Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi értelme a szerelemnek meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi értelme a szerelemnek meg a hűségnek?

Figyelt kérdés

Annyi olyan kérdést látok, ahol a pár szenvedő fele semmi rosszat nem követ el, szereti a párját, ápolja a kapcsolatát. A másik fél mégis hopp, szerelmes lesz másba.

Ilyenkor meg megy a biztatás, hogy hagyja el az aktuális párját.

Kérdem én, akkor mi értelme a szerelemnek? Engem 7 év után hagytak el. Bocsánat, esze ágában nem lett volna elhagyni az exemnek, ha nem jövök rá, hogy kifele kacsintgat.

Hogy "szerelmes" - e, azt nem tudom és már nem is érdekel.

De ilyen hozzáállással, amivel rengetegen vannak és felrúgják a több éves működő kapcsolatukat valami új miatt, hogy hihetnék abban, hogy valaha lesz valaki, aki majd nem hagy el? Mert szerintem ez döntés kérdése. Az exem sem volt tökéletes, de szerettem, elfogadtam, nagyon jól működtünk. A szívem - lelkem kitettem, mégsem volt elég. Soha nem hagytam volna el. Ő meg szánt szándékkal nekiállt társkeresőzni, mert "megunt".

Mert mi,, nem tudunk már újat mutatni a másiknak ".

Na, és akkor ezen az oldalon is ezt látom, hogy valaki fellángol, aztán x évente part cserél(ne). Én valami álomvilágban élek ezek szerint? Ha 1x találtam valakit, akit szeretek, tisztelek, becsülök, közös az érdeklődési körünk, tudunk együtt élni. Akkor miért hagynám el egy bizonytalanért?

Az ilyen embereket mi hajtja?

Hogy lehet így bízni bárkiben is?

Vagy ne is reméljem, hogy lesz valaki, aki hűségesen leéli mellettem az életét?

2021. jan. 2. 20:29
1 2
 11/14 Alessandro10 ***** válasza:
100%

Nyugi, engem is 7 év után hagyott el a párom. Megunt.

Te másképp gondoltál egy kapcsolatra, mint ő. Vagy idő közben megváltozott a párod és más életet akart élni. Van ilyen.

Én is úgy gondoltam, a házassági eskü olyan döntés,ami neki is jelent valamit, de leszarta.

Jön egy újabb és már repülnek is a karjaiba.

De attól, hogy elment, Te még nem leszel kevesebb!

Van úgy, hogy elfejlődik egymástól a két fél. Az életben nehéz olyat találni, akivel évtizedeken keresztül együtt lehetünk. Ez a barátságokra is igaz. Ahogy változnak a körülmények, (munkahely, otthon, szabadidő, stb..) úgy változunk mi emberek is.

2021. jan. 2. 21:38
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem hagyott el.

Ismerkedni kezdett és kiraktam.

De mindegy, mert a saját történetem IS csak a megerősítése annak, amit gondolok. Itt is rengeteg ilyen példát olvasok. Aminek a lényege, hogy az újdonság varázsa miatt megy sok kapcsolat a levesbe. Amit az én gyomrom és értékrendem nehezen vesz be.

Én nem így állok egy kapcsolathoz, de rengetegen meg nem. Amire a saját volt kapcsolatom is sajnos élő példa. Így nem tudom, érdemes - e bízni, meg hinni bárkiben is.

2021. jan. 2. 21:39
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Értelem szempontból csak az evolúció, hogy az utódot ne csak világra hozd, de fel is neveld. Azon túl nincs, a többit leírta a 8-as. Tudjuk hogy az sem volt valóság, mikor 18 évesen összeházasodtak és életük végéig együtt maradtak - az esetek többségében megszokás és félelem miatt volt, nem azért mert a szerelem kitartott volna addig, ha volt valaha egyáltalán.

Vágyunk a szoros emberi kapcsolatokra, de ma már csak olyan módon, mint egy tévére vagy mobilra. A partner feladata megváltani az üres életet, folyamatosan szórakoztatni és újdonságot adni, mint egy szolgáltatás. Az igazi ígérete szerintem már elveszett, az a 90-es/2000-es évek körül pörgött, ma inkább az állandó ingerek a fontos, hisz ehhez van szokva az agyunk. A stabil kapcsolat, a nyugodt megbeszélés unalmas, az az izgalmas amikor csapkodják egymáshoz a tányért és jobb esetben egy békülős szex-szel zárul, hogy aztán megint bármelyik pillanatban veszekedés lehessen.

Ha egy szoros kapcsolat megvan, akkor bevégezte a sorsát: meg lett ízlelve, természetes lesz és értéktelen, majd lecseréljük valami másra, olyanra ami más ingereket ad. Érdemes megfigyelni a korábbi partnereket, normális esetben (ha nem küzd x mentális gonddal vagy lelki problémákkal az illető, ami miatt ugyanazokba a mintákba fut) elég széles skálán mozognak a stílusok, és nem azért mert minden ember más, hanem mert éppen másik ízre vágyott.

2021. jan. 2. 21:40
 14/14 anonim ***** válasza:

13-as. Tökéletesen összefoglaltad! A férfi és nő kapcsolatának egy szövetségnek kellene lennie. Már itt a válaszolóknál is sokan a színház meg a kirándulásokkal jönnek, meg hogy nem szabad hagyni ellaposodni egy kapcsolatot. Vicc az egész, engem sosem azonosított a párom egy színházzal vagy egy kirándulással. Sőt, én sosem vártam el, hogy ő hozza a fényt az életembe, ő sem várta el ezt tőlem fordítva. Én nélküle is egy teljes ember vagyok, ő is nélülem. 2001 óta vagyunk együtt, sosem lógtunk egymás nyakán, nem szexeltünk a hét minden napján. Nem csináltunk hetente programot, nem találkoztunk állandóan. Viszont a mai napig örülünk ha valamit közösen csinálhatunk. Van gyerekünk, házasok vagyunk. Nekem ezer tervem van, amiben ő nem szerepel és vica versa. Szabadok vagyunk de nem szabadosak. Vágyom a szexre, de egyáltalán nem biztos hogy abban a pillanatban meg is kapom. Vica versa. Lehet hogy csak két nap múlva, vagy 5 vagy 7. Viszont ez marhára beindítja a fantáziám. Sosem léptem félre, miért is tenném?

Oké, most nézzük a korunk átlagos emberét. Kell valaki de azonnal. -kanos vagyok, dugnék egy nőt. Frusztrált vagyok mert nincs nő azonnal. Van nőm, dugom ezerrel, de pár hónap és megunom. Unalmasak a nők. Inkább valami pótcselekvésbe menekülök. Nők: kell egy pasi. Kell egy álompasi. Van pasi, minden napra kitalálok programot, mert különben halálra unom magam. Nagyonjó a pasi, bármit megteszek érte, csak el ne hagyjon. Elhagyott, megcsalt, pedig én körbeugráltam, szex rabszolgája voltam. Ááá, csúnya vagyok egy férfinek sem kellek. Majd ha lesz valaki, már az első randin lefekszek vele, meg kell szereznem. Óóó, nem érdekel a komoly kapcsolat fiatal vagyok, mindenkivel lefekszem. Óóó, én vagyok a királylány, hozzám csak a legkülönlegesebb férfi szólhat csak. Mindkét nem: hát szórakoztasson már a párom, hát tegyen már boldoggá... ezek mennek? Ezek! Ebből a merítésből kell egoldani azt, hogy ne hagyd hogy ellaposodjon a kapcsolat? Naná, ugyanis a laposságot nem a másik fél okozza, hanem az ingerek hiánya. Ergo te csak azért vagy valakivel, hogy ingereket okozzon. Szóval keményen dolgozzatok az ingereken! ;)

2021. jan. 3. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!