Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy utaljak finoman a barátomnak arra, hogy ne kérje meg a kezem, mert gimisként én még nem állok készen erre?
Jövőhéten lesz a 18. születésnapom és általában azon a héten elég nagy felhajtást csapok magam körül. Szeretek mindent megtervezni, megszervezni. És hogy őszinte legyek, a hideg kiráz attól, ha valakit a születésnapján, vagy karácsonykor jegyeznek el.
A barátommal együtt vagyunk 4 és fél éve, beszéltünk már a jövőnkről, de nem úgy, hogy akkor már most eljegyzés és esküvő. Viszont egy elég biztos forrásból tudom, hogy a barátom elkérte az anyukájától azt a gyűrűt, ami egy régi családi örökség. Valami gyönyörűséges és már többször mondta az anyukája, hogy egyszer az az enyém lesz, higgyem el.
Félek, hogy a barátom azt eljegyzési gyűrűként akarja odaadni a születésnapi bulimon... Akitől tudom, hogy elkérte a gyűrűt, az a lelkemre kötötte, hogy nem beszélhetek neki róla, nem kérdezhetek rá nála és majd próbáljak meglepődni. De én ezt nem akarom egyáltalán, nem így és nem most. 20-21 évesen már nem lenne gond, de így, hogy nem is élünk együtt, én még gimibe járok (ő most kezdte az egyetemet)... Így nem jó. Nem akarom, hogy ott az emberek előtt kellemetlen legyen, vagy ott nagy boldogan igent mondjak, aztán ha kettesben leszünk, meg visszaadjam a gyűrűt és utána magyarázkodjunk mindenkinek. Meg én a covid alatt nem is akarnék esküvőt, jövő nyáron tartja szinte mindenki, akinek most elmaradt, annak meg nem látom az értelmét, hogy évekig jegyben járjunk.
Ne értsetek félre, nagyon szeretem és most, hogy együtt töltöttük az egész karantént tavasszal és utána a nyarat is, úgy érzem, hogy még erősebb lett a kapcsolatunk. Tehát nem szakítani akarok vele.
Nem akarlak elkeseríteni és ne legyen igazam, de tudod benne van a pakliban egy szakítás is. Az egyetemen sokmindenkit ismer meg az ember, magamról is tudom, hogy sokat változtam ott.
A másik meg, hogy mindenképp várnék arra, hogy legalább az egyikőtök fejezze be az egyetemet. Ahogy említetted, pénzes családból valók vagytok mindketten, viszont azt szerintem te sem szeretnéd, hogy a szüleitek kelljen adják a pénzt a számlákra-kajára és úgy mindenre?! Valamint, hol fogtok élni? Vagy ilyenek.. ezeken is kell gondolkozni.
10.-re.
Szóval gyerekek vagytok.
Persze, én is tudom, hogy a következő években rengeteget fogunk változni mind a ketten. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy ezentúl is kitartunk egymás mellett. Nyilván ha megromlana a kapcsolatunk, nem lennénk boldogok együtt, akkor szakítanánk, de ez (szerencsére) kilátásban sincs. Nem azért, mert nekünk tökéletes, rózsaszín vattacukor kapcsolatunk van, hanem mert próbáljuk a problémáinkat megbeszélni, megoldani. Eddig működött, szerintem a későbbiekben is fog majd.
A barátom kapott egy lakást most a nyáron, hogy közel legyen a sulijához (kocsival be- és hazajárkálni Budapestről a belvárosból halál lett volna neki minden nap). Szó volt már összeköltözésről, amit én is szeretnék, de anyukám azt mondja, hogy igenis legyen nekem is egy saját otthonom először, ne legyek egyetemistaként rögtön feleségjelölt, aki otthon várja mindig a párját. És biztosabb is, ha egy esetleges szakításnál tudok hová menni, nem pedig kapkodva kell albérletet nézni. Szóval valószínűleg jövőre kapok egy lakást, aztán majd látjuk, hogy az egyetem hogy alakítja az életünket. Viszont attól nem félek, hogy emiatt szakítanánk, mivel nem vagyok az a nagyon barátkozós típus, aki minden egyetemi buliban ott lesz majd, folyton a csoporttársaival megy sörözgetni és heti 7 napból 5-öt másnaposan tölt.
Eddig sem burokban éltünk, egyszerűen szerencsések voltunk és hamar egymásra találtunk.
Jólvan, értjük, hogy ti vagytok Barbie és Ken, a tökéletes páros.
Soha ne mondd, hogy soha, mert ennyi idősen annyi mindent nem tud még az ember.
Ja bocs, aranygyerekek. Lakást a popó alá, melót popó alá, aztán esküvőt fizetik apucik, gyereket fizetik apucik stb.
Kicsit nőjetek fel, aztán akarjatok felnőttest játszani.
Pont ezt írtam, hogy nem vagyunk tökéletesek mi sem és a kapcsolatunk sem. Az, hogy hamar összejöttünk és együtt is maradtunk ennyi éven át, nem a véletlen és a szerencse műve.
Szerintem meg azért nem vagyunk senkinél sem rosszabbak, mert a családjaink megtehetik azt, hogy támogatnak minket. Majd ha ott tartunk, szeretnénk mi is megadni mindent a gyerekeinknek és rendesen elindítani őket az életben. Pont ezért van az, hogy tanulunk, tervezzük a jövőnket és nem arra várunk, hogy majd csak lesz valahogy.
Sehol nem írtam, hogy az esküvőt, vagy a jövőbeli családunkat a szüleink fizetnék. Annyit írtam, hogy hamar szeretnénk gyerekeket. Ez kb. 23-24 éves koromban lesz. Pont azért, hogy előtte tanuljak (akár 1-2 félévet külföldön is), DOLGOZZAK és ne érezzem azt, hogy mennyi minden kimaradt az életemből. :)
ha apád vállalkozásában melózol, akkor ki fizet? meg nem hiszem, hogy min.bért fogsz kapni.
párodnak nem ciki, ha apja fizeti az eljegyzési gyűrűd?
Én nem értem ezt a kérdést...
Lélekben már a gyereket tervezitek, de nem is azt, hogy valamikor, egyszer, taláááán... Hanem már konkrétan be vannak táblázva az elkövetkezendő éveitek.
Szerintem is gyerekesek vagytok, de amilyen elkötelezettnek tűnsz, épp annyira furcsa, hogy az eljegyzés ellen még ennyire ágálsz.
Elterveztél egy tökéletes életet, de szerintem nem vagy te biztos ebben, hogy pont ezzel a fiúval szeretnéd megvalósítani. Bármennyire is nehéz belátni.
Miért kell mindenbe belekötni? Szerintem ahhoz sem lenne sok közötök, hogyha úgy kapnék még 25 évesen is pénzt itthonról, hogy egy fűszálat nem teszek érte keresztbe. Ahhoz, hogy később sikeres legyek, bizony tanulnom és dolgoznom is kell. Ezért pedig pénzt, vagyis fizetést fogok kapni. Akkor is kapnék, hogyha egy teljesen idegen ember cégénél dolgoznék, nem értem, ezen miért kell így felháborodni. :D De persze, ha ti lennétek hasonló helyzetben, biztosan nem használnátok ki és inkább mennétek robotolni valahová...
A gyűrű családi örökség, szóval nem az édesapja fizeti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!