Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőtársak: Ha összeköltöztök párotokkal a saját lakásába és azt fel kellene újítani, azt ki fogja állni?
Úgy, hogy mindkettőtöknek van egy-egy saját lakása a nevén, a nő részéről a saját megdolgozott pénzéből.
Hosszabb távon érdemes egy másik ingatlan felújításába fektetni nőként? Hogyan lehet megoldani (érzelmileg), hogy majd évek múlva ne legyenek egy néven a saját lakások?
Furcsán fogalmaztam meg a kérdéseket, de remélem, hogy érthetően. Egy-két barátnőm megjárta régebben, hogy a párjuk annyira "átmosta" a gondolataikat, hogy több éven át a párjuk vagy annak szülei nevén lévő ingatlan felújításaiba fektették be a pénzüket. Emiatt érdekelnének ezek a kérdések. Hamarosan lesz második saját ingatlanom is, saját fizetésből, tehát nőként nem vagyok hozományvadász.
Előre is köszönöm szépen :).
"Másrészt, nem azért kell a papír minden komolyabb anyagi kiadásról, mert egy mocsoknak tartom a párom és nem tervezek vele egy életre, hanem mert nem látok a jövőbe. Én nem akarom, hogy az anyagi naivitásomban mérjék a szeretetem. "
18-as, nagyon szépen megfogalmaztad.
Az egyik barátnőm is ezt szívta meg az ex férjével. Három közös gyerek, közös ház, közös élet, minden szép és jó volt, leszámítva az anyagiakat. Úgy egyeztek meg még sok éve, hogy a nő fizeti a rezsit, a kaját, mindent, ami kell a gyerekeknek és nekik, a férje pénze meg megy teljes egészben megtakarításra. Sokáig éltek így, a nőnek két állása volt, hogy ezt egyben tudja tartani, gyakorlatilag 5 ember élt 1 fizetésből. Egyszer azonban évekkel később történt egy kis gubanc, szükség lett volna a megtakarításra, amikor is kiderült, hogy a férj azt teljes egészében fölélte, magára költötte és nincs semmi abból az x millióból, aminek össze kellett volna gyűlnie.
Mit mond erre az átlag ember? Azt, hogy így járt, nem kellett volna megbíznia a férjében, néha ellenőrizni kellett volna a bankszámla kivonatát. Vagy azt, hogy az ő hibája, hogy nem vette észre.
És azok az emberek is ezt mondják, akik vak bizalmat és hitet követelnek minden párkapcsolatnak.
Akkor hogy is van ez? Bízni kell, de ha kiderül, hogy érdemtelen a másik, akkor az én hibám, mert minek bíztam meg benne?
Ne haragudj nem teljesen értelek.
Tehát van mindkettőtöknek saját lakása és egy harmadik amibe te nem vagy benne de a párod igen?
Nézd én szerintem más az ha férj és feleség vagytok és más az is ha nem. Főleg a jogi dolgok miatt emelem ezt ki. Feleségként természetesen adnék bele vagyis nem számolnánk mert hát közös kassza van.
De ha csak együtt eldegelunk.. nekem ez fura ugyanis képzeld el hogy szépen felújítjátok mondjuk a lakást úgy hogy 50%ot te adtál bele 50%ot meg ő úgy hogy amúgy nincs a te neveden a lakás. Akkor cseszheted ha szét mentek. Mi alapján követeled te mondjuk azt a 2 millió forintot amit beleadtal.
Ez így necces nekem, és ha nekem lenne a nevemen és a párom költözne oda eszembe nem jutna tőle pénzt kérni hogy abból újítsam fel a kecómat ami csak az én nevemen van. Szerintem ez nem jó dolog. Akkor újítom ha van miből de nem más pénzéből mikor annak semmi köze úgymond jogilag S házhoz.. szerintem ez lehuzas. És ne keverjük ide azt hogy közös alap dolgokat nyilván fizetné mindkét fél. De most egy ablak cserét... Szerintem nem oké.
26N
Annyi meg hogy nyilván házasokkent sincs garancia arra hogy egy válásnal nem jössz ki szarul de sokkal jobban véd a jog úgy mintha csak össze cuccoltunk minden nélkül és úgy pakolod bele a pénzt a dolgokba.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!