Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogy utaljak finoman a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy utaljak finoman a barátomnak arra, hogy ne kérje meg a kezem, mert gimisként én még nem állok készen erre?

Figyelt kérdés

Jövőhéten lesz a 18. születésnapom és általában azon a héten elég nagy felhajtást csapok magam körül. Szeretek mindent megtervezni, megszervezni. És hogy őszinte legyek, a hideg kiráz attól, ha valakit a születésnapján, vagy karácsonykor jegyeznek el.

A barátommal együtt vagyunk 4 és fél éve, beszéltünk már a jövőnkről, de nem úgy, hogy akkor már most eljegyzés és esküvő. Viszont egy elég biztos forrásból tudom, hogy a barátom elkérte az anyukájától azt a gyűrűt, ami egy régi családi örökség. Valami gyönyörűséges és már többször mondta az anyukája, hogy egyszer az az enyém lesz, higgyem el.

Félek, hogy a barátom azt eljegyzési gyűrűként akarja odaadni a születésnapi bulimon... Akitől tudom, hogy elkérte a gyűrűt, az a lelkemre kötötte, hogy nem beszélhetek neki róla, nem kérdezhetek rá nála és majd próbáljak meglepődni. De én ezt nem akarom egyáltalán, nem így és nem most. 20-21 évesen már nem lenne gond, de így, hogy nem is élünk együtt, én még gimibe járok (ő most kezdte az egyetemet)... Így nem jó. Nem akarom, hogy ott az emberek előtt kellemetlen legyen, vagy ott nagy boldogan igent mondjak, aztán ha kettesben leszünk, meg visszaadjam a gyűrűt és utána magyarázkodjunk mindenkinek. Meg én a covid alatt nem is akarnék esküvőt, jövő nyáron tartja szinte mindenki, akinek most elmaradt, annak meg nem látom az értelmét, hogy évekig jegyben járjunk.

Ne értsetek félre, nagyon szeretem és most, hogy együtt töltöttük az egész karantént tavasszal és utána a nyarat is, úgy érzem, hogy még erősebb lett a kapcsolatunk. Tehát nem szakítani akarok vele.

2020. szept. 29. 11:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
88%
Akkor mi is a kérdés? Elméletileg neked táblázatba be van írva minden ezzel a sráccal, de beszélgetni az nem tudsz vele? A felnőtt kapcsolat ott kezdődik, hogy kommunikáció(!), nem az, hogy " jaj hogy utalgassak arra a pasimnak hogy", hanem odaállsz, elmondod és kész. Nem ez a dedó
2020. szept. 29. 12:41
 22/31 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy nem vele szeretnék családot, de most még nem... Most a szalagavatóra, érettségire koncentrálok. Nem arra, hogy milyen legyen a díszítés az esküvőnkön, vagy az ülésrend.

Én még ezzel várni szeretnék, függetlenül attól, hogy nagyon szeretem őt és nem tudnám elképzelni az életemet nélküle.

2020. szept. 29. 12:43
 23/31 anonim ***** válasza:
91%
Akkor mondd ezt meg neki. Ennyi. Meg lehet beszélni. Ha le akarod vele élni az életed, akkor ez a minimum, hogy erről is beszéltek.
2020. szept. 29. 12:44
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Értjük, hogy nem most akarod a családot, ettől függetlenül matematikai pontossággal megtervezted, mi után mi jön, mit mikor szeretnél elérni.

A srác viszont teljesen másképp akarja csinálni, ő már most megkérné a kezed. Ezután én nem vagyok biztos benne, hogy összhangban vannak-e a terveitek, vagy egyáltalán kommunikáltad-e felé, amit ide leírtál. Viszont kellene. Ha valakivel össze akarsz házasodni (az oké, hogy 4-5 év múlva, de már pontosan megtervezted), sőt, közös gyerekeket is akarsz vele, akkor a minimum szerintem, hogy ezeket meg tudjátok beszélni.

Egyébként a szülinapi/karácsonyi eljegyzés szerintem sem túl stílusos, de nekem nem is akkor volt. Azért, mert képes voltam leülni a párommal, és félelem nélkül megemlíteni, hogy nekem ez így nem jön be, hiába hagyomány. Mondjuk mi egy pár évvel idősebbek voltunk, 22 évesen beszéltem meg ezt vele, és 23 évesen kért meg.

2020. szept. 29. 13:00
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, a hosszútávú tervek miért vannak jobban átbeszélve, mint a rövid távú.

Én is mindig azt gondoltam, hogy felesleges évekig jegyben járni, aztán sokat beszéltünk róla és hirtelen meggondoltam magam. De mi meg is tudtunk beszélni mindent, azt is hogy ne szülinapon/karácsonykor legyen a lánykérés.

2020. szept. 29. 13:06
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálam az összeköltözős rész fura. Én minimum 2-3 évet élnék valakivel esküvő előtt (távkapcsolat/különlakás nálam nem számít ilyen téren).
2020. szept. 29. 14:06
 27/31 anonim ***** válasza:
84%

Az a baj, hogy (nem rosszindulatból mondom) gyerekek vagytok.

Mindketten egyetemre fogtok menni, más embereket ismertek meg, más lesz az érdeklődési kör.

Felesleges lenne eljegyzést meg esküvőt tervezni, amikor gondolom mindkettőtöknek a másik az első. Ilyen esetben baromi kevesen maradnak együtt életük végéig.

Egyébként mondd meg a párodnak, hogy ha lediplomáztatok, akkor utána szeretnél eljegyzést. Hátha kapcsol.

2020. szept. 29. 14:19
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem utalgatni kellene, hanem felnőtt módjára megmondani, illetve megbeszélni. Ebből látszik, hogy gyerekek vagytok még. Cuki a kis terved, de ezt egyelőre hagyd meg a Simsben:)
2020. szept. 29. 14:34
 29/31 anonim ***** válasza:

Beszéld le hamar az eljegyzésről, nehogy még készülődjön plusz dolgokkal is mellé.

Most próbálom azt a részt kihagyni, hogy mi a véleményem az olyan paliról, aki mások előtt akarja megkérni a barátnője kezét...

Amúgy meg ha annyira szeretitek egymást, akkor nemtom minek kell sürgetni a házasságot, max öt év múlva lesz, a kapcsolatotok minőségén nem fog változatni ha később házasodtok. Ezt kell elmagyaráznod a barátodnak. Ha családtervezésről tudtok beszélni, akkor nem kéne ennek olyan nehéz témának lennie. Járjátok ki az egyetemet szépen és utána foglalkozzatok a házassággal és a családalapítással. Sehova nem fog elszaladni az a gyűrű se, ha meg addigra szakítotok mégis, akkor még jó, hogy egy papír nem kötött össze. Engem kiráz a hideg a fiatalon házasodástól és sokkal logikusabb és komolyabb érvek vannak ellene, ha a barátod ezen megsértődik, akkor róla is megvan a véleményem. De ha szeret, akkor megfogja érteni, nem kell finomkodnod, elmondod a tényeket, magadtól is elég jó érveket hoztál fel ez ellen. Ha tényleg jó a kapcsolatotok, akkor ennek is elégnek kéne lennie.

2020. szept. 29. 14:37
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy barátom 16 évesen. Ajándékba kaptam tőle egy családi hagyatékot, a nagymamája arany karkötőjét. Nagyon vékony lánc volt és mikor elszakadt nagyon szomorú voltam. Természetesen elvittem megjavíttatni, de közben szakítottunk. Azóta is megvan valahol a karkötő. Én nem szívesen fogadnék el hagyaték gyűrűt (többnyire) emiatt.
2020. szept. 29. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!