Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért ragaszkodom hozzá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ragaszkodom hozzá ennyire és zárok ki mást az életemből?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Végre összeköltöztünk a barátommal, amit már nagyon rég várok. Én 22 éves ő meg 23 éves. Tulajdonképpen ez a kapcsolat már nagyon rég tart, 15 évesen kezdődött amikor még nem volt annyira komoly (annyira komoly mint amilyen lehet 15 évesen), viszont mostmár ott tartunk, hogy majd ha eljön az ideje összekössük az életünket.

Az van, hogy mindig amikor régebben találkoztunk, minden hétvégén mivel más városba jártam egyetemre, megértettem valahol, hogy folyamatosan vele akarok lenni, nem akartam a barátaimmal lenni, vagy haza jönni a szüleimhez. Viszont mostmár, hogy együtt lakunk ez az állapot még mindig fennáll és nem tudom megmagyarázni.

Együtt vagyunk szinte mindig, kivéve amikor nem dolgozik, viszont az történik, hogy ha elakarunk menni vásárolni és szól édesanyám, hogy jönne ő is elmegy a kedvem, mivel csak vele szeretnék menni. Ha kirándulásról van szó, csak vele akarok menni, nem akarom, hogy más is jöjjön. Tudni kell azt, hogy a szüleim is folyamatosan velünk akarnak lenni. Mikor édesanyám, mikor édesapám. 7 év alatt minden évbe mentünk a tengerre, mégia csak 2x volt olyan, hogy csak ketten. Emiatt már annyira berögzült az, hogy csak a barátommal szeretnék lenni, hogy már az is idegesít ha mondjuk együtt megyünk vàsárolni, étterembe stb.

Én azzal tudom megmagyarázni, hogy a szüleim elváltak amikor 3 éves voltam és édesapámmal egy hónapban kétszer találkoztam. Lehet ezt próbálom kompenzálni?

Hosszú lett, bocsi.

Köszi!

2020. szept. 3. 00:59
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Biztos koze van apudhoz. A jovoben ez okozhat bajokat, elbeszelgethetnel egy pszichologussal.
2020. szept. 3. 06:33
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Valóban csecsemő- és gyermekkori eredetű okok állhatnak a háttérben, amelynek eredményeként bizonytalanul kötődő típusú vagy. Ez a párkapcsolatodat hosszabb távon komolyan megnehezítheti sajnos. Érdemes volna pszichológushoz fordulnod, de sajnos fel kell vállalni, hogy felnőttkorban már a kötődési stílus nehezen változik, ha egyáltalán. Mindenesetre segíthet neked és a párodnak is, ha legalább ezáltal tudatosítjátok a problémát és annak győkerét, és megtanuljátok az ebből fakadó esetleges belső feszültségeket és konfliktusokat kezelni.
2020. szept. 3. 07:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ebből komoly gondok lesznek. Eleinte cuki dolognak tűnik, de hamar fejére nősz. Ennél sokkal több szabadság kell egy kapcsolatba.
2020. szept. 3. 07:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálam is így van, pedig együtt élünk és meló után rohanok haza hozzá, mint egy őrült, a családommal meg nehezemre esik lenni.

(Mondjuk volt egy vetélésem fél éve és azt a családom nagyon rosszul reagálta le, én úgy gondolom, hogy tudat alatt talán haragszom rájuk emiatt...?)

27/N

2020. szept. 3. 10:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Valóban ezek mélyebb dolgok mint gondolnánk.

Nem gondolom, hogy megfolytom ezzel, mert ő is ugyan ezt csinálja mint én. Nem arról van szó, hogy ő nem megy a barátaival valahova vagy én a barátnőimmel, de amikor együtt vagyunk akkor csak ketten akarunk lenni.

2020. szept. 3. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!