Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van itt olyan, aki egyik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, aki egyik kapcsolatból a másikba lépett és működött?

Figyelt kérdés

4 éve vagyok együtt a párommal. Több okból tudtam, hogy nem Ő lesz majd a férjem és nem fog örökké tartani ez a kapcsolat. Nekem Ő az első. Féltem belemenni a kapcsolatba, sok rossz példát láttam magam előtt, de életem legklasszabb 4 éve volt ez. Mindent tud rólam, meghallgat, félmondatokból értjük egymást, megbízom benne és egymás legjobb barátai vagyunk. Igazából egy éve gondolkozom a szakításon, az okokat nem szeretném itt leírni. De féltem lépni, mert annyira meghatározó éa fontos Ő az életemben, hogy megijeszt az elválás tőle. Hogy fog-e valaki ennyire szeretni, ismerni, fogok-e valakiben annyire bízni, ennyire ismerni..stb. Biztos azért is érzem ezeket, mert Ő az első kapcsolatom. A lényeg, hogy megismertem egy munka során valakit, és kölcsönösen kialakult egy barátság, majd vonzalom. Egész életemben azt hallgattam Anyától, hogy egy kapcsolat után egyedül kell lenni, nem szabad egyikből menni a másikba, és alapvetően egyet is értek ezzel, de elég zűrösnek érzem ezzel kapcsolatban a gondolataimat.

Van olyan, aki egy már nem jól működő kapcsolatból lépett egy másikba és működött?

Köszi a válaszokat!

2021. jan. 2. 13:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

nyilván van akinek működik (ahogy olyan is van, aki végül szeretőből lesz feleség, és a többi hasonló szitu).

a kérdés az, hogy mennyire gyakori.

én a saját környezetemben azt látom, hogy az ilyen kapcsolatból kapcslatba liánozó emberek leginkább menekülnek az aktuális kapcsolatukból, és a menekülés közben nem mérik fel, hogy az új mennyire lesz jó, így aztán egy idő után onnan is menekünek.

ez nem jelenti, hogy te is így fogsz járni

(az viszont elég mocsok dolog, hogy kifelé kacsintgatsz, de nem szakíasz, mert neked ez most így kényelmes, nehogy egyedül maradj 5 percre. csak rabolod a párod idejét és hazudsz neki)

2021. jan. 2. 13:09
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A lottóötös is valakinek bejön... példát mindenre lehet találni, de a jellemző az, hogy ez nem szokott működni.

Nálatok viszont az a helyzet, hogy te megszokásból - meg ki tudja, még milyen egyéb pszichés okokból - vagy vele, és nem szerelemből.

Mondjuk az, hogy mennyire volt aljas dolog úgy belevágni egy kapcsolatba, hogy csak ideig-óráig szórakoztatópartnernek kellett, az egy másik kérdés.

De te már egy éve csak alibi-kapcsolatban vagy vele, és előtte sem voltál szerelmes. Nincs mit várni a szakítás után, mert érzelmileg te már rég nem vagy együtt vele.

2021. jan. 2. 13:10
 3/16 anonim ***** válasza:
72%

Nekem működött, de bennem a már nem jól működő kapcsolat gyakorlatilag hónapok óta le volt zárva, csak még húztam a rétestésztát (teljesen feleslegesen). Nem volt bennem egy pillanatig sem olyan bizonytalankodás, hogy fog-e bárki így szeretni meg meg tudok-e majd bízni másban ennyire meg az az egész maszlag, amit ide leírtál. Én csak vártam, hogy hátha (megint) egy hullámvölgyről van-e szó vagy sem. Már olyan 8-9 hónapja voltunk egy ilyen hullámvölgyben, amikor már amúgy is gondolkodtam a szakítás esedékességén, és akkor találkoztam egy férfival, aki nagyon megmozgatott bennem valamit. Kb egy hete ismertem, amikor úgy voltam vele, hogy ennek így semmi értelme, hogy vele beszélgetek, rá gondolok, akkor is, amikor az exemmel vagyok együtt igazából, szóval váltottam. Azóta összeházasodtunk és babánk van.

De a te esetedben én is javasolnék egy kis szünetet. Az, hogy úgy érzed, a jelenlegi párod meghatározó és fontos része az életednek, hogy félsz elszakadni tőle az egyértelműen azt mutatja nekem, hogy még ha most bele is ugrasz ebbe az új kapcsolatba, akkor annak meglesz a böjtje. Én azonnal lezártam egy huszárvágással a korábbi kapcsolatomat, onnantól nem vergődtem rajta, hogy jajj, de hiányzik és milyen fontos, nem beszéltünk, teljesen kizártam az életemből egyik napról a másikra. Gyanítom a férjem most nem lenne a férjem, ha még hónapokon keresztül ott bizonytalankodok, hogy de milyen fontos nekem az a bizonyos másik pasi és mennyire meghatározó szereplője az életemnek. Ha te ezt nem tudod megtenni, akkor tarts egy kis szünetet a két kapcsolat között, zárd le magadban tisztességgel ezt a mostanit, és csak utána kezdj bele másikba- mindenki érdekében.

2021. jan. 2. 13:14
 4/16 noone91 ***** válasza:
100%

Rizikos kerdes.

Nos, itt azzal kell tisztaban lenned, hogy ha kilepsz - spoiler: kifogsz :) - a mostani kapcsolatodbol, es osszejossz a masik fickoval, akkor parhuzamosan kell lezarnod a regit, es megalapozni az ujat.

Egy felol szamot kell vetned az elmult idoszakrol, de kozben nem elfelejteni tervezni sem. Nagyon nem egyszeru, dehat a lehetőség nem mindig var meg.

Mukodhet, de ha nem akarod elcseszni az ujat, akkor kello önismeretre es kontrollra lesz szukseged.

29F

2021. jan. 2. 13:24
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Nekem azt tanította az élet hogy nem kell hallgatni mások véleményére...
2021. jan. 2. 13:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. 5-ből 5x nem jött be!
2021. jan. 2. 13:33
 7/16 Alessandro10 ***** válasza:
100%

Azért rohadtul kíváncsi lennék milyen kapcsolatot szeretnél, ha a jelenlegiben minden arra utal, hogy tök jól megvagytok együtt, akkor miért akarod elhagyni?!

Hajt az újdonság ereje?

Remélem a következő sokkal rosszabb lesz és utólag fogod értékelni milyen jó is volt ez.

De ha Neked az a jó, ha szállsz tovább, ám lelked rajta.

Persze nem tudom mi áll a háttérben, így nem mondhatom, hogy lépj ki!

Mindenki a saját életével rendelkezve azt tesz amit akar.

Ülj le vele, mondd el neki mit érzel!

Ha igazán fontos neki a boldogságod, el fog engedni.

Annak semmi értelme, ha olyannal vagyunk együtt, aki nem szeret.

Hagyd el, hogy legyen esélye megtalálni azt akivel őszintén boldog lehet!

2021. jan. 2. 13:51
 8/16 anonim ***** válasza:
49%
Nekem volt, de hasonlóan, mint 3-as, előtte az akori kapcsolat már megdöglött. Sőt, eljutottam oda, hogy undorodok tőle, így amikor kiraktam, nemhogy bánkódtam, hanem egyenest megkönnyebbültem. Így kb azonnal tovább is léptem és rá 3 hétre már az új párommal voltam/vagyok most is.
2021. jan. 2. 14:10
 9/16 anonim ***** válasza:
84%

"és rá 3 hétre már az új párommal voltam/vagyok most is."

Ezt hívjuk hazardjátéknak. Tök jó, hogy neked bejött, de aki egy kapcsolatból kilépve napok, vagy pár hét alatt új párt talál, az nagyon ritkán fektet komoly energiát a keresésbe. Kb az első szembejövőt leakasztja, amki ha mázllista, akkor belsőre is oké lesz, ha nem mázlista, akkor... nos, akkor jönnek a GYK legjobb kérdései, hogy "ilyen-olyan-amolyan a pasim, mit csinájak"

2021. jan. 2. 14:30
 10/16 anonim ***** válasza:
76%
9-es: valóban, sok faktoron múlik, hogy ilyen sikerül-e, vagy sem. Nálam tényleg valahol mázli, hogy bemutattak a szakítás után 2 nappal a jelenlegi páromnak egy társasági összejövetelen és felkeltettük egymás iránt az érdeklődést. Millióból egy ilyen van és a Kérdezőnek nem ajánlom, hogy liánozzon, mert 99%-ban csak búfelejtésnek kell az új delikvens, ami nagyon romboló.
2021. jan. 2. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!