes pár mit jelent, meg ez amúgy is minden embernél más és más.
Azt azért ne felejtsük el, hogy régen házasság nélkül nem létezhettél kb. mert mindenki bolond vénlánynak nézett és kiközösített a falu. Még régebben meg eleve nem volt lehetséges, mert a nők nem dolgozhattak.
Azt se felejtsük el, hogy mivel ekkora volt a függés, persze, hogy igyekeztek akár szar házasságban is benne maradni. Aztán az nehogy azt hidd, hogy olyan jó volt.
Most már legalább igyekszünk megvalósítani magunkat, jobban megválogatni, hogy kit akarunk. Ez nem túlideologizálás, hiszen ami nekem tökéletes, neked nem feltétlen lesz az. De attól még elérhetem és el is fogom. ;) Egyébként meg mi az ideális? Ha nekem 2 macska tartás az ideális, te meg kutyát akarsz akkor én rosszul gondolkodom? Vagy, ha nekem a barna hajúak tetszenek az is egy ideál, mert elsőbbséget élvez más hajszínekkel szemben. Ez tán gond kéne legyen? Nem hinném.
Mégis van jó pár kérdés ezen az oldalon önbizalom hiányos, sőt önmagát utáló nőktől/lányoktól-férfiaktól/fiúktól.. akiknek van párkapcsolata.
Én szeretem magam, nem kergetek illúziókat, önbizalmam is egészséges.. mégse talál a szerelem, soha nem is talált pedig már 30 múltam és aktívan keresem, de csak a lekoptatást kapok. Napi 4-5 órát jó velem beszélgetnie az ellenkező nemnek, de mikor randira hívom a kiszemeltet, akkor jön a meglepődés "jaj, én nem ezért beszélgettem veled."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!